fbpx

Tänään jatketaan paikallispelillä

Otteluraportin tarjoaa:
Ilves
Tappara
ke 26.12. klo 18:30

Joulutauko oli tänä vuonna lyhyempi kuin koskaan. Viime perjantaina pelattiin edellisen kerran, ja jo nyt tänään tapaninpäivänä mennään taas. Tappara pelaa Hakametsässä vierasjoukkueena kauden neljännessä paikallispelissä.

Kolmesta aiemmasta paikallispelistä Tappara on voittanut kaksi ja Ilves yhden. Ilves voitti avauspelin 2-1, Tappara on sen jälkeen vienyt pinnat maalein 4-2 ja 3-1. Viimeisistä 15 runkosarjan paikallispelistä Ilves on voittanut vain kaksi.

Ennen joulua Ilves oli Tapparaa paremmassa vireessä, sillä Tappara hävisi viime viikolla kaikki kolme peliä saamatta pistettäkään, kun taas Ilves on voittanut neljä kuudesta viime pelistään. Viimeisissä peleissään ennen joulua perjantaina Ilves voitti TPS:n Hakametsässä 5-2, Tappara hävisi HIFK:lle Helsingissä 1-3.

Sarjataulukossa Tappara on kolmantena, Ilves viimeisellä pudotuspelipaikalla kymmenentenä. Joukkueilla on piste-eroa kuitenkin vain yhdeksän, ja Tappara on vieläpä pelannut yhden pelin enemmän.

Nuorten MM-kisat ovat verottaneet kumpaakin joukkuetta yhden hyökkääjän ja yhden puolustajan verran. Ilveksestä pakki on Oskari Laaksonen ja hyökkääjä Samuli Vainionopää, Tapparasta vastaavasti Toni Utunen ja Sami Moilanen. Lisäksi Ilves-pakeista Jarkko Parikka on pelikiellossa, eikä Matt Generouskaan ole kokoonpanossa.

Tapparasta sivussa ovat edelleen samat miehet kuin ennen jouluakin: Veli-Matti Vittasmäki, Jere Karjalainen, Matias Lehtonen ja toinen maalivahti Niklas Bäckström.

Ilveksen pistekärki on Arttu Ruotsalainen (10+14=24), Teemu Lepaus (8+15=23), ja maalipörssin kärki, 11 maalia ja yhteensä 20 pistettä tehnyt Joose Antonen. Pakeista tehokkaimmat ovat tänään sivussa olevat Laaksonen ja Parikka. Maalivahdeista Riku Helenius on pelannut enemmän mutta viime aikoina tolppien välissä on ollut tänäänkin pelaava Antti Lehtonen.

Tapparasta Kristian Kuusela ja Tomáš Záborský ovat pistekärjessä samoin lukemin 10+13=23. Kolmantena oleva Jarkko Malinen on joukkueen kolmas 10 maalin mies. Otso Rantakarilla on eniten pisteitä pakeista. Maalissa Christian Heljanko on kantanut kauden päävastuun ja pelaa tänäänkin. Toisena maalivahtina tänään jatkaa Kimmo Rautiainen.

Tapparan kokoonpano tapaninpäivän paikallispelissä:

67 Tomáš Záborský – 28 Jarkko Malinen – 20 Niko Ojamäki
74 Antti Erkinjuntti – 44 Jan-Mikael Järvinen – 71 Kristian Kuusela
68 Joona Luoto – 11 Matti Järvinen – 21 Patrik Puistola
42 Otto Rauhala – 61 Juhani Jasu – 76 Anton Levtchi

24 Ben Blood – 52 Otso Rantakari
18 Tuukka Mäntylä – 13 Valtteri Kemiläinen
23 Aleksi Elorinne – 37 Elias Fälth
56 Juho Rautanen

30 Christian Heljanko
(73 Kimmo Rautiainen)

Kuvat: Mika Kylmäniemi & Mikko Pylkkö