fbpx

Paikallispeli on Liigan kärkikamppailu

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
Ilves
pe 13.12. klo 18:30

Perjantaina Hakametsässä pelataan kauden neljäs paikallispeli Tapparan ja Ilveksen kesken. Kyseessä on samalla myös kirvesrintojen viimeinen kotiottelu ennen joulua.

Tampereen paikallissarjassa mennään sellaisessa tilanteessa, että Ilveksellä on kaksi voittoa ja Tapparalla yksi. Kaikki pelit ovat olleet maalin voittoja. Tappara voitti ensimmäisen 5-4, Ilves kaksi seuraavaa 2-1 ja 1-0.

Hakametsässä pelataan nyt myös kärkikamppailu, sillä vastakkain ovat liigakakkonen Tappara ja -kolmonen Ilves. Piste-eroa joukkueilla on seitsemän, mutta Ilves on pelannut yhden ottelun vähemmän. Ilves on pitkillä 10-15 ottelun kuntopuntariotannoilla Liigan paras joukkue tällä hetkellä. Tapparalla on ollut nihkeämpää, vaikka pisteitäkin on tilille tippunut suht tasaiseen tahtiin.

Kumpikin joukkue pelasi viimeksi keskiviikkona samoin voittolukemin 3-2. Tappara voitti kotona KooKoon, Ilves vieraissa Sportin.


Veli-Matti Vittasmäki on kahteen paikallispeliin ainoa kiekon maaliin saanut kirvesrinta. Kuva: Saana Hakala.

Kärkikamppailun ajankohta on tällä kertaa vähän huono, sillä Liigaa pelataan samaan aikaan kuin Leijonat pelaa EHT-turnausta. Maajoukkue on rokottanut Tapparan rivejä Jere Karjalaisen ja Valtteri Kemiläisen verran, ja Ilvekseltäkin puuttuu joukkueen kapteeni Eemeli Suomi.

Muutakin miehistövajautta on. KooKoon Martin Bergerin taklausten peruina Tapparalta puuttuu Tyler Morley ja Ilvekseltäkin ilmeisesti Arttu Ruotsalainen, joukkueidensa absoluuttista kärkeä kumpikin. Tapparalta loukkaantuneena sivussa lisäksi on ainakin Tuukka Mäntylä, ja mahdollisesti pelikiellon takia Otto Rauhala – Berger osasyypäänä siihenkin. Ilvekseltä pelikiellossa on Panu Mieho.

Tappara onkin kääntänyt katseensa joukkueiden yhteiseen Mestis-yhteistyöseuraan KooVeeseen. Pelipäivänä varmistuu, nostetaanko sieltä tuoretta voimaa ylös liigakokoonpanoon.

Pelissä nähtäneen myös tasaisten ykkösvahtien vertailu, sillä Tapparan Christian Heljanko ja Ilveksen Lukáš Dostál torjuvat lähes identtisillä kovilla tilastolukemilla, Dostál joitain kymmenyksiä parempana. Kummallakin toki on heittää tolppien väliin myös kyvykäs toinen maalivahtikin.

Kristian Kuusela on Tapparan paras pistemies 26 pisteellä, Charles Bertrand maaliykkönen 13 osumalla. Ilveksestä kumpaakin samaa titteli kantaisi Eemeli Suomi (17 maalia, 26 pistettä), mutta hänen maajoukkuehommiensa takia kultakypärää kantaa pian omiin nuorten maajoukkuehommiinsa lähetvä Matias Maccelli, joka on tehnyt 10 maalia ja yhteensä 24 pistettä.

Iso kuva: Arno Hämäläinen

Hakametsässä perjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Restelin Happy Hour C-päädyssä ennen peliä!

Restelin Happy Hour C-päädyssä myös pelin jälkeen, mukana myös ohjelmaa, pelaajahaastattelu ja ruokatarjouksia!

Uusimmat

Suosituimmat