fbpx

Mestarien liigassa selkeät asetelmat: voitolla jatkoon

Otteluraportin tarjoaa:
EV Zug
Tappara
ti 19.11. klo 20:45

Champions Hockey Leaguen playoffien toisessa ottelussa Tapparan ja EV Zugin välillä lähtökohta on hyvinkin selkeä. Sveitsissä pelattavan ottelun voittaja jatkaa kahdeksan parhaan eurooppalaisjoukkueen joukkoon.

Tapparan ja Zugin ensimmäinen osaottelu päättyi tasan 3-3, mikä tekee tästä jatkospekuloinnista nyt helpompaa. Ei tarvi miettiä, tuleeko voitto varsinaisella peliajalla, ei tarvitse laskea tehtyjä maaleja. Se riittää, että tekee yhden maalin vastustajaa enemmän, tuli se sitten varsinaisella peliajalla, jatkoajalla tai vasta voittolaukauskilpailussa.

Jatkoaikaa tarvitaan siis vain, jos varsinainen peliaja päättyy tiistainakin tasan. Siinä tapauksessa pelataan 10 minuutin jatkoerä kolmella kolmea vastaan. Jos ratkaisua ei siinäkään synny, voittaja haetaan vähintään viidellä laukojaparilla voittolaukauskisassa.

Viikko sitten Hakametsässä siis joukkueet tasasivat maalit 3-3. Vieraat aloittivat vahvasti ja karkasivat kuudessa minuutissa kahden maalin johtoon, Tappara kiri toisessa erässä maalilla ohi, ja pyöreässä kolmannessa erässä Zug onnistui vielä tasoittamaan pelin. Tappara teki kaikki kolme maaliaan ylivoimalla, Zug yhden yv-osuman.


Jere Karjalainen ja Gregory Hoffman olivat maalinteossa viime kohtaamisessa.

Kaikki pelin kuusi maalia menivät eri miehille. Tapparasta Valtteri Kemiläinen (1+1) ja Kristian Kuusela (0+2) olivat mukana kahdessa maalissa. Zugilla torjui selkeä ykkösvahti Leonardo Genoni 17 kertaa. Tapparalla Christian Heljanko aloitti mutta teki kahden maalin jälkeen tilaa Michael Garteigille. Yhteensä torjunta Tappara-vahdeille tuli 29.

Ensimmäinen peli poiki loukkaantumisia ja kurinpitotoimiakin. Tyler Morley sai kiekottomana iskun pään seutuville, jätti pelin kesken ja on ollut poissa sen jälkeen myös Liigan peleistä. Ben Blood puolestaan sai Zugin Top Scorerin Lino Martschini luistinpotkusta kasvoihinsa, mutta pystyi jatkamaan peliä. Kummastakaan tilanteesta sveitsiläiselle ei tullut pelikieltoa, vaan Morleyn telonut Yannick Zehnder selvisi kaksiminuuttisella ja Bloodia potkaissut Martschini suorastaan naurettavalla sakkorangaistuksella.

Iloinen uutinen kuitenkin on että sekä Morley että edelliset kolme peliä missannut Juhani Jasu ovat Sveitsin-reissussa mukana ja todennäköisesti myös pelaamassa.

Tiistai-illan voittaja siis menee jatkoon Mestarien liigan pudotuspelien toiselle kierrokselle kahdeksan parhaan joukkoon. Ottelu Zugissa alkaa Suomen aikaa klo 20:45 ja se näkyy C Moren maksupalveluista.

Kuvat: Arno Hämäläinen