fbpx

Tapparalla edelleen kakkospaikka kiikarissa

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
Ässät
ke 6.3. klo 18:30

Keskiviikkona Hakametsässä pelataan Tapparan runkosarjan toiseksi viimeinen kotiottelu, jossa vastassa on Ässät. Kuusi kevättä sitten joukkueet kohtasivat finaaleissa, joissa Ässät oli parempi, mutta sen jälkeen näiden joukkueiden tiet ovat erkaantuneet. Tappara on jatkanut siitä lähtien finaalijoukkueena ja voittanut pari mestaruuttakin, Ässät on nyt joukkue sarjan viimeisellä sijalla.

Ässien kuluva kausi on mennyt kyllä penkin alle ja metsään monella tavalla. On vaihdettu valmentajaa, vaihdettu tulevia valmentajia ja myyty nykyisiä pelaajia. Kaiken sen lopputuloksena on se, että Ässät jää tämän kauden liigajumboksi. Se on kerännyt vain 47 pistettä ja on toiseksi viimeisestä sijastakin jo 16 pisteen päässä. Viimeisen 24 pelin aikana se on ottanut vain kaksi kolmen pisteen voittoa ja hävinnyt kaikkiaan 19.

Viimeksi Ässät pelasi lauantaina ja voitti voittolaukauskilpailun jälkeen Lukon 5-4. Länsirannikon paikallispelit ovatkin lähes ainoa valopilkku porilaisten kaudessa: Ässät nimittäin voitti Lukon neljässä pelissä, kun raumalaisille voittoja tuli vain kaksi.

Tappara kisaa edelleen kakkossijasta TPS:n kanssa, kun turkulaiset ovat vain pisteen edellä. Tapparan takana takaa-ajajat ovat seitsemän pisteen päässä. Kuudesta viime pelistään kirvesrinnat ovat voittaneet neljä ja jääneet pisteittä vain kerran. Viimeksi lauantaina Tappara kaatoi kotonaan Jukurit maalein 2-0.

Tappara on voittanut Ässät myös kaikissa kolmessa keskinäisessä pelissä tällä kaudella: maalilukemat ovat olleet 3-2, 2-0 ja 5-0.


Niklas Bäckström on pitänyt Ässät nollilla kahdessa pelissä peräkkäin.

Kristian Kuusela on 50 pisteessä Tapparan paras pistemies ja edelleen mukana pistepörssin voittotaistelussa, vaikkakin pari kovinta kilpailijaa vetäisikin juuri kolmen pisteen peleillään kaulaa. 30 pinnan saavuttaneita ovat lisäksi Jan-Mikael Järvinen, joukkueen paras maalintekijä Niko Ojamäki (21 osumaa), lauantaina 1+1 tehnyt Tomáš Záborský sekä puolustaja Valtteri Kemiläinen. Nollapelin lauantaina torjui Christian Heljanko, joka on muutenkin pelannut selvästi enemmän kuin Niklas Bäckström.

Ässät on päästänyt pari kovinta pistemiestään (ja muutaman muun pelaajan) pois, joten kultakypärää kantaa nyt 22 pistettä tehnyt Peter Tiivola; hänen 10 tehtyä maaliaan on myös eniten jäljelle jääneistä Ässistä. 15 pisteen rajaan ovat yltäneet puolustaja Jyri Marttinen ja hyökkääjä Mikko Salmio. Joukkueen maalivahtikaksikko on loppukauden ajan Henri Kiviaho ja Kasperi Kotkaniemi, joista jälkimmäinen torjui lauantaina Lukkoa vastaan, mutta ensin mainittu on pelannut enemmän.

Otso Rantakari ja Matias Lehtonen ovat Tapparan loukkaantuneet pelaajat. Ässien vastaavalla listalla lauantaina olivat Tommi Taimi ja Sami Lähteenmäki. Mikko Salmio on kurinpidon käsiteltävänä lauantain pelin toimistaan ja saattaa olla keskiviikkona pelikiellossa.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen