fbpx

Tampereen herruus ratkeaa perjantaina

Otteluraportin tarjoaa:
Ilves
Tappara
pe 22.2. klo 18:30

Tappara on pitänyt visusti Tampereen herruutta koko 2010-luvun ajan, jo kahdeksan kautta putkeen. Tällä kaudella ennen viimeistä paikallispeliä myös Ilves on nyt mukana kisassa. Runkosarjan keskinäisten pelien paremmuus ratkaistaan perjantaina Hakametsässä Ilveksen toimiessa isäntänä.

Viiden paikallispelin jälkeen Ilves johtaa voitoin 3-2. Yksi sen voitoista on tullut voittolaukauskisassa, joten pisteet ovat tällä hetkellä Ilveksen hyväksi 8-7. Ilves pääsee poseeraamaan pitkästä aikaa kaupunkiykkösenä, jos se voittaa huomenna miten tahansa. Jos taas Tappara voittaa huomenna varsinaisella peliajalla, se on jälleen kaupungin ykkönen. Mutta jos peli menee jatkoajalle tai vl-kisaan ja Tappara voittaa, niin sitten onkin tasan niin voitot, pisteet kuin maalierotkin tehtyine maaleineen. Joku viisaampi saa sitten keksiä ratkaisun näiden kahden välille.

Tampereen runkosarjaherruus on vain puolivakava välietappi, jolla pitkään runkosarjaan saadaan lisävirtaa. Isommassa kuvassa näissäkin peleissä pelataan pisteistä yhteen ja samaan sarjataulukkoon kaikkien muiden joukkueiden kanssa. Siinä kisassa Tappara on edellä kolmantena 89 pisteellään. Yhden ottelun enemmän pelannut Ilves on seitsemäntenä 80 pisteessä.

Tapparalla on edelleen mahdollisuus ajaa kakkospaikan TPS kiinni, mutta ainakin sen pitää pitää kuuden pisteen päässä olevat takaa-ajajat takanaan. Ilves kamppailee suorasta puolivälieräpaikasta kuuden joukossa; se kuuluu sijoilla 4-9 oleviin kuuteen joukkueeseen, jotka ovat kaikki neljän pisteen sisällä. Ratkaisut jäänevät runkosarjan viimeisille kierroksille.

Tämän viikon aiemmissa peleissä kumpikin on voittanut keskiviikkona vieraissa: Ilves voitti KooKoon jatkoajalla 2-1, Tappara KalPan 5-2. Ilves on neljän pelin voittoputkessa ja ottanut vähintään yhden pisteen kuudessa peräkkäisessä pelissä. Tapparalla on vain kaksi voittoa kuudessa viime pelissään.


Jan-Mikael Järvinen ja Arttu Ruotsalainen ovat joukkueidensa toiseksi parhaita pistemiehiä.

Ilveksellä on kova neljän yli 30 pisteen pelaajan kärki: Teemu Lepaus on kultakypärä (15+22=37), Arttu Ruotsalainen (36 pistettä), Eemeli Suomi (34 p) ja Teemu Rautiainen (31 p) seuraavina. Ruotsalaisen 18 maalia on eniten joukkueesta. Pakeista tehokkain on 20 pisteen Oskari Laaksonen. Maalilleen Ilves hommasi siirtoajan viime metreillä tšekkiläisen Lukáš Dostálin, joka on pelannut ja voittanut joukkueen kaksi viimeistä peliä. Toisena maalivahtina on kokeneempi Riku Helenius.

Tapparasta Kristian Kuusela on tiukassa kisassa koko pistepörssin voitosta: nyt hän on kolmossijalla kaksi pistettä ykköspaikkaa perässä tehoin 17+30=47. Jan-Mikael Järvisellä on 31 pistettä, ja joukkueen maalitilaston ykkösellä Niko Ojamäellä 19 osumaa ja yhteensä 29 pinnaa. Neljäntenä onkin pakkien tehokkain, 27 pistettä kerännyt Valtteri Kemiläinen. Loppukauden maalivahtikaksikko Tapparalla on Christian Heljanko ja Niklas Bäckström, joista jälkimmäinen pelasi keskiviikkona, mutta ensin mainittu on pelannut selvästi enemmän ja myös mm. kaikki Ilves-pelit.

Kaukalosta puuttuneiden pelaajien listalla Ilveksellä ovat olleet hyökkääjät Jerry Ahtola, Mike Halmo ja Eero Savilahti. Paikkaajaksi hommattiinkin Mestiksestä Toni Henttonen, joka on pelannut nyt kaksi peliä. Tapparasta loukkaantuneiden listaan keskiviikon rosteri-ilmoituksen jälkeen jäivät Otso Rantakari, Juho Rautanen ja Matias Lehtonen. Tuukka Mäntylä on asetettu kurinpidon tutkintaan ja mahdollisesta pelikiellosta tiedetään perjantaina. Ben Blood on ollut henkilökohtaisissa asioissa kotimaassaan, mutta on jo palannut Tampereelle.

10000 runkosarjamaalin rajaan Tapparalla on matkaa yleisen ja virallisen laskuopin mukaan enää kuusi osumaa.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen