fbpx

Vastakkain kuntopuntarin kylmin ja kuumin

Otteluraportin tarjoaa:

Tiistaina Tapparan vieraspelimatka on lyhyt, kun ei tarvitse istua bussissa kuin Hämeenlinnaan saakka. Perillä odottaa hyvin tuttua oranssia väriä, vaikkakin HPK:n pelipaidassa.

Viime pelin kuntopuntarin sopivasti valiten löytyy kuuden viimeisimmän ottelun otanta, jossa Tappara on ykkösenä, HPK viimeisenä. Kuudesta viime pelistään Tappara on voittanut neljä varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla, yhteensä 14 pistettä. HPK:n kuuteen viimeiseen ei sisälly yhtään kolmen pisteen voittoa, vain yksi jatkoaikavoitto ja yhteensä kolme pistettä.

Huono jakso on pudottanut Kerhon sarjataulukossa yhdeksännelle sijalle. Se on pelannut 19 peliä ja kerännyt 13 pistettä vähemmän kuin ykkösenä oleva Tappara, joka on pelannut pelin vähemmän. Tappara on ollut Liigan paras vierasjoukkue, HPK ollut yksi parhaista kotijoukkueista.

Kuntopuntarin ja sarjataulukon lisäksi Tappara löytyy myös ylivoimapelitilaston kärjestä. Se on tehnyt 21 yv-maalia hurjalla 30 prosentin tehokkuudella. HPK:lla kumpikin noista luvuista suunnilleen puolittuu. Alivoimalla HPK on ollut hitusen tehokkaampi tappamaan jäähyjään.

Joukkueet kohtasivat vajaa kuukausi sitten Hakametsässä oikein kunnon maalijuhlassa. Tappara voitti tuon pelin 6-5.

Henrik Haapala teki viimesi HPK:ta vastaan neljä tehopistettä.
Henrik Haapala teki viimesi HPK:ta vastaan neljä tehopistettä.

Haapala ja Savinainen olleet huippuvireessä

Edellisen keskinäisen kohtaamisen jälkeen HPK on vähän vekslannut maalivahtiosastoaan, jonne Emil Larmin kakkoseksi on tullut Lukosta Antti Karjalainen. Puolustuksesta ovat saaneet lähteä Henri Auvinen ja Kirill Tupulov, ja lisäksi Richard Stehlikin koeaika ei tuonut sopimusta. Tilalle pakkiin on tullut ruotsalainen Mathias Porseland. Tapparan ainoa muutos on Sebastian Revon tulo Pelicansista.

Janne Lahti, 5+6=11, on HPK:n paras pistemies ja maalintekijä. Myös Philippe Cornet on osunut viidesti ja pelannutkin vasta yhdeksän peliä. Sakari Manninen ja Oula Palve ovat maalanneet neljästi. Viime viikonlopun kahdessa pelissään HPK teki vain yhden maalin, jonka viimeisteli Niko Kapanen. Emil Larmi pelasi perjantaina, Antti Karjalainen lauantaina.

Pistepörssiä luvuin 8+17=25 johtava Henrik Haapala on seitsemän ottelun pisteputkessa. Pörssikakkosena oleva Veli-Matti Savinainen (13+8=21) on samoissa seitsemässä viime pelissä tehnyt seitsemän maalia. Dominik Hrachovina torjui lauantaina ja tuli perjantainakin kesken matsin Teemu Lassilan tilalle.

HPK:lla ei isompia vammamurheita ole, kun ylikovalla taklauksella telottu Joonas Lehtivuorikin palasi jo kokoonpanoon. Lauantaina oli sivussa hyökkääjä Juha Koivisto. Tapparalta viikonloppuna sivussa oli pakkikolmikko Valtteri Kemiläinen, Tapio Sammalkangas ja Niko Tuhkanen. Ainakaan Tuhkanen ja Kemiläinen eivät vielä pelaa.

Tero Aalto (Kuva: Jarno Hietanen)