fbpx

TPS ollut vaikea vastus Hakametsässä

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
TPS
ti 26.11. klo 18:30

Tiistaina Hakametsässä Tapparalla on vastassa yksi klassisimmista vastustajistaan, kun Liigan alusta saakka mukana ollut TPS tulee vieraaksi. Historiaa pitääkin nyt vähän nostaa esiin, sillä seurojen välisessä lähihistoriassa on outo poikkeama.

Se poikkeama on se, että Tappara ei ole voittanut TPS:ää runkosarjassa Hakametsässä neljään kauteen ja kahdeksaan otteluun. Viimeksi tammikuussa 2015 Tappara turkulaiset kaatoi, sen jälkeen joku sekoitti maailmankirjat, jotka nyt pitäisi asettaa taas järjestykseen. Onneksi sentään playoffeissa Tappara on pari tärkeää kotikaatoa TPS:stä ottanut, mutta pitäisihän niitä nyt napsia myös runkosarjassa.

Vielä lähempi historia näyttää sitä, että tämän kauden ensimmäisessä, Turussa pelatussa pelissä Tappara voitti peräti 7-2. Se peli näyttikin suuntaa kummankin joukkueen syyskaudelle, jossa nyt 23 pelin jälkeen Tappara on sarjakakkosena 50 pisteellään ja TPS toiseksi viimeisenä 30 pistetä vähemmän keränneenä.

TPS:n synkkä alkukausi johti siihen, että Kalle Kaskinen sai väistyä valmennusvastuusta ja tilalle tuli Marko Virtanen. Virtanen on nyt ollut kuudessa pelissä puikoissa, niistä tuloksena kaksi voittoa ja neljä tappiota. Viimeksi lauantaina TPS hävisi HIFK:lle Turussa 1-2.

Turkulaisten parhaaksi pistemieheksi on noussut puolustaja Henrik Larsson, jolla on kasassa 2+13=15 pistettä. Maalitykkinä on kunnostautunut Lauri Pajuniemi käänteisellä saldolla 12+2=14. Rasmus Tirronen on ykkösvahti, Julius Pohjanoksa toinen vaihtoehto. Ennen valmentajanvaihtoa kurssia pyrittiin kääntämään pelaajamuutoksillakin, kun sisään ovat tulleet hyökkääjä Greg Squires ja NHL-leiriltä palannut puolustaja Tony Sund ja ulos on lähtenyt pakeista Santeri Lukka.


Ylivoimamaaleja kaipaavat myös ylivoimapakit Valtteri Kemiläinen ja Teemu Suhonen.

Kakkossijastaan huolimatta Tapparakaan ei ole ihan lennossa ollut viime aikoina. Sen edellisestä kolmen pisteen voitosta on jo kuusi ottelua (neljä liigassa, kaksi CHL:ssä) ja nollan pisteen tappioita niistä on neljä. Viimeksi lauantaina Tappara hävisi Kouvolassa KooKoolle 1-2.

Jobinpostia tuli pelaajarintamallakin, kun joukkueen pistepörssin ykkönen Tyler Morley (10+15=25) loukkaantui taklauksessa ja maalipörssin kärki Charles Bertrand (12 maalia) joutui kurinpitoon ja saanee pelikiellon ainakin tiistaille. Kärkiketjutkin joukkueessa on siis mietittävä uusiksi. Uusia vastuunkantajia tarvitaankin, sillä poissaolijoiden päälle myös moni alkukaudella pisterintamalla loistaneista pelimiehistä on hiipunut pahasti tuloksenteon osalta. Syy sille tai sen seuraus on myös ylivoimapelin totaalinen sakkaaminen: Viiteen peliin ja yli puoleen tuntiin miesylivoimaa ei ole syntynyt maalia.

Maalivahdit ovat kuitenkin jatkaneet hyvällä tasolla. Viime viikolla Michael Garteig pelasi kaksi ottelua ja Christian Heljanko yhden, eikä sillä osastolla hävitty kenellekään.

Kuvat: Saana Hakala

Hakametsässä tiistaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Siipipeli: 12 kpl wingsejä hallin Hookissa + E-katsomon istumapaikka yhteensä 25 €. Siipiliput myynnissä Tapparan toimistolla ja hallin lipunmyynnissä.

Ottelun jälkeen ovijaossa Saarioisten tuorepizzaa sekä napostelukebakoita!

Uusimmat

Suosituimmat