fbpx

Tapparalla Hakametsässä vastassa Lukko

Otteluraportin tarjoaa:

Tapparan matka tämän kauden Champions Hockey Leaguessa katkesi tiistaina Lappeenrannassa toiseen tappioon SaiPalle. Saman CHL-kohtalon samana päivänä koki myös Lukko. Nyt Tappara ja Lukko keskittyvät vain Liigaan ja torstaina Hakametsässä toisiinsa.

Tappara hävisi tiistaina SaiPalle 2-4, ja kun se oli hävinnyt ensimmäisen ottelun 0-2, homma oli hyvin yksinkertaisella matematiikalla finito. Lukko hävisi tiistaina kotonaan HV71:lle 3-4, ja se oli myös hävinnyt kahdella maalilla Ruotsissa, joten sillekään ei juuri jossiteltavaa jäänyt.

Jos CHL:ssä mentiinkin samalla kaavalla, niin Liigassa reitit ovat alkukaudella kulkeneet eri teitä. Yhdeksän ottelun jälkeen Tappara on sarjataulukon ykkösenä 19 pisteellään, kun taas Lukko on kerännyt vasta 7 pistettä ja on toiseksi viimeisenä.

Kyseessä on kuitenkin joukkuepari, joka peräti neljänä edelliskeväänä on kohdannut toisensa playoffeissa. Viime kevään puolivälierissä Tappara oli parempi voitoin 4-1. Runkosarjan neljässä pelissä pisteet oli jaettu.

Teemu Nurmella torstaina vastassa paljon tuttuja miehiä.
Teemu Nurmella torstaina vastassa paljon tuttuja miehiä.

Aleksi Saarela ainakin pelissä, onko Veli-Matti Savinainenkin?

Lukon vaikeaa alkua selittää ainakin osittain uusi valmentaja, kun aiemmin kakkosluotsina toiminut Juha Vuori on nyt päävastuussa. Entisen päävalmentajan Risto Dufvan myötä (ja osittain hänen mukanaan) joukkue menetti myös kolme kentällistä pelaajia. Kovimpia lähtijöitä olivat maalivahti Ryan Zapolski, puolustajat Sheldon Brookbank, Ilkka Mikkola ja Juho Tommila sekä hyökkääjät Teemu Nurmi, Turo Asplund, Olli Sipiläinen, Filip Riska, Janne Lahti ja Jesper Piitulainen.

Lukko siis menetti Teemu Nurmen Tapparaan, mutta vaihtopostissa Raumalle siirtyi puolustaja Atte Mäkinen. Muita uusia raumalaisia ovat puolustajat Steven Seigo (KHL) ja Simo-Pekka Riikola (SaiPa), hyökkääjät Lauri Tukonen (TPS), Ilmari Pitkänen (Blues), Joose Antonen (JYP), Valentin Claireaux (FRA, Mestis) ja Heikki Liedes (HPK) sekä maalivahti Kaapo Kähkönen (Blues).

Odotetusti ja tutusti Lukon pistepörssin kärjessä ovat Ville Vahalahti (2+7=9) ja Lauri Tukonen (4+4=8) perässään puolustaja Jesse Virtanen (3+4=7). Peter Tiivola on laukonut neljä maalia. Tiivolan lisäksi Virtanen ja Aaron Gagnon maalasivat tiistain CHL-pelissä.

Tapparan ykkönen on koko Liigan pistepörssin kakkonen Henrik Haapala, jolla on 3+9=12. Neljä peliä (kaksi Liigassa, kaksi CHL:ssä) sivussa ollut Veli-Matti Savinainen on toisena joukkueen parhaana maalintekijänä (6+4=10). Teemu Nurmi ja Jere Karjalainen ovat tehneet viisi liigaosumaa kumpikaan. Alkuviikon CHL-pelissä Tapparan ainoa maalinteossa onnistunut pelaaja oli kauden kaksi ensimmäistä maaliaan tehnyt Manu Honkanen.

Tapparalla pelasi tiistaina maalissa Teemu Lassila, mutta Liigassa ykkösvahtina on ollut Dominik Hrachovina, joka on pelannut kahdeksan yhdeksästä matsista. Lukossa ykkösmaalivahti on Kähkönen, joka pelasi tiistaina CHL-pelinkin. Liigassa hän on pelannut kuusi peliä, kakkosvahti Antti Karjalainen kolme.

Loukkaantuneiden listalla Tapparasta tiistaina olivat Savinainen, Arttu Ilomäki ja Niko Tuhkanen, ja lisäksi Pekka Saravo jätti pelin kesken. Heistä edes suurin piirtein infoa on tiedossa vain Savinaisesta, jota valmentajan suulla odotellaan palaavaksi kehiin tässä loppuviikosta, mahdollisesti siis jo torstaina. Lukosta sivussa ovat varmuudella Ilmari Pitkänen ja Janne Niskala, lisäksi Lauri Tukosen pelikunto on päivittäin tarkastelussa.

Sen sijaan Lukko saa torstaina Tampereelle mukaansa yhden kovan aseen, kun Porista takaisin Raumalle palannut nuorten maailmanmestari Aleksi Saarela avaa liigakautensa NHL-leirityksen jälkeen.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)