fbpx

Tapparan pitää parantaa toiseen otteluun

Otteluraportin tarjoaa:

Tampereen liigajoukkueiden neljännesfinaalien toinen ottelu pelataan torstaina, paikkana luonnollisesti edelleen Hakametsä. Nyt on Ilveksen vuoro isännöidä. Se johtaa vierasottelun jälkeen sarjaa yllättäen 1-0.

Ilves voitti avausottelun 6-3. Tappara oli alkupelin niskan päällä ja johti kahdestikin kahdella maalilla, mutta toisen erän loppupuolella Ilves iski reiluun seitsemään minuuttiin viisi maalia käytännössä jokaisesta tilanteestaan. Kolmannessa erässä Ilves myös hyydytti Tapparan kirin täysin keskialueen puolustuspelillään.

Ilveksen ei tarvitse omaa konseptiaan hirveästi muuttaa. Toki varmasti heillekin tehtiin alussa liian helposti maaleja, joten puolustus voi olla tiiviimpikin, mutta kokonaisuudessaan Ilveksen suoritus oli selvästi ehjempi ja onnistuneempi kuin Tapparan. Se oli tunnetasoltaan pelille omistautuneempi kuin toisessa erässä oman taisteluintonsa hukannut Tappara.

Tapparan pitää päästä omalle paremmalle tasolleen,  millä se on pelannut runkosarjan parhaat pelinsä. Tosiasia kuitenkin on, että kauden paikallispeleissä Tappara ei yhdessäkään ole onnistunut nousemaan sille huipputasolleen, vaikka loppujen lopuksi viisi niistä peleistä runkosarjassa pystyikin kampeamaan voitokseen.

Oli paikallispelien ongelma mentaalinen tai Ilveksen aiheuttamana pelitavallinen, siihen täytyy keksiä lääkkeet, sillä Ilves on nyt vahva niin henkisellä puolella kuin ihan pelinkin puolella. Tapparalla on kiistämättä materiaalietu, mutta siitä ei ole hyötyä, jos sitä ei saada näkymään kaukalossa.

Tero Aalto (Kuva: Mikko Pylkkö)