fbpx

Tappara pitkän tauon jälkeen taas kotikaukalossa

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
TPS
la 11.1. klo 17:00

Tapparan edellinen kotiottelu oli Mikki Leinosen viimeinen ottelu taustayhtiö Tamhockey Oy:n toimitusjohtajana. Nyt on vuorossa ensimmäinen kotiottelu uuden toimitusjohtajan Mika Aron alaisuudessa. Väliä näillä kahdella pelillä on ollut peräti kaksi viikkoa, joten kotiotteluilla kirvesrintoja ei ole alkuvuodesta hellitty.

Nyt kolmen vieraspelin jälkeen Tappara on siis taas Hakametsässä. Vuosi ja seurajohto on välissä vaihtunut, mutta sijoitus on pysynyt tiiviisti kakkosena Kärppien perässä. Alla on kuuden peräkkäisen pisteitä tuoneen ottelun putki (niissä neljä voittoa), ja viimeisin peli tämän viikon keskiviikkona Vaasassa päättyi voittoon Sportista maalein 2-1.

Sarjan viimeiselle sijalle jumahtanut TPS piti perjantaina sarjakärki-Kärppiä kovilla, mutta hävisi lopulta kotonaan jatkoajalla 3-4. Lauantaina nähdään siis myös sellainenkin harvinaisuus, että vastustaja pelaa toisena peräkkäisenä päivänä, kun taas Tappara on levännyt. Kyseessä taitaa olla koko runkosarjan ainoa tapaus, kun lepoetu menee näin päin.

Tappara on tällä kaudella voittanut TPS:n kahdesti suurehkoin numeroin 7-2 ja 5-1. Jälkimmäinen oli kirvesrinnoille ensimmäinen runkosarjavoitto turkulaisista neljään kauteen ja kahdeksaan otteluun.

Yksi erikoisuus iltaan on Tapparan ylivoimatehojen tarkkaileminen. Kahdeksassa edellisessä pelissään Tappara on tehnyt vähintään yhden ylivoimapelin jokaisessa; ylivoiman onnistumisprosentti tällä jaksolla on käsittämättömän kova 53,57.


Otto Rauhalan edellisestä runkosarjamaalista tulee lauantaina tasan vuosi. Tuo edellinen maali syntyi TPS:n verkkoon.

TPS:n lähes yksinäinen valopilkku synkällä kaudella on ollut perjantaina jo kauden 20:nnen maalinsa iskenyt Lauri Pajuniemi, joka on Liigan maalipörssin kakkonen. Hänellä on yhteensä 28 tehopistettä, joilla kannetaan joukkueen kultakypärää. 20 pisteen rajapyykkiin ovat yltäneet lisäksi puolustaja Henrik Larsson ja hyökkääjä Ilari Filppula. Maalissa ykkösvahti on ollut Rasmus Tirronen, joka on pelannut myös kauden molemmat Tappara-ottelut. Toinen maalivahti on Julius Pohjanoksa, joka hänkin sai muutaman minuutin peliaikaa Tapparaa vastaan alkukauden ryöpytyksessä.

Tapparan Kristian Kuusela on Liigan pistepörssin kolmantena lukemilla 13+22=35. Valtteri Kemiläinen johtaa Liigan syöttöpörssiä 29 syötöllään ja puolustajien pistepörssiä yhteensä 31 tehopisteellään. Jere Karjalainen on kirvesrintojen paras maalintekijä 16 osumallaan. Maalissa Michael Garteig on pelannut kolme edellistä peliä. Christian Heljanko on maalivahdeista kuitenkin enemmän pelannut koko kauden osalta.

Tappara todennäköisesti esittelee kotiyleisölleen lauantaina uuden pakkihankintansa Adam Polášekin, joka liittyi joukkueen harjoituksiin perjantaina. Vaihtoehtoja kokoonpanoon ovat taas myös nuorten MM-kisoista palanneet Toni Utunen ja Patrik Puistola. Loukkaantuneina sivussa ovat edelleen kärkisentterit Tyler Morley ja Patrik Virta.

Kuvat: Saana Hakala

Hakametsässä lauantaina

Ottelun alkamisaika:
17:00

Hallin ovet auki:
16:00

Lipunmyynti auki:
15:30

Tapparan toimisto auki:
12-15

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Restelin Happy Hour C-päädyssä ennen peliä!

Restelin Happy Hour C-päädyssä myös pelin jälkeen, mukana myös ohjelmaa, pelaajahaastattelu ja ruokatarjouksia!

Uusimmat

Suosituimmat