fbpx

Tänään viimeinen peli ennen joulua

Otteluraportin tarjoaa:
HIFK
Tappara
pe 21.12. klo 18:30

Molemmat pelinsä tällä viikolla hävinnyt Tappara hakee viikolleen voittoa viimeisessä pelissä ennen joulua. Se peli pelataan Helsingissä ja vastassa on HIFK.

Edellisen kerran Tappara vieraili Nordiksella kaksi kuukautta sitten ja jäi kokonaan ilman maaleja, kun IFK otti silloin ainoan voittonsa kesken pitkän tappiojaksonsa lukemin 4-0. Tämän kuun alussa puolestaan pelattiin Hakametsässä, jolloin Tappara voitti Kristian Kuuselan tekemällä jatkoaikamaalilla 4-3.

Nyt IFK on voittanut kolme viimeisintä peliään, joista viimeisimmän tiistaina Kuopiossa maalein 5-2. Tappara on tällä viikolla hävinnyt tiistaina Pelicansille 2-3 ja eilen Raumalla Lukolle maalein 2-4.

Kumpikin joukkue on pelannut 31 ottelua. Tappara on kolmantena yhdeksän pistettä yhdeksännen sijan HIFK:ta edellä.

HIFK:sta löytyy neljä kymmenen maalin miestä ykkösenä 14 kertaa osunut Iikka Kangasniemi. Häntä edellä sisäisessä pörssissä on kuitenkin 10+15=25 kerännyt Erik Thorell. Muut kympit ovat Joonas Rask ja Juhani Tyrväinen. Pakkikärki on 21 pisteen Teemu Eronen. Maalissa Atte Engren on ykkönen, Markus Ruusu kakkonen.

Tapparalla kärjessä on tasainen 10 maalin kolmikko. Kristian Kuusela ja jo nyt koko viime kauden pistesaldonsa saavuttanut Tomáš Záborský ovat lisänneet päälle 13 syöttöä, Jarkko Malinen puolestaan 11. Pakeista Otso Rantakarilla on 17 pistettä. Ykkösvahti Christian Heljanko on pelannut molemmat tämän viikon pelit, toinen maalivahti on Niklas Bäckström

Kummallakin joukkueella on jonkin verran loukkaantumisia ja lisäksi vakiokokoonpanon miehistä nuorten MM-leirillä ovat IFK:sta hyökkääjät Anton Lundell, Niklas Nordgren ja Teemu Engren, Tapparasta puolustaja Toni Utusen ja hyökkääjä Sami Moilasen.

Kokoonpanot peliin julkaistaan klo 13.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen