fbpx

Tappara perjantaina Hämeenlinnaan

Otteluraportin tarjoaa:
HPK
Tappara
pe 1.12. klo 18:30

Neljä edellistä otteluaan hävinnyt Tappara pelaa perjantaina Hämeenlinnassa. Vastassa on HPK, joukkue, josta Tappara on viimeisimmän voittonsa ottanut. Myöskään kotijoukkue Kerho ei ole viime aikoina ollut kovinkaan hehkeässä vireessä.

HPK ja Tappara kohtasivat parisen viikkoa sitten Hakametsässä, jossa Tappara oli parempi maalein 4-0. Kyseessä oli joukkueiden ensimmäinen keskinäinen peli tällä kaudella. Sen tappion jälkeen HPK on pelannut vain kolme peliä ja hävinnyt niistäkin kaksi. Ainoa voitto tässä välissä on tullut jumbojoukkue Jukureista. Tiistaina Kerho hävisi Pelicansille Lahdessa 2-5.

Tappara on HPK-kohtaamisen jälkeen ollut kaukalossa neljästi ja hävinnyt ne kaikki. Kahdesta viimeisestä pelistään kirvesrinnat sentään ottivat yhden pisteen kummastakin, kun tappiot tulivat jatkoajalla, mutta parhaassa vireessään hallitseva mestari ei tosiaankaan viime aikoina ole ollut. Tiistaina se johti Ässiä vastaan Hakametsässä kolmesti mutta hävisi jatkoajalla 3-4.

HPK:n koko kausi on ollut ennakko-odotuksia vaisumpi. Runkosarjan puolivälin lähestyessä se on edelleen pudotuspelijoukkueiden ulkopuolella sijalla 12, seitsemän pisteen päässä alemmasta playoff-rajasta. Tappara on viime aikojen nikottelustaan huolimatta taulukossa kolmantena. Kärkeen matka on kasvanut kuitenkin jo 12 pisteeseen.

Perjantain peli Hämeenlinnassa kuuluu Liigan Suomi100-juhlaotteluiden viikkoon. Tapparalla ei ennen itsenäisyyspäivää muita olekaan kuin näitä juhlapelejä.


Kristian Kuuselalla edessä juhlaottelu.

Kristian Kuuselalle 800 ottelua täyteen

Parin viikon takaiseen peliin verrattuna HPK:lta puuttuu nyt hyökkääjä Jeremy Morin, joinka tryout ei tuottanut sopimusta. Kerho saa mukaan nyt kuitenkin viimeksi pelikiellossa olleen Janne Lahden. Sen sijaan puolustaja Miro Karjalainen on nyt pelikiellossa.

Teemu Turunen on edelleen HPK:n paras pistemies tehoin 8+8=16 perässään 15 pinnan Kristian Vesalainen ja 13 pisteen Oula Palve ja Otto Paajanen. Parhaalla pakilla Joonas Lehtivuorella on 11 pistettä. Maalissa Emil Larmi johtaa Antti Karjalaista pelatuissa peleissä 19-8. Larmi torjui myös Tapparaa vastaan viimeksi.

Tapparalla edellisessä HPK-pelissä maalissa oli nollan pitänyt Christian Heljanko. Dominik Hrachovina on sen jälkeenkin kuitenkin pelannut kolme matsia neljästä. Kristian Kuusela on tavoittanut 20 pisteen rajan (5+15). Jukka Peltolalla on 10 maalia ja yhteensä 18 pinnaa. Paras pakki on sisäisen pörssin kolmantena oleva 13 pisteen Mikko Lehtonen. Samassa pistemäärässä ovat myös Jan-Mikael Järvinen, Otso Rantakari ja Otto Rauhala.

Veli-Matti Vittasmäki on ollut Tapparasta sivussa juuri viimeksi HPK:ta vastaan saamansa tällin vuoksi. Kristian Kuusela puolestaan pelaa perjantaina jo uransa 800:nnen sadan runkosarjapelinsä. Huima määrä huimalle pelaajalle.

Tero Aalto (Kuvat: Saana Hakala ja Mikko Pylkkö)