fbpx

Tappara taas vieraissa, nyt Vaasassa

Otteluraportin tarjoaa:
Sport
Tappara
ke 8.1. klo 18:30

Tampereen Tapparan vieraskierros jatkuu taas torstaina, kun se pelaa kolmannen peräkkäisen vierasottelunsa. Jokaisella kerralla matka on ollut vielä pidemmästä päästä, kun Lappeenrannan ja Kouvolan perään nyt tie vie Vaasaan.

Vaasassa vastassa oleva Sport on sarjassa vasta toiseksi viimeisellä sijalla kerättyään alle puolet Tapparan pistemäärästä tässä vaiheessa kautta, mutta sen ei kannata antaa hämätä. Risti Dufvan tultua valmennukseen joukkue on kerännyt hyvin pisteitä ja laittanut ihan jokaisen vastustajansa ahtaalle. Viimeisestä kymmenestä pelistään Sport on voittanut viisi ja hävinnyt neljästi vain maalilla, niistä kaksi vasta jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa. Edellisen kerran Sport on ollut kaukalossa viime perjantaina, jolloin se kotonaan voitti SaiPan maalein 5-2.

Tapparan taival on viime ajat tuntunut vähän vaihtelevalta, mutta isossa kuvassa se on napsinut edelleen koko ajan ihan hyvin sarjaspisteitä. Kymmenestä viime pelistään se on jäänyt vain kahdesti kokonaan ilman pisteitä. Sen sarjasijoitus on edelleen toinen neljä pistettä JYPiä ja Ilvestä edellä.

Sportin kirvesrinnat ovat kohdanneet kolme kertaa aiemmin tällä kaudella. Kaksi ensimmäistä pelattiin Hakametsässä; Tappara voitti 5-1 ja jatkoajan jälkeen 3-2. Kolmas oli kuukausi sitten Vaasassa, jossa Sport voitti jatkoajalla 2-1.


Anton Levtchi voi olla seuraava 10 maalin saavuttaja Tapparassa. (Kuva: Saana Hakala)

Chris DeSousa on Sportin paras pistemies lukemilla 11+13=24. Toinen 20 pisteen saavuttanut on puolustaja Valtteri Viljanen, ja toinen 10 maaliin yltänyt on Roope Talaja. Niko Hovinen on maalissa torjunut 20 pelissä, Stefan Steen 13:ssa.

Jos Sportissa kymmenen maalin miehiä on kaksi, niin Tapparassa niitä on peräti kuusi: Jere Karjalainen (15), Charles Bertrand (14), Kristian Kuusela (13), Niko Ojamäki ja Patrik Virta (11) sekä Tyler Morley (10). Mainituista tosin Morley ja Virta ovat loukkaantuneina. Paras pistemies on Kuusela, jolla on yhteensä 34 tehopistettä. Maalissa Michael Garteig on pelannut kaksi edellistä peliä, mutta Christian Heljangolla on koko kauden ajalta enemmän pelattuja pelejä.

Tappara hankki alkuviikosta riveihinsä puolustaja Adam Polášekin, mutta isokokoinen tšekki ei ole mukana vielä Vaasan-reissussa.

Iso kuva: Samppa Toivonen /Liiga