fbpx

Liigan ensimmäinen neljännes päättyy taukoon

Otteluraportin tarjoaa:

Ihan tasan neljännes runkosarjasta ei täyty lauantaina, koska 15 peliä on jo pelattu, mutta maaottelutaukojen tuoma rytmitys on sekin hyvä keino palastella kautta. Lauantaina Tappara pelaa 16:nnen runkosarjapelinsä ja viimeisen ennen ensimmäistä maaottelutaukoa. Vastassa on kevään finaalivastustaja HIFK.

Kärkikamppailusta Hakametsässä on kyse, sillä Tappara lähtee peliin sarjan kärkipaikalta ja HIFK nelossijalta kuusi pistettä kirvesrintojen perässä. Kävi lauantaina miten tahansa, Tappara lähtee tauolle ykköspaikalta.

Tappara kärsi torstaina kauden kolmannen varsinaisen peliajan tappion, kun se hävisi sarjanousija Jukureille Mikkelissä 1-2. HIFK:lla on ollut viime aikona tasaista mutta voitokasta. Torstaina se kaatoi kotonaan Pelicansin 1-0, sitä ennen se otti kaksi vierasvoittoa ensin voittomaalikisassa, sitten jatkoajalla.

Alkukauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa Tapara voitti HIFK:n Helsingissä 4-2.

Veli-Matti Savinainen on tehnyt yhden tämän kauden  maaleistaan HIFK:ta vastaan.
Veli-Matti Savinainen on tehnyt yhden tämän kauden maaleistaan HIFK:ta vastaan.

IFK:lla loukkaantumishuolia

Tappara-kaksikko Henrik Haapala (4+16=20) ja Veli-Matti Savinainen (10+7=17) ovat edelleen kaksin Liigan pistepörssin kärjessä. Savinaisen 10 maalia on myös jaettu kärkipaikka Liigassa. Jere Karjalaisella on yksi maali vähemmän tehtynä. Valtteri Kemiläinen on pakkien pisteykkönen 10 syöttöpisteellään. Dominik Hrachovina on pelannut 12 ottelua, Teemu Lassila kolme. Torstaina maalissa oli Hrachovina, sitä ennen kahdessa edellisessä Lassila.

HIFK:n paras pistemies ja samalla maalintekijäkin on Juhamatti Aaltonen (4+6=10). Corey Elkinsillä on piste vähemmän. Neljään tehtyyn maaliin on yltänyt myös Robert Leino. Pakkien ykkönen on ollut vasta 17-vuotias Miro Heiskanen (2+2=4). Maalissa Niklas Bäckström ja Kevin Lankinen ovat jakaneet vastuun, ottelut 8-7. Torstain nollapelin tililleen kirjasi Bäckström.

Tapparasta loukkaantuneina torstaina viimeksi olivat pakit Pekka Saravo ja Niko Tuhkanen. Edelliseen HIFK-matsiin verrattuna joukkue on vahvistunut Pelicansista tulleella Sebastian Revolla.

HIFK:lla on enemmän miehistöongelmia. Jutut ovat kertoneet jopa kymmenestä loukkaantuneena tai sairaana olevasta pelaajasta. Sivussa ovat olleet mm. Juhamatti Aaltonen, Joonas Rask, Arttu Luttinen, Juuso Puustinen, Thomas Nykopp ja Tommi Taimi. Lisäksi puolustaja Joe Finley on kurinpitotoimien alla ja lienee myös sivussa lauantain pelistä

Ei ihmekään, että IFK on käynyt markkinoilla. Se hankki hyökkäykseen kokeneen ruotsalaisen Mikael Johanssonin, teki sopimuksen viime kauden pakkinsa Matt Generousin kanssa (ei vielä pelikunnossa!) ja viimeksi se lainasi Mestiksen RoKista pisterohmun, varsin jääkiekkoleijonamaisella nimellä varustetun Juhani Tammisen – ja onhan tulokkaalle annettu myös samaan jääkiekkoleijonamaiseen tyyliin sopiva pelinumerokin. Uusista miehistä vain Tamminen on kokoonpanossa Tapparaa vastaan.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)