fbpx

Voitoton JYP ja tappioton Tappara

Otteluraportin tarjoaa:

Tulikuumana Liigan kolmella voitolla aloittanutta Tapparaa on pidetty muutama päivä taas pelinälässä. Lauantaina lieka taas irrotetaan, ja kirvesrinnat pääsevät tuorein voimin Jyväskylään JYPin kimppuun.

Viimeksi tiistaina pelannut Tappara saakin nyt edun, sillä JYP pelasi perjantaina vieraissa Hämeenlinnassa. Se jäi HPK:n kynsissä nollille, tappiolukemat lopulta 0-3. JYP ei ole vielä voittotiliään tällä kaudella avannut. Se on hävinnyt nyt kahdesti varsinaisella peliajalla (HPK:n lisäksi HIFK) ja kahdesti saanut vain irtopisteen häviämällä voittolaukauskilpailun (Ilves, KalPa),

Tappara puolestaan ei ole Liigassa vielä tappiota maistanut. Kolmen pelatun pelin jälkeen se on sarjakärjessä kaadettuaan Ässät, Ilveksen ja SaiPan.

Viime kaudella JYP ja Tappara tasasivat keskinäiset pelinsä, kun kumpikin voitti kerran kotonaan ja kerran vieraissa. Tapparan vierasvoitto Jyväskylässä oli sikäli mukava, että se katkaisi yli kuuden vuoden putken ilman kolmen pisteen voittoa JYPin kotiluolassa.

Ovatko Tapparan rivit kunnossa myös Jyväskylässä?
Ovatko Tapparan rivit kunnossa myös Jyväskylässä?

Kemiläiselle paluu vanhaan kotikaukaloon

Yksi lauantain seuratuimpia pelaajia on kautensa hyvin Tapparassa aloittanut puolustaja Valtteri Kemiläinen, joka tuli kirvesrintoihin juuri JYPistä. Muita nimekkäitä poistujia viime kauden välieräjoukkueesta olivat maalivahti Tuomas Tarkki, pakit Ryan Glenn ja Mikko Luoma sekä hyökkääjät Miika Lahti, Darryl Boyce, Petr Hubacek, Markus Nenonen ja Topi Nättinen.

Kovia uusia tulijoitakin toki on kahdessa kastissa. Toisessa niistä on paluumuuttajat Keski-Euroopasta, hyökkääjät Juha-Pekka Hytönen ja Ossi Louhivaara sekä maalivahti Pekka Tuokkola. Toisessa puolestaan on peräti viisi Bluesin konkurssiraunioista ongittua kaveria: puolustajat Urho Vaakanainen ja Juuso Vainio sekä hyökkääjät Antti Suomela, Micke Saari ja Robert Rooba.

Tuokkolan maalivahtiparina on nuori Veini Vehviläinen, joka on torjunut kolmessa ottelussa. Selvästi kokeneemmalla Tuokkolalla on yksi peli. Tapparassa on vähän sama tilanne, kun nuorempi Dominik Hrachovina on torjunut kaikki pelit ja kokenut Teemu Lassila odotellut vuoroaan.

JYPin toistaiseksi paras pistemies ja kultakypärä päässään pelaava pelaaja on 19-vuotias puolustaja Sami Niku (0+3). Suomelalla, Hytösellä ja Tuomas Pihlmanilla on tehot 1+1. Maalitilinsä ovat avanneet lisäksi Henri Kanninen ja Janne Tavi.

Tappara-pelaajilla on Liigan pistepörssissä kaksoisjohto. Ykkösenä on Henrik Haapala (2+4), toisena Veli-Matti Savinainen (2+3). Heidän lisäkseen jokaisessa kolmessa pelissä pisteille ovat päässeet Jere Karjalainen (3+1) ja Valtteri Kemiläinen (0+3). Teemu Nurmi on kahdessa viime pelissä tehnyt kummassakin 1+1. Viime kauden tehomiehistä Jan-Mikael Järvisellä ja Arttu Ilomäellä on vielä tämän kauden pistetili avaamatta.

JYPistä perjantaina sivussa olivat Louhivaara, Vainio ja Jonas Nättinen. Tapparasta Alexander Bonsaksen on toipilaana. Lisäksi perjantaina LeKin matkassa olivat tähän mennessä liigamiehistössä olleet Niko Tuhkanen ja Manu Honkanen, kun taas aiemmin Mestistä pelanneet Miika Heikkilä ja Jere Rouhiainen eivät olleet. Jälkimmäinen kaksikko lienee huomenna siis Liigan puolella.

Tero Aalto (Kuva: Mikko Pylkkö)