fbpx

Runkosarjan puoliväli on tässä ja nyt

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
KooKoo
ke 11.12. klo 18:30

Kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Tappara hamuaa takaisin voittojen tielle keskiviikkona kotihallissaan Hakametsässä, jonne vieraaksi tulee Kouvolan KooKoo. Orastavan tappiosarjan alkuunsa katkaisemisen lisäksi kyseessä on revanssiottelu kolmen viikon takaisesta tappiosta KooKoolle Kouvolassa.

Tapparan kahden viime pelin tappiolla sekä tuon Kouvolan-pelin tappiolla on yhteinen tekijä: Tappara teki niissä kaikissa vain yhden maalin. Toki yhteistä peleillä on myös se, että ne olivat kaikki vieraspelejä, joissa vaikeuksia viime aikoina on ollut, mutta yhtä kaikki, tökkivän maalinteon kanssa kirvesrinnoilla on nyt ongelmia.

Iso osa sitä ongelmaa on ylivoimapeli, jossa Tappara on viimeisen 10 pelin puntarissa koko Liigan heikoin joukkue. Tulivoimaa joukkueessa riittää niin vasemmalle, oikealle kuin keskelle ja maalineduspelaajiakin pitäisi olla, mutta yhteistä säveltä ei ole viime aikoina löytynyt.

Tapparan viimeisin peli lauantailta päättyi siis tappioon Hämeenlinnassa, jossa HPK voitti 3-1. Edelleen Tappara on silti sarjataulukossa toisena yhdeksän pistettä Kärppiä perässä ja seitsemän Ilvestä edellä. Kummallakin näistä kilpakumppaneista on peli vähemmän pelattuna.

Keskiviikon vastustaja KooKoo on sarjassa nyt sijalla kahdeksan. Se on kolmen pisteen päässä suorasta puolivälieräpaikasta kuuden joukossa ja 16 pistettä Tapparaa perässä. KooKoon viimeisin peli lauantailta päättyi jatkoaikavoittoon vieraissa Lukosta maalein 4-3.


Jere Rouhiainen avasi maalitilinsä Liigassa viime ottelussa.

Alkukaudella Tappara dominoi henkilökohtaisia tilastopörssejä, mutta maalihanojen kuivuttua on tilanne muuttunut. Ainoa pistepörssin kärkikymmenikköön yltävä on juuri kymmenennellä sijalla oleva Kristian Kuusela tehoin 11+14=25. Valtteri Kemiläinen sentään johtaa edelleen pakkien pistepörssiä 24 tehopisteellään ja koko Liigan syöttöpörssiä 23 syötöllään. Pelikiellosta vapautunut Charles Bertrand on joukkuee paras maalintekijä 12 osumallaan

KooKoon pisteykköseksi on noussut konkari Juha-Pekka Haataja pistein 7+17=24 perässään hyvää alkukautta pelaava Kim Strömberg, jonka 12 maalia on joukkueesta eniten. Tehokkain puolustaja on 20 pistettä tehnyt Matthew Caito.

Maalivahtiosastolla Tapparasta Christian Heljanko on pelannut enemmän kuin viimeksi lauantaina torjunut Michael Garteig. KooKoon ykkönen on Henrik Haukeland, toisena maalivahtina on Niilo Halonen.

Edellisen Tappara-matsin jälkeen KooKoon rivit ovat vahvistuneet vielä puolustaja Libor Sulakilla. Tapparallakin on uusi pelaaja, keskiviikkona ensimmäisen pelinsä uuden kotiyleisönsä edessä pelaava Steven Iacobellis. Sivussa Tapparalta on edelleen ainakin juuri KooKoota vastaan loukkaantunut Tyler Morley sekä viikko sitten tajuttomaksi taklattu Tuukka Mäntylä.

Ottelu on Tapparalle runkosarjassa 30:s. Se tarkoittaa siis, että puolivälissä pitkää runkosarjaa ollaan.

Kuvat: Saana Hakala

Hakametsässä keskiviikkona

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Siipiliput voimassa tänäänkin: E-katsomon istumapaikka + 12 kpl hotwingsejä hallin Hook-ravintolassa yhteensä 25 €. Siipiliput myynnissä vain Tapparan toimistolla ja jäähallin lipunmyynnissä ennen ottelua.

Uusimmat

Suosituimmat