fbpx

Lauantain huippuottelu pelataan Turussa

Otteluraportin tarjoaa:

Tänään Tappara matkustaa viikon kolmanteen otteluunsa Turkuun. Siellä nähdään kärkikamppailu, jossa sarjaa johtava Tappara saa vastaansa kolmantena olevan kovavireisen TPS:n.

Viimeisen seitsemän pelin aikana TPS on ollut Liigan kovavireisin joukkue. Se on voittanut otteluistaan kuusi – kaikki varsinaisella peliajalla – ja kärsinyt ainoan tappionsakin vasta jatkoajalla. Ihan heikosti toki ei ole suoriutunut Tapparakaan, vaikka sen ainoa tappio samalla jaksolla tuli jo varsinaisen peliajan puitteissa ja voitoista pari jatkoajalla.

Tänään TPS saa pienen edun, kun sillä on yksi välipäivä edellisen pelinsä jälkeen. Torstaina se kaatoi KooKoon Kouvolassa 5-2. Tappara pelasi eilen, jolloin se voitti SaiPan Tampereella 5-4. TPS:n ja Tapparan ainoa keskinäinen kohtaaminen Liigassa tällä kaudella päättyi turkulaisten vierasvoittoon 2-1 voittolaukauskilpailun jälkeen.

Tappara on ollut hurjassa maalintekovireessä ja sen ylivoima on ollut suorastaan supertehokasta. Puolustuspelissään sillä on kuitenkin juuri tällä haavaa haasteita. TPS puolestaan ei ole varsinaisella peliajalla päästänyt kahta maalia enempää sitten lokakuun puolivälin, 13 otteluun!

Puolustaja Aleksi Salosella on kuudessa viime pelissä tehot 2+4=6.
Puolustaja Aleksi Salosella on kuudessa viime pelissä tehot 2+4=6.

Tapparalla kolme kokoonpanomuutosta eiliseen verrattuna

19 Veli-Matti Savinainen – 24 Jani Lajunen – 26 Jere Karjalainen
68 Joona Luoto – 44 Jan-Mikael Järvinen – 81 Jukka Peltola
42 Otto Rauhala – 22 Arttu Ilomäki – 92 Sebastian Repo
15 Manu Honkanen – 61 Juhani Jasu – 17 Teemu Nurmi

23 Aleksi Elorinne – 13 Valtteri Kemiläinen
47 Alexander Bonsaksen – 52 Otso Rantakari
6 Pekka Saravo – 9 Aleksi Salonen
5 Jere Rouhiainen

35 Teemu Lassila
(49 Dominik Hrachovina)

Tappara vaihtaa kokoonpanoonsa kolme pelaajaa eilisen voiton jälkeen. Maalin tulee Teemu Lassila, nelosketjun oikeassa laidassa Manu Honkanen ottaa Martin Røymarkin paikan ja seitsemäntenä puolustajana eilen pelanneen Tapio Sammalkankaan paikalla on nyt Jere Rouhiainen.

TPS:n maalivahtivalinta kärkikamppailuun on Oskari Setänen. Loukkaantumisongelmia on Patrik Virran ja Teemu Lämsän verran. Joukkueen paras pistemies ja maalintekijä on ruotsalainen Erik Thorell (13+7=20) joka on kymmenessä viime pelissä tehnyt kahdeksan maalia.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)