fbpx

Tapparan CHL-kotiavauksessa vastassa Storhamar

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
Storhamar
pe 7.9. klo 19:00

Champions Hockey Leaguen alkulohkopelit ovat jo täydessä vauhdissa. Tänä viikonloppuna CHL saapuu Hakametsään, kun Tappara pelaa ensimmäiset kotiottelunsa. Ensimäisenä vastassa on tänään perjantaina norjalainen Storhamar, jolle kirvesrinnat hävisivät viikko sitten Norjassa.

Tuo viikon takainen CHL:n avauspeli sujui Tapparalta kaksijakoisesti. Se oli hyvin pelin päällä pari erää, hallitsi tapahtumia ja pääsi pari maalia eteenkin, mutta ei kyennyt niittaamaan peliä lukkoon. Storhamar nousi tasoihin kolmannen erän alussa, minkä jälkeen peli oli vähemmän kenenkään kontrollissa. Lopulta mentiin aina voittolaukauskilpailuun jälkeen, jonka Storhamar voitti 18 yrityksen jälkeen suurimman tähtensä Patrick Thoresenin onnistuttua kolmannen kerran kolmannesta yrityksestään. Storhamar otti siis kaksi pistettä lukemin 3-2, Tapparalle jäi yksi piste.

Pari päivää myöhemmin joukkueet olivat tahoillaan uusissa taistoissa. Tappara onnistui Tšekissä maalinteossa normaalia paremmin ja voitti HC Oceláři Třinecin peräti 8-2. Storhamar oli lähellä toista jättiyllätystä kotonaan johtaessaan Djurgårdenia vastaan vielä aivan lopussa, mutta ruotsalaiset tasoittivat ilman maalivahtia ja voittivat lopulta jatkoajalla.

Kahden pelatun kierroksen jälkeen lohkon kärjessä on Djurgården viidellä pisteellä, Tappara ja Storhamar ovat neljssä pisteessä ja Ocelářin pistetili on vielä avaamatta. Kaksi parasta menee lohkosta jatkoon.

Storhamarin tekemistä neljästä maalista Patrick Thoresen on tehnyt kaksi, muut maalintekijät ovat velipoika Steffen Thoresen, suomalainen Niklas Foström ja Joel Johansson, jolla on myös syöttöpiste. Jens Jakobsilla on kaksi syöttöpistettä. Maalissa Oskar Östlund on pelannut kummatkin pelit.


Patrick Thoresen tasoitti Hamarissa pelin lukemiksi 2-2.

Tappara on tehnyt kahteen peliin kymmenen maalia, joista Juhani Jasu, Jere Karjalainen, Matti Järvinen ja Aleksi Elorinne ovat tehneet kukin kaksi. Antti Erkinjuntti ja Niko Ojamäki ovat myös avanneet maalitilinsä. Joukkueen paras pistemies on neljä maalisyöttöä napsinut Jarkko Malinen. Valtteri Kemiläisellä syöttöpisteitä on kolme. Maalissa Niklas Bäckström pelasi Storhamaria vastaan, Christian Heljanko Třineciä vastaan.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertoi näkemyksiä ja kokemuksia CHL:n avausviikonlopun jäljiltä:

– Rytmi peleissä on erilainen. Storhamar pelaa erilaista jääkiekko mitä Třinec, Rautakorpi huomasi.

– Omaa peliä pitää parantaa. Mennään vasta syyskuun alkua ja pelaaminen on vielä niin keskeneräistä ja haasteellista tässä kohtaa. Ollaan vasta matkan alussa. Tämä ei ole sellaista hienosäätöjääkiekko missään nimessä, mitä keväällä jääkiekossa pelataan. Nyt pitää vielä isot periaatteet saada toimimaan mahdollisimman hyvin ja isot valinnat tuolla kentällä. Sitä kautta ne pienet asiat voisivat toimia, mutta vielä ei olla pienten asioiden kimpussa missään nimessä.

Tapparan kokoonpanossa kahdessa ensimmäisessä pelissä ei ollut paljoa muutoksia. Pelanneen maalivahdin lisäksi ainoa vaihdos oli ylimääräisen hyökkääjän vaihtuminen. Tilanne joukkueessa on hyvä.

– Kaikki ovat terveenä ja kova peli edessä. Näin lyhyellä jänteellä mietittynä näissä peleissä alkaa olemaan jo ihan hyvää panostakin, Rautakorpi muistuttaa.

Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 19. Peli kuuluu kausikorttiin. Irtoliput Ticketmasterista alkaen 10 euroa.

Tero Aalto (Kuvat: /Storhamar/CHL)

Hakametsässä perjantaina

Ottelun alkamisaika:
19:00

Hallin ovet auki:
18:00

Lipunmyynti auki:
17:30

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

CHL:n alkusarjan ottelu kuuluvat kausikorttiin!

Uusimmat

Suosituimmat