fbpx

Tappara tänään Jyväskylään – tässä kokoonpano

Otteluraportin tarjoaa:
JYP
Tappara
la 16.11. klo 17:00

Tapparan hurja viikko jatkuu tänään Jyväskylässä. Tiistaina se pelasi vaatimustasoltaan kovan pelin CHL:ssä, eilen oli kärkikamppailu-paikallispeli, ja tänään edessä jälleen kärkikamppailu ja edelleen vieraissa. Eilen kakkoseksi pudonnutta Tapparaa vastassa nyt kolmonen JYP.

JYPillä on seitsemästä viime pelistään kuusi voittoa, niistä neljä viimeistä putkeen. Peliohjelma tarjoaa sille tänään aika isonkin edun, sillä kotijoukkueella ei ollut eilen peliä. Sillä on maaottelutauon jälkeen vasta yksi peli keskiviikolta, silloin voitto Lukosta maalein 5-2.

JYPistä löytyy myös Liigan pörssikärki: Julius Nättinen on pelannut huikean alkukauden, tehnyt liigassa eniten maaleja (15) ja yhteispisteitä (24). Keskiviikkona Nättinen painoi Lukkoa vastaan neljän pisteen matsin (1+3). Jerry Turkulainen on sisäisen pörssin toisena, mutta erikoispoimintana kannattaa nostaa esiin kauden jo alettua mukaan liittynyt Petrus Palmu, joka on vain 11 pelissä tehnyt peräti 7+10=17 pistettä. Palmun lisäksi JYP on kesken kauden vahvistanut joukkuettaan myös NHL-yritykseltä tauolla olevalla puolustaja Julius Hongalla, yhdeksän peliä, 2+3 pistettä.

Maalivahtiosastolla JYPillä on selkeää: Eetu Laurikainen pelaa paljon, Markus Ruusu antaa lepovuoroja silloin tällöin. Tällä hetkellä pelattujen pelien suhde on 15-4.

Kauden alussa JYP kävi Tapparan vieraana Hakametsässä, johti peliä kahden erän jälkeen kahdella maalilla, mutta Tappara nousi tasoihin ja jatkoaikavoittoon 4-3.


Kristian Kuusela ja Julius Nättinen kisaavat pistepörssin voitosta.

Tappara on ollut siis maaottelutauon jälkeen pelihommissa jo kahdesti, ensin CHL:n playoffeissa ja eilen paikallispelissä. CHL-peli päättyi tasapeliin, eilen tuli Ilvestä vastaan tappio 0-1. Kerta oli ensimmäinen tällä kaudella, kun Tappara jäi ilman tehtyjä maaleja – tosin sellainenkin oli kirjaimellisesti senteistä kiinni, sillä maaliraudat kilisivät poikkeuksellisen usein.

Kirvesrinnoissa ongelmia tuo tällä hetkellä kahden sentterin poissaolo, kun Juhani Jasun lisäksi myäs paras pistemies Tyler Morley on sivussa. Kristian Kuusela kantaa kultakypärää (9+12=21), Anton Levtchi pelaa poikkeuksellisesti keskushyökkääjänä ja maagisilla mittaluvuilla 200 cm/100 kg kulkeva Lassi Vanhatalo on mukana liigakokoonpanossa.

Christian Heljanko torjui eilen paikallispelissä. Tappara on koko kauden käyttänyt kahta maalivahtia ja vaihtanut aina peräkkäisten pelipäivien peleihin torjuvan maalivahdin. Michael Garteig sai lähes täyden pelin alle tauon jälkeen tiistaina CHL:ssä tultuaan avauserässä Heljangon tilalle.

Tapparan kokoonpanossa ei tapahdu muita muutoksia perjantaihin verrattuna kuin pelaavan maalivahdin vaihtuminen. Tolppien välissä tänään siis Garteig.

71 Kristian Kuusela – 76 Anton Levtchi – 9 Charles Bertrand
20 Niko Ojamäki – 11 Patrik Virta – 26 Jere Karjalainen
96 Sami Moilanen – 28 Jarkko Malinen – 93 Lassi Vanhatalo
70 Matias Lehtonen – 42 Otto Rauhala – 23 Olavi Vauhkonen

33 Veli-Matti Vittasmäki – 4 Teemu Suhonen
19 Ben Blood – 13 Valtteri Kemiläinen
18 Tuukka Mäntylä – 91 Alexander Ytterell
15 Toni Utunen

34 Michael Garteig
(30 Christian Heljanko)

Ottelu tulee ilmaispelinä televeisiostakin Subilta. Kiekko putoaa jäähän klo 17. Kokoonpanot julkaistaan klo 13.

Kuvat: Saana Hakala