fbpx

Tapaninpäivä Raumalla – Mäntylä mukana kokoonpanossa

Otteluraportin tarjoaa:
Lukko
Tappara
to 26.12. klo 17:00

Tapparan joulun jälkeinen elämä alkaa tänään tapaninpäivänä Raumalla, jossa vastassa on Lukko kolmannen kerran tällä kaudella. Tappara on voittanut raumalaiset kummassakin aiemmassa keskinäisessä pelissä: syyskuussa aumalla 4-1 ja marraskuussa Hakametsässä 3-2.

Kun runkosarja on nyt edennyt jo selvästi jälkimmäiselle puoliskolleen, Lukko on sarjataulukossa seitsemäntenä kahden pinnan päästä suorasta puolivälieräpaikasta. Tappara on edelleen sijalla kaksi ja sillä on puskuria kahdeksan pistettä ylöspäin ja kuusi alaspäin. Lukkoon verrattuna kirvesrinnoilla on 15 pistetä enemmän mutta myös yksi peli enemmän pelattuna.

Joukkueet pelasivat edellisen kerran ennen joulua viime perjantaina. Lukko hävisi silloin kotonaan Sportille 1-4, mutta se on sen ainoa pisteetön peli viiden matsin jaksolla. Tappara taas viime aikoina on vuorotellut voittojen ja tappioiden kanssa, mutta tuo joulua edeltänyt peli päättyi vierasvoittoon Pelicansista maalein 6-4.


Valtteri Kemiläinen ja Teemu Suhonen ovat muodostaneet tehokkaan pakkikärjen.

Kansainväliset turnaukset verottavat joukkueilta jonkin verran pelaajia. Rauman pelin joukkueista puuttuu kummaltakin pakki ja hyökkääjä; Lukolta Ville Heinola ja Ville Petman, Tapparalta Toni Utunen ja Patrik Puistola. Lisksi Lukko on antanut tähtihyökkääjälleen Justin Danforthille luvan edustaa Kanadaa Spengler Cupissa.

Lukossa on tehty myös eplaajasiirtoja, kun ensin hyökkääjä Eero Elon sopimus purettiin ja lähes samalla oven avauksella sisään tuli Tapparastakin varsin tuttu Sebastian Repo, joka saatetaan nähdä kaukalossa jo tänään kirvesrintoja vastaan.

Tänään poissa oleva Danforth on Lukon paras pistemies ja koko Liigassa kolmantena pörssissä pistein 14+17=31. Raumalla on tehty hyvä työtä ulkomaalaispelaajien hankinnassa, sillä joukkueen seitsemästä parhaasta pistemiehestä kuusi on ulkomaalaisia: Danforthin lisäksi veljekset Ponthus ja Pathrik Westerholm, Robun Press, Kristian Pospisil ja Lukas Klok. Kuudenneksi paras pistemies Jonne Tammela on ainoa suomalaisedustaja. Maalissa Oskari Setänen on pelannut 20 peliä, Lassi Lehtinen 12.

Tapparasta sivussa ovat edelleen Tyler Morley ja mahdollisesti myös Tuukka Mäntylä, joten Mikko Pukka nähdään taas kasvattajaseuransa pelipaidassa. Kristian Kuusela on kultakypärä tehoin 11+17=28. Valtteri Kemiläinen johtaa edelleen Liigan syöttöpörssiä ja pakkien pistepörssiä tehoin 1+25=26. Charles Bertrandilla on 13 maalia tehtynä, mutta Jere Karjalainen on noussut jo maalin päähän. Maalissa Christian Heljanko on pelannut enemmän kuin Michael Garteig, joka viimeksikin joutui starttivuorollaan tekemään tilaa Heljangolle jo alkuminuuteilla.

Tapaninpäivän tilastoa

Tapaninpäivän pelien palattua ohjelmaan niitä on pelattu tätä ennen nyt neljällä edellisellä kaudella. Tapaninpäivän kierros on ollut yksi kotivoittovarmimmista kierroksista, sillä joukkueiden kokoontumissäännöt ym. hankaloittavat vierasjoukkueiden valmistautumista peliin. Neljän vuoden aikana pelatuista 28 tapaninpäivän pelistä 22 on päättynyt kotivoittoon, kotivoittoprosenttina peräti 78,5.

Tapparallakin riittää siis tekemistä valmistautumisensa kanssa, varsinkin kun sen omat pelin alut ovat muutenkin olleet viime viikkoina vähän mitä sattuu. Viimeisissä kahdeksassa pelissään seitsemästi Tappara on jäänyt ensimmäisessä erässä tappiolle – tosin on se sieltä neljästi myös noussut voittoon!

Tapparan kokoonpano Raumalla:

20 Niko Ojamäki – 11 Patrik Virta – 9 Charles Bertrand
71 Kristian Kuusela – 76 Anton Levtchi – 26 Jere Karjalainen
42 Otto Rauhala – 28 Jarkko Malinen – 88 Steven Iacobellis
96 Sami Moilanen – 61 Juhani Jasu – 23 Olavi Vauhkonen

19 Ben Blood – 4 Teemu Suhonen
33 Veli-Matti Vittasmäki – 13 Valtteri Kemiläinen
18 Tuukka Mäntylä – 91 Alexander Ytterell
68 Mikko Pukka

30 Christian Heljanko
(34 Michael Garteig)

Kuvat: Saana Hakala