fbpx

Tapparan vieraana muutosvaiheinen Pelicans

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
Pelicans
ti 3.12. klo 18:30

Joulukuuta mennään, ja Liigan runkosarja lähestyy puoliväliään. Hakametsässä joulukuu käynnistetään Tapparan ja Pelicansin välisellä ottelulla tiistaina.

Pelicans saapuu Tampereelle jonkinlaisessa turbulenssitilanteessa, jossa päävalmentaja Ville Nieminen on juuri erotettu ja lintulaumaa vetää ainakin toistaiseksi Jesse Welling, joka liittyi koko seuran valmennusryhmään vasta kuukausi sitten. Welling veti jo lauantain pelin, joka päättyi lahtelaisten vierastappioon HPK:ta vastaan 1-2. Häviöitä joukkueelle onkin alkukaudella kertynyt: lauantainen oli neljäs peräkkäinen tappio ja kymmenes pisteetön tappio viimeiseen 13 peliin.

Sarjataulukossa Pelicansin heikosti sujunut kausi tarkoittaa tällä hetkellä sijaa 13, neljä pistettä viimeisen pudotuspelipaikan perässä. Yksi tappioista tuli Tapparaa vastaan kuukausi sitten Lahdessa, silloin 2-3.

Tappara on sarjassa toisena seitsemän pistettä Kärppiä perässä ja jo tasan kaksi kertaa Pelicansia enemmän pisteitä keränneenä. Tapparakaan ei ole ihan liekeissä viime aikoina ollut, vaan on esimerkiksi seitsemän pelin otannalla hävinnyt enemmän kuin voittanut, mutta sijoitus on säilynyt. Ja onhan voittojakin tullut. Ennen lauantain kotitappiota HIFK:lle (1-4) Tappara oli voittanut kaksi edellistä peliään.


Patrik Virta on ollut Tapparan tehomies viime peleissä. Kuva: Arno Hämäläinen.

Tappara kertoi viikonloppuna vahvistaneensa hyökkäystään 26-vuotiaalla kanadalaissentterillä Steven Iacobellisillä. Mies on jo treenannut uuden joukkueensa kanssa, mutta ennen peluutuspäätöstä katsotaan varmasti vielä mahdollinen matkaväsymys ja totta kai paperiasiatkin pitää olla kunnossa ennen kuin kaukaloon on asiaa. Tyler Morley ja toiseksi viimeistä otteluaan pelikiellossa oleva Charles Bertrand ovat varmuudella sivussa kokoonpanosta.

Tehopisteosastolla Tapparassa ei isoja muutoksia nähty, kun lauantaina syntyi vain yksi maali. Sen teki Patrik Virta, joka on osunut nyt kolme kertaa neljässä viime pelissä. Kristian Kuusela jatkaa Morleyn poissaollessa kultakypäränä 25 tehopisteellään. Maalissa lauantaina Michael Garteig joutui tekemään avauserän jälkeen tilaa Christian Heljangolle.

Pelicansin tehokkaimmat ovat olleet Juhamatti Aaltonen (10+11=21), kaksi pistettä vähemmän kerännyt Hannes Björninen ja häntä kaksi pistettä perässä oleva Aleksi Mustonen. Loukkaantuneiden listalle oli ennen pelipäivää merkitty Aleksandr Shtshmerov, Casimir Jürgens, Jonatan Tanus ja Severi Lahtinen. Muutosturbulenssissa on ollut myös maalivahtiosasto, josta ykkösvahti Tomi Karhunen nosti kytkintä ja siirtyi Sveitsiin. Tilalle löydettiin Riku Helenius, joka on nyt kaksi peliä katsellut penkiltä joukkueen toisen maalivahdin Atte Tolvasen pelaavan.

Iso kuva: Saana Hakala

Hakametsässä tiistaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Kummitarjous: kaksi lippua yhteensä 15 euroa!

Siipilippuja toimistolta ja ovelta: 25 eurolla istumapaikka E-katsomoon ja 12 kpl hotwingsejä hallin Hook-ravintolasta.

Uusimmat

Suosituimmat