Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Peliviikko vihdoin käyntiin perjantaina

Perjantai 1.11. 18:30 VS.

Kuluvakin viikko saadaan vihdoin Tapparankin osalta käyntiin pelihommissa perjantaina. Monien kolmen pelin viikkojen jälkeen nyt otetaan pehmeä lasku maaottelutauolle ja pelataan tällä viikolla vain kahdesti. Perjantaina ollaan Pelicansin kanssa Lahdessa.

Vastakkain perjantaina ovat vaikeuksiin joutunut joukkue ja sarjataulukon ykköspaikkansa menettänyt mutta silti ihan hyvässä liidossa menevä joukkue. Tappara tosiaan putosi tasapisteissä kakkoseksi Kärppien taakse, mutta edelleenkään sillä ei ole pisteettömiä pelejä koko alkukaudella kuin yksi. Kotijoukkue Pelicans sen sijaan on jäänyt seitsemässä viime pelissään kuudesti ilman pisteitä. Putkessa tappioita on nyt kolme ja sijoitus pudonnut playoff-paikkojen ulkopuolelle sijalle 12.

Kummallakin joukkueella on ollut pelitaukoa lauantaista saakka. Silloin Pelicans hävisi Ilvekselle Tampereella 2-5, Tappara puolestaan löi KalPan Kuopiossa käsittämättömän kolmannen erän turvin 6-2.

Tappara on ollut Liigan paras vierasjoukkue voittamalla kaikki kahdeksan peliään (kerran vl-kisassa). Pelicansin kotisaldo ei mairittele; sillä on vain yksi kolmen pisteen voitto ja ja kaksi vl-kisavoittoa yhdeksässä pelissä. Se on päästänyt kotiotteluissaan peräti 33 maalia – vertailuna vaikkapa Tapparan vieraissa päästämät 13 maalia.

Sarjataulukon kärkipaikan lisäksi Tappara menetti myös pistepörssin ykkössijan Tyler Morleyn hattutempusta huolimatta. Morleylla on 10+10=20, mutta kärppien Juho Lammikko on pistänyt pinnalla paremmaksi. Kolmantena pistepörssissä niin ikään 20 pisteellä (8+12) on Kristian Kuusela. Valtteri Kemiläinen johtaa Liiga-pakkien pistepörssiä syöttöpainoisella saldollaan 1+16=17. Tapparan malivahtikaksikko Christian Heljanko – Michael Garteig on pelannut vuorotahtiin; viimeksi torjui Heljanko.

Pelicansin pistekärkikaksikko on 13 pisteessä: Juhamatti Aaltonen 6+7 ja Hannes Bjröninen 4+9=13. Pakkiykkösellä Topi Jaakolalla on viisi pistettä. Maalivahdeista Tapparastakin tuttu Tomi Karhunen on selkeä ykkönen 13 pelatulla pelillä, Atte Tolvasella pelejä on viisi.

Lahtelaisten sairaslistallakin on turhan paljon elämää. Sivussa ovat mm. Casimir Jürgens, Frank Gymer, Severi Lahtinen, Taavi Vartiainen ja Otto Nieminen. Jesse Mankinen kuitenkin palaa kuukauden tauon jälkeen tositoimiin perjantaina. Puolustustaan Pelicans on vahvistanutg tällä viikolla lainaamalla JYPistä Ossi Ikosen, joka pelaa ensimmäisen pelinsä turkoosivärissä Tapparaa vastaan.

Tappara sai viime viikon lopussa takaisin niin Toni Utusen kuin Olavi Vauhkosenkin, joten toipilaana oli enää Jarkko Malinen. Ben Blood missasi viime viikonlopun sairastelun takia. Tuukka Mäntylä on edelleen pelikiellossa, joka päättyy vihdoin tämän viikonlopun kahden matsin jälkeen.

Kuvat: Saana Hakala


Ottelukooste

Lehdistötilaisuus