fbpx

Tänään ollaan Mikkelissä

Otteluraportin tarjoaa:
Jukurit
Tappara
pe 29.11. klo 18:30

Tänään perjantaina Tappara matkustaa Mikkeliin kohtaamaan Jukurit toisen kerran tällä kaudella. Ensimmäinen peli Hakametsässä päättyi kirvesrintojen voittoon 5-2. Pidetään huoli, ettei tästä tule jääkiekkoilullisesti musta perjantai vaikka kaupallisesti onkin Black Friday.

Tappara lähtee peliin runkosarjan kakkossijalta seitsemän pistettä kärki-Kärppiä perässä. Jukurit puolestaan on kiinni viimeisessä playoff-paikassa eli sijalla 10. Joukkueiden välillä on piste-eroa 22.

Kotijoukkue Jukurit pelasi viimeksi keskiviikkona, jolloin se otti toisen peräkkäisen voittonsa Helsingistä eli IFK:sta maalein 3-1. Se oli joukkueen ensimmäinen kolmen pisteen voitto sitten lokakuun puolivälin, 10 peliä sitten. Tappara pelasi viimeksi tiistaina ja otti sekin kolmen pinnan potin pitkästä aikaa (neljä liigapeliä oli välissä), kun se kaatoi TPS:n Hakametsässä 5-1.

Kokoonpanojen suhteen illan mielenkiintoisinta antia tapparalaisittain on lainapelaajien Patrik Puistolan ja Kristian Tanuksen pelaaminen “omaa joukkuetta” vastaan. Puistola varsinkin on pelannut lainapestiään mallikkaasti kerättyään 3+2 tehopistettä viiteen peliin. Tanuksella on tältä kaudelta kasassa kolme syöttöpistettä. Jukurien paras pistemies on tehot 7+9=16 kerännyt hyökkääjä Vadim Pereskokov. Maalissa Jukureilla on tänään joukkueen ykköskassari Sami Rajaniemi.

Tapparalta puuttuu loukkaantunut Tyler Morley ja pelikiellossa oleva Charles Bertrand. Kokoonpano on muuten sama kuin tiistain kotipelissä, mutta nelosketjussa Kasper Simontaival tulee Lassi Vanhatalon tilalle. Maalissa jatkaa Christian Heljanko. Kultakypärä on Kristian Kuusela 22 pinnallaan, 9+13.

Tapparan kokoonpano Mikkelissä:

71 Kristian Kuusela – 11 Patrik Virta – 20 Niko Ojamäki
76 Anton Levtchi – 42 Otto Rauhala – 26 Jere Karjalainen
96 Sami Moilanen – 28 Jarkko Malinen – 23 Olavi Vauhkonen
70 Matias Lehtonen – 61 Juhani Jasu – 35 Kasper Simontaival

33 Veli-Matti Vittasmäki – 4 Teemu Suhonen
19 Ben Blood – 13 Valtteri Kemiläinen
18 Tuukka Mäntylä – 91 Alexander Ytterell
15 Toni Utunen

30 Christian Heljanko
(34 Michael Garteig)

Kuvat: Saana Hakala