fbpx

Linnan juhlista Hämeenlinnan juhliin – kokoonpano julki

Otteluraportin tarjoaa:
HPK
Tappara
la 7.12. klo 16:00

Suomea juhlistettiin perjantaina presidentinlinnassa mm. maailmanmestarien Kristian Kuuselan ja Niko Ojamäen voimin, ja juhliminen jatkuu vielä lauantainakin. Nyt kaksikko on muun Tapparan kanssa juhlimassa Hämeenlinnan Pallokerhon 90-vuotista taivalta. Sitä juhlitaan ihan pelaamalla Liiga-ottelu HPK-Tappara.

Viime kevään mestarijoukkue ja pronssijoukkue ovat tällä kaudella kerran jo kohdanneet. Silloin Hakametsässä tuo pronssille jäänyt tiimi kaatoi hallitsevan mestarin voittolaukauskilpailun jälkeen 2-1. Tapparan varsinaisen peliajan maalin silloin teki Charles Bertrand, joka nyt sopivasti vapautuukin tähän peliin viiden ottelun pelikiellostaan.

Kumpikin joukkue on kuuden kärjessä, kun runkosarja alkaa lähestyä puoliväliään. HPK on kuudentena 44 pisteellä, Tappara toisena 16 pistettä enemmän keränneenä ja yhdeksän pistettä Kärppiä perässä.

HPK on voittanut kolme neljästä viime pelistään. Torstaina se kaatoi kotonaan TPS:n maalein 4-2. Tappara saa kolme voittoa viiden pelin putkeen, kn viimeksi torstaina se hävisi Vaasassa sarjajumbo Sportille jatkoajalla 1-2.


Charles Bertrand pääsee taas pelaamaan viiden ottelun tauon jälkeen.

Cody Kunyk on HPK:n paras pistemies lukemin 4+21=25. Joukkueen paras maalintekijä on 10 kertaa osunut Valtteri Puustinen ja paras pistepakki Elmeri Eronen, jolla on 20 pistettä, yksi vähemmän kuin Puustisen kokonaispistemäärä. Maalissa Joona Voutilainen on Liigan toiseksi eniten peliaikaa kerännyt maalivahti, jolle pelikomennuksia on tullut jo 24 ottelussa. Joukkueen muut maalivahdit ovat Rasmus Reijola ja Antti Karjalainen.

Tapparan paras pistemies on linnanjuhlija Kristian Kuusela, jonka 25 pinnaa koostuvat 11 maalista ja 14 syöttöpisteestä. Viisi peliä sivussa ollut Charles Bertrand on edelleen joukkueen paras maalintekijä 12 osumallaan. Valtteri Kemiläinen puolestaan on niin Liigan syöttöpörssin kuin puolustajien pistepörssinkin ykkönen 24 pisteellään, joista 23 on syöttöjä. Viime aikojen tehokkain tappara on ollut kolme maalia kahdessa viime pelissä tehnyt Anton Levtchi. Maalissa Christian Heljanko on torjunut viime aikoina enemmän. Michael Garteigin viimeisimmästä kokonaisesta pelistä on jo viisi ottelua.

Edelliseen Tappara-peliin verrattuna HPK on vahvistanut puolustustaan TPS:stä siirtyneellä Santeri Lukalla. Philippe Cornet ja Janne Tavi olivat perjantaina loukkaantuneiden listalla.

Tapparan uusi mies Kerhoa vastaan on torstaina debytoinut kanadalaishyökkääjä Steven Iacobellis. Charles Bertrand siis pääsee nyt takaisin tositoimiin pelikieltonsa jälkeen, mutta Tyler Morley ja Tuukka Mäntylä jatkavat sariaslistalla.

Ottelu (tai ainakin HPK:n 90-vuotisjuhlallisuudet) laitetaan tänään käyntiin Hämeenlinnassa klo 16.

Tapparan kokoonpano Hämeenlinnassa:

76 Anton Levtchi – 11 Patrik Virta – 20 Niko Ojamäki
71 Kristian Kuusela – 88 Steven Iacobellis – 26 Jere Karjalainen
96 Sami Moilanen – 28 Jarkko Malinen – 9 Charles Bertrand
42 Otto Rauhala – 61 Juhani Jasu – 23 Olavi Vauhkonen

33 Veli-Matti Vittasmäki – 4 Teemu Suhonen
50 Jere Rouhiainen – 13 Valtteri Kemiläinen
19 Ben Blood – 91 Alexander Ytterell
15 Toni Utunen

34 Michael Garteig
(30 Christian Heljanko)

Kuvat: Arno Hämäläinen