fbpx

Lauantaina Hakametsässä rytisee melkein aamusta iltaan!

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
KalPa
la 5.1. klo 17:00

Lauantaina Hakametsässä on varsinaiset talkoot, kun Tappara kohtaa KalPan niin A-nuorissa, entisten liigapelaajien alumniottelussa kuin Liiga-pelissäkin. Liiga-pelissä juhlistetaan suomalaisen jääkiekon 90-vuotista taivalta. Ja kaiken kruunaa sitten vielä puolen Tappara-joukkueen nimmarinjako pelin jälkeen!

Liiga-pelissä Tapparalla on vastaan tuore Spengler Cupin mestari KalPa. Suomessa verrattain vähälle huomiolle jäänyt Spengler Cup on jo lähes sadan vuoden Sveitsissä järjestetty kutsuturnaus, jonka KalPa nyt ensimmäisenä suomalaisjoukkueena ikinä voitti. Yrittäjiä kyllä on ollut A-maajoukkueesta ja KHL-Jokereista lähtien.

Liigassa KalPa ei vielä samassa lennossa ole ollut, sillä 35 pelin jälkeen se on sarjataulukossa sijalla 11, pudotuspaikkojen ulkopuolella. Kymppisijaan on matkaa neljä pistettä. Playoff-paikan jahti Sveitsin-turneen jälkeen käynnistyi hyvin, kun se perjantaina voitti Kuopiossa SaiPan maalein 3-1.

KalPa siis tulee Hakametsään pelaamaan toisena päivänä peräkkäin, kun taas isäntäjoukkue Tappara on viimeksi pelannut keskiviikkona. Silloin se katkaisi Mikkelissä pitkän tappioputkensa voittamalla Jukurit 4-3. Sarjataulukossa Tappara on kolmannella sijalla. Ylöspäin kakkossijaan on pitkä matka, mutta takana niskaan hengittää laaja nippu joukkueita.

Näillä joukkueilla on tältä kaudelta yksi keskinäinen peli. Silloin KalPa nousi vahvan kolmannen eränsä ansiosta kotivoittoon kirvesrinnoista maalein 4-3.

Edellisen Tapparan ja KalPan välisen ottelun tähti oli kolmannessa erässä 2+1 kerännyt KalPa-hyökkääjä Kai Kantola. Hän on kuitenkin nyt loukkaantuneena, samoin kuin hyökkääjät Frank Gymer ja Toni Hyvärinen. Joukkueen paras pistemies on 8+13=21 kerännyt Eeeu Luostarinen. Eniten maaleja on tehnyt 11 kertaa osunut Tommi Jokinen. Pakeista tehokkain on 6+12=18 tehnyt maajoukkueeseenkin noussut Otto Leskinen. Maalivahdeista Denis Godla on ykkönen ja ulkomaille lähteneen Niko Hovisen korvannut Jonathan Iilahti kakkonen. Iilahden ollessa loukkaantuneena perjantaina kakkosvahtina toimi A-nuorten Elmeri Metsävainio.

Tapparasta Kristian Kuusela kantaa tuttuun tapaan kultakypärää tehoin 10+17=27. Jarkko Malinen ja Niko Ojamäki ovat 11 maalin miehiä. Pakeista tehokkain on ollut 5+14=19 kerännyt Otso Rantakari. Christian Heljanko on taas pidempään ollut pelaava maalivahti varamiehenään Niklas Bäckström. Poissa peleistä Tapparalla ovat edelleen olleet hyökkääjät Matias Lehtonen Jere Karjalainen ja Tomáš Záborský sekä harjoituksiin jo palannut Veli-Matti Vittasmäki. Lisäksi puolustaja Toni Utunen ja hyökkääjä Sami Moilanen ovat edelleen nuorten MM-kisoissa.

Tapparan joukkueesta pelin jälkeisessä nimikirjoitusjaossa huomenna ovat Niklas Bäckström, Kimmo Rautiainen, Tuukka Mäntylä, Ben Blood, Otso Rantakari, Juho Rautanen, Matti Järvinen, Patrik Puistola, Jere Karjalainen, Kristian Tanus, Kasper Simontaival, Jan-Mikael Järvinen, Joona Luoto, Antti Erkinjuntti ja Anton Levtchi. Muutokset ovat mahdollisia LeKi-pelikomennusten ja muiden pakottavien syiden takia. Loput ovat nimmarivuorossa viikon päästä lauantaina Sport-pelin jälkeen.

Tappara ja KalPa myös A-nuorissa ja alumneissa

Klo 12.30 Hakametsässä pelataan Nuorten SM-liigan ottelu Tappara-KalPa. Nuorten peliin on ilmainen sisäänpääsy. Sen ottelun jälkeen halli tyhjennetään katsojista ja sisään pääsee takaisin Liiga-pelin lipulla.

Klo 15 kaukalossa kohtaavat Tapparan ja KalPan entisten liigapelaajien alumnijoukkueet. Tapparan joukkueeseen on ilmoitettu Juha Helminen, Kari Heikkinen, Johannes Alanen, Kalle Viita, Teemu Aalto, Lasse Litma, Jukka Piirinen, Mika Salonen, Pekka Suoniemi, Arto Kulmala, Antti Savolainen, Samuli Rautio, Lasse Aho, Juha Silvennoinen, Keijo Männistö, Markus Oijennus ja Harri Laurila. KalPan alustavassa nimilistassa ovat Jani Väänänen, Eetu Qvist, Henri Huohvanainen, Pasi Kemppainen, Jukka Oksanen, Saku Kekäläinen, Timo Järvinen, Jari Pulliainen, Simo Vidgren, Juha Rajala, Petteri Leskinen, Sami Kaartinen, Jussi Savolainen, Jermu Pisto, Mikko Tavi ja Juha Jokiharju.

Alumniotteluun pääsee Liiga-ottelun lipulla. Hallin C-puolen ovet aukeavat 14.30 tai heti kun A-nuorten pelin ilmaiskatsojat ovat poistuneet.

Kuva: Mika Kylmäniemi

Hakametsässä lauantaina

Ottelun alkamisaika:
17:00

Hallin ovet auki:
14:30

Lipunmyynti auki:
14.30

Tapparan toimisto auki:
12-15

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Suomalaisen jääkiekon 90-vuotisjuhlaottelu!

Klo 15 alkaen Tapparan ja KalPan alumnijoukkueiden ottelu.

Liiga-pelin jälkeen puolet Tapparan joukkueesta jakaa nimikirjoituksia hallin A-käytävällä. Restelin pisteissä ruokatarjouksia!

Uusimmat

Suosituimmat