fbpx

Liigan kotipeli 20 päivän tauon jälkeen!

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
KalPa
pe 22.11. klo 18:30

Alkukautta heikommassa jaksossa kulkeva Tappara hakee uutta nousua pitkästä aikaa kotikaukalossa Liiga-pelissä. Edellisestä sellaisesta on kulunut jo hurjat 20 päivää! Välissä on toki kerran pelattu CHL-peli kotona, mutta kun sekin kansainvälinen matka tuli taas tältä kaudelta päätökseensä, nyt on kaikki panokset Liigassa. Niissä merkeissä perjantaina vastassa on KalPa.

Neljään peliin Tappara ei ole voittoa ottanut. Niistä peleistä kaksi oli CHL:ssä EV Zugia vastaan, toinen päättyi nykymaailmassa tuikiharvinaiseen tasapeliin ja toinen tappioon. Niiden välissä hävittiin liigapeleissä Ilvekselle niukasti ja JYPille selvästi. Kolmessa viime pelissä Tappara on tehnyt vain kaksi maalia.

Sarjataulukossa Tappara on toisella sijalla kolme pistettä pelin vähemmän pelannutta Kärppiä perässä. Tapparan takana pelin enemmän pelannut JYP on noussut jo viiden pisteen päähän. Perjantain vastustaja KalPa puolestaan on sijalla 13 neljä pistettä viimeisen playoff-paikan perässä.

Tappara pelasi siis viimeksi tiistaina Sveitsissä, kun taas KalPan edellisestä pelistä on lähes viikko. Viime lauantaina kuopiolaiset katkasivat kahdeksan ottelun tappioputkensa kaatamalla SaiPan Lappeenrannassa 4-2.

Pitkään tappioputkeen mahtui tappio myös Tapparalle, kun kirvesrinnat hakivat voiton Kuopiosta maalein 6-2 pelissä, jossa kaikki maalit syntyivät kolmannessa erässä – Tappara teki maalinsa viiden minuutin sisällä ja kolme niistä alivoimalla.


Juhani Jasu palasi kokoonpanoon tiistain CHL-ottelussa.

KalPan paras pistemies on 6+10=16 tehnyt Miikka Pitkänen, jolla on jo viiden pisteen ero seuraavaan, Tapparasta tuttuun Matti Järviseen. Pitkäsen lisäksi Aleksi Klemetti on osunut kuusi kertaa. Maalissa Eero Kilpeläinen on pelannut jo 17 pelissä. Joukkueen muut maalivahdit ovat Samu Perhonen ja Henri Kiviaho.

Viime pelissä Janne Keränen ja Leevi Aaltonen olivat kuopiolaisista loukkaantuneina. Uusi mies joukkueessa on kanadalaispakki Jesse Graham, joka on ehtinyt pelata joukkueessa kaksi matsia.

Tappara on saanut sairastupansa koko lailla tyhjäksi. Sveitsissä tiistaina sivussa oli tosin Tyler Morley, mutta hänkin on ns. day-to-day eli saattaa hypätä kaukaloon jo tänä viikonloppuna.

Morley on edelleen Tapparan paras pistemies vaikka koko Liigassa onkin pudonnut nyt neljännelle sijalle; koossa on 10+13=23 pistettä. Kristian Kuusela on 21 pisteessä. Eniten liigamaaleja, 11, on tehnyt Charles Bertrand, joka osui Tapparasta ainoana myös tiistaina Sveitsissä. Maalissa Christian Heljanko ja Michael Garteig ovat jakaneet vastuuta. Garteig on pelannut kaksi edellistä peliä.

Kuvat: Saana Hakala

Hakametsässä perjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Restelin Happy Hour C-päädyssä ennen peliä!

Restelin Happy Hour C-päädyssä myös pelin jälkeen, mukana myös ohjelmaa, pelaajahaastattelu ja ruokatarjouksia!

Uusimmat

Suosituimmat