fbpx

Paikallispelin vuoro perjantaina

Otteluraportin tarjoaa:
Ilves
Tappara
pe 19.10. klo 18:30

Perjantaina Hakametsässä pelataan kauden toinen paikallispeli, jossa Tappara on tällä kertaa vierasjoukkueena. Kaksi hyvässä vireessä olevaa joukkuetta, paljon väkeä hallissa, se lupaa kiihkeää kiekkoiltaa. Kauden ensimmäisen paikallispelin voitti Ilves.

Ilveksen voitto 2-1 kauden avauspelissä oli toisaalta yllättävä, toisaalta jo tilastollisestikin väkisin jossain vaiheessa eteen tuleva tapaus. Sitä ennen Tappara oli voittanut paikallispelin toisensa jälkeen aina kevään 2017 kiihkeästä pudotuspelisarjasta lähtien.

Tuon kaudenavauksen jälkeen kumpikin joukkue on pelannut 11 liigapeliä lisää sellaisissa merkeissä, että Ilves on vienyt itsensä aina sarjakakkoseksi saakka 24 pisteellään. Tapparalla pisteitä on kahdeksan vähemmän ja sijoitus yhdeksäs.

Ilves on ottanut sarjapisteitä nyt jo kuudessa peräkkäisessä pelissä, niistä viisi voittoja. Viimeisin peli keskiviikkona toi sen ainoan ei-voiton, kun KooKoo voitti Kouvolassa jatkoajalla maalein 4-3. Ilves on sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue, 41.

Maalit ovat tuoneet myös henkilökohtaista pörssimenestystä, sillä Teemu Lepaus on Liigan pistepörssissä toisena tehoin 4+11=15, Arttu Ruotsalainen puolestaan seitsemäntenä pistein 6+7=13. Ylipäätään Ilveksessä on paljon hyvin alkukauden pelanneita pelaajia, joista esimerkiksi Panu Mieho on tehnyt maalin nyt kolmessa ottelussa peräkkäin. Onnistuja on myös ykkösvahti Riku Helenius, joka on pelannut yhdeksän peliä. Uusi vastus Ilves-paidassa kauden ensimmäiseen kohtaamiseen verrattuna on Matt Generous, joka kuitenkin on tapparalaisille tuttu jo monien vuosien ja playoff-sarjojen ajalta.


Niko Ojamäki on yksi Tapparan viiden liigamaalin miehistä.

Tapparalla on neljä peräkkäistä voittoa, kaikki niistä varsinaisella peliajalla. Kaksi noita voitoista on tosin tullut Champions Hockey Leaguesta Ruotsin huippujoukkueesta Djurgårdenista. Liigan puolella kaksi viimeisintä on päättynyt voittoon, KooKoo Hakametsässä 3-2 ja TPS Turussa 1-0. Kirvesrintojen viimeisin peli on tiistailta kotikaukalossa Djurgårdenia vastaan, se päättyi voittoon 5-1.

Liigapeleissä Tapparan tehokkain on ollut Tomáš Záborský, joka on Liigan pistepörssin viides tehopistein 5+9=14. Tapparassa on kaikkiaan neljä viiden maalin miestä, joista muut ovat sisäisen pörssin kakkonen Jarkko Malinen, kolmonen Niko Ojamäki ja nelonen Valtteri Kemiläinen. Christian Heljanko on aloittanut 11 liigapeliä kahdestatoista. Uransa ensimmäiseen liigapeliinsä puolestaan valmistautuu jo tiistaina CHL-pelissä Tappara-debyyttinsä uusi ruotsalaispakkihankinta Elias Fälth.

Loukkaantumisosastolla Ilveksestä on Eemeli Suomi, Tapparasta samalla listalla ovat olleet Tuukka Mäntylä sekä pitkälle ensi vuoden puolelle asti siellä pysyvä Jere Karjalainen.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen