fbpx

Paikallispeliin Ilveksen vieraaksi

Otteluraportin tarjoaa:

Liiga-kausi saatiin eilen käyntiin Tampereella vähän poikkeuksellisesti muulla kuin paikallisottelulla, mutta sellainen saadaan kalenteriin heti avausta seuraavana päivänä. Tänään lauantaina Ilves isännöi Tapparaa.

Kumpikin joukkue avasi kautensa voitolla. Tappara otti kotonaan puhtaan voiton Ässistä 3-0. Ilves puolestaan kävi rikkomassa Jyväskylässä pitkän taian ottamalla ensimmäisen voittonsa kymmeneen vuoteen voittomaalikisan jälkeen 3-2.

Ilveksen sankari oli varsinaisella peliajalla maalin tehnyt ja voittolaukauskisassa ainoana onnistunut Ville Meskanen. Toinen maalintekijä joukkueessa oli puolustaja Veli-Matti Vittasmäki. Maalissa Ilveksellä pelasi Mestiksestä löydetty Antti Lehtonen. Ykkösvahdin tittelillä oleva Hannu Toivonen sai seurata pelin vaihdosta.

Tapparasta Henrik Haapala keräsi ensimmäiseen peliin 2+1 ja Veli-Matti Savinainen 1+1. Maalivahti Dominik Hrachovina aloitti kautensa komeasti nollapelillä.

Pitkään Länsirannikon paikallisia tahkonnut Teemu Nurmi pääsee taas kamppailemaan Tampereen herruudesta.
Pitkään Länsirannikon paikallisia tahkonnut Teemu Nurmi kamppailee taas Tampereen herruudesta.

Ilveksen muutokset viime kaudesta

Suurin muutos Ilveksen joukkueessa viime kauteen verrattuna on Karri Kiven tulo päävalmentajaksi ja lähes koko valmennusryhmän uusiutuminen.

Pelaajapuolella Ilves hankki mainitun Antti Lehtosen maalille Henri Kiviahon tilalle ja teki lisäksi pätkäsopimuksen Jere Myllyniemen kanssa. Puolustukseen hankittiin kaksi kovaa kokenutta kaveria, tuore Suomen mestari Tapparasta Teemu Aalto ja vuoden takainen mestari Kärpistä Arto Laatikainen. Hyökkäykseen tuli Ruotsin kakkostasolta yhdysvaltalainen Mitch Wahl.

Viime kauden ryhmästä poissa on nimekkäimpinä pakit Blake Kessel, Jarkko Näppilä ja Saku Salmela, hyökkäysestä Joonas Riekkinen, Kai Kantola, Jiri Veistola ja Tommi Välimaa.

Ilves pelasi ennen kautta kahdeksan harjoitusottelua, voitti neljä ja hävisi neljä. Tapparaa ja Hrachovinaa vastaan se jäi Tampere Cupissa nollille 0-2.

Kaupungin herruus tukevasti Tapparalla

Tappara on ollut Tampereen ykkösjoukkue pitkään totta kai ihan sarjataulukosta ja mitalitilastosta lukienkin mutta myös keskinäisten otteluiden perusteella. Ilves on kerännyt enemmän voittoja ja pisteitä paikallisotteluissa viimeksi kaudella 2009-10, kuusi vuotta Tappara on ollut parempi. Viime kaudella Tappara voitti viisi paikallispeliä, Ilves yhden.

Kokoonpanot paikalliseen julkaistaan klo 13. Tapparalla ainakaan tarvetta muutoksiin ei taida olla.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)