fbpx

Tappara superkuntoisen Lukon vieraaksi

Otteluraportin tarjoaa:
Lukko
Tappara
to 20.12. klo 18:30

Tappara vetää vielä ennen joulua kahden ottelun vieraskiertueen, torstaina Raumalla, perjantaina Helsingissä. Raumalla huomenna odottaa kivikovassa kunnossa oleva kuntopuntariykkönen Lukko.

Lukko on voittanut nyt kuusi ottelua peräkkäin eli se on pitänyt voittoputkea koko joulukuun ajan. Viimeksi tiistaina pinnat tuli kotiin Hämeenlinnasta, jossa HPK kaatui 4-3. Se voitto tuli tosin jatkoajalla, eli yhden pisteen menetys tässä kuuden pelin voittoputkessa sentään on.

Hyvinkin hitaasti kauden aloittanut Lukko on ollut vireessä jo pidempään ja on noussut kuudennelle sijalle. Se on viisi pistettä kolmantena olevaa Tapparaa edellä, tosin myös kaksi ottelua enemmän pelanneena.

Tappara hävisi tiistaina kotihallissaan varamiehiselle Pelicansille 2-3. Se oli sille toinen tappio kolmessa viime pelissä, mutta pidemmän aikavälin käyrä näyttää edelleen silti varsin positiiviselta.

Lukon ja Tapparan keskinäiset pelit tällä kaudella ovat olleet vierasvoittoisia. Lukko voitti ensin Hakametsässä varsinaisella peliajalla 4-3, Tappara kuittasi marraskuun alussa Raumalla voittolaukauskilpailun jälkeen 5-4.


Jarkko Malinen saavutti 10 maalin rajan tiistaina.

Lukolla on laaja ja suhteellisen teräväkin kärki pistetilastoissa. Justin Danforth on kultakypärä (9+16=25), mutta Arttu Ilomäki on perässä vain yhden syöttöpisteen verran. 11 kertaa osunut joukkueen paras maalintekijä Brandon DeFazio on 22 pisteessä, samoin Janne Keränen. Pakeista tehokkain on nuori Tarmo Reunanen, 11 pinnaa.

Tapparan kärjessä ovat Kristian Kuusela ja Tomáš Záborský 22 pisteessä – 10 maalia tehnyt Kuusela yhden maalin edessä. Myös Jarkko Malinen on 10 maalissa. Pakeista Otso Rantakari on 16 pisteessä. Ben Blood avasi kauden maalitilinsä tiistaina.

Maalivahdeista Lukon pääkaksikko Oskari Setänen – Lassi Lehtinen on pelannut suht tasaisesti, ottelumäärät 19-17 Setäsen eduksi. Lehtisen ollessa nuorten maajoukkueen matkassa joukkueessa väliaikaisapuna on Pekka Tuokkola, joka vielä ei raumalaispaidassa ole pelannut. Tapparassa Christian Heljanko on ollut selkeä ykkönen, mutta Niklas Bäckströmilläkin on kuusi peliä.

Loukkaantuneina Lukosta ovat olleet pakit Rony Ahonen ja Simo-Pekka Riikola. Lisäksi 20-v. MM-leirillä on maalivahti Lehtisen lisäksi puolustaja Ville Heinola ja hyökkääjä Linus Nyman. Tapparasta tiistaina poissa olivat pakit Tuukka Mäntylä ja Veli-Matti Vittasmäki sekä hyökkääjät Jere Karjalainen ja Matias Lehtonen. MM-leiri on vienyt puolustaja Toni Utusen ja hyökkääjä Sami Moilasen.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen