fbpx

Vastassa valmentajaa vaihtanut KooKoo

Otteluraportin tarjoaa:

Tapparalla on ollut pelien osalta vähän hiljaisempi viikko, sillä tiistain jälkeen on vain odoteltu lauantaita ja seuraavaa peliä. Lauantai on vihdoin edessä huomenna, Tappara tositoimissa Kouvolassa vastassaan KooKoo.

Kirvesrinnoilla hinkua kaukaloon on riittänyt siksikin, että alkuviikon peli päättyi kotitappioon ja nyt täytyisi päästä takaisin voittamaan. Tiistaina Jukurit haki yllätysvoiton Hakametsästä maalein 4-3. Samalla viikon kuluessa Tappara menetti sarjataulukon kärkipaikkansakin, kun KalPa on pelannut ja voittanut ja noussut ohi, tosin pelin enemmän pelanneena. Kolmen pinnan voitolla Tappara ottaa ykköspaikan uudelleen.

KooKoolla on ollut rankka viikko. Se on ollut sitä henkisesti ja todennäköisesti fyysisestikin. Se pelasi peräkkäisinä päivinä keskiviikkona ja torstaina, ja vaikka se päästi peleissä vain neljä maalia ja niistäkin yhden lopussa tyhjiin, niin se teki itse vain yhden osuman ja putosi kahden tappionsa myötä sarjataulukon viimeiselle sijalle. Toinen tappioista tuli vieläpä viimeisen sekunnin voittomaalilla.

Viimeisistä kymmenestä pelistään KooKoolla onkin vain kaksi voittoa, niistäkin toinen vasta jatkoajalla. Tapparan kymmeneen peliin puolestaan osuu vain kaksi tappiota.

Kouvolalaisten pitkään jatkunut huono pelijakso poikikin valmentajanvaihdon, kun Petri Mattila sai väistyä ja Tuomas Tuokkola tuli tilalle. Tuokkolan ensimmäinen peli toi kolme pistettä, mutta sen jälkeen neljästä seuraavasta on tullut vain yksi jatkoaikavoitto.

KooKoon viime kaudella alkaneen uuden Liiga-tulemisen aikana Tappara ei ole hävinnyt KooKoolle kertaakaan. Tämän kauden Hakametsässä pelatun ensimmäisen pelin Tappara voitti 4-1. Viime kaudella Tappara voitti molemmat pelit Hakametsässä varsinaisella peliajalla ja kummatkin Kouvolan-pelit jatkoajalla 2-1-numeroin.

Arttu Ilomäki ratkaisi viime kauden Kouvolan-ottelut jatkoajalla molemmilla kerroilla.
Arttu Ilomäki ratkaisi viime kauden Kouvolan-ottelut jatkoajalla molemmilla kerroilla.

Pistepörssikärki kohta taas kehissä

KooKoon viikon ainoan maalin on tehnyt Eero Savilahti. Viimeisimmän voittomaalin teki viime viikolla Juha-Pekka Haataja, joka on KooKoon kultakypärä lukemin 8+10=18. Seuraavina perässä ovat 13 pisteessä Kai Kantola ja puolustaja Mikko Lehtonen. Lehtonen on myös koko Liigan kärkipelaaja laukausmäärässä, jo 150 kutia!

Tapparasta puolestaan löytyy Liigan pistepörssikärki ja kakkonenkin. Henrik Haapala on ollut sivussa kolme peliä, mutta takaa-ajajat eivät ole oikeastaan edes kirineet sinä aikana lähemmäksi. Haapalalla on koossa 7+20=27 pistettä. Lähimpänä on myös Tapparan Veli-Matti Savinainen, jolla myös on ollut ruuti märkää viimeiset kolme kierrosta, mutta pistepörssin kakkospaikka ja maalipörssin kakkospaikka (16+10=26) ovat pysyneet.

Loukkaantumisestaan toipunut Haapala nähtäneen riveissä onneksi taas jo pian, hyvin mahdollisesti jo lauantaina Kouvolassa. Samoin pitkään sivussa ollut puolustaja Niko Tuhkanen pääsee piakkoin aloittamaan jo joukkueharjoitukset.

Maalissa KooKoon kaksikko on Leland Irving – Samu Perhonen, joista Perhon pelasi torstaina ja Irving keskiviikkona. Joukkueen viimeisin voitto ja vielä nollapelillä tuli kuitenkin lainamaalivahdin kanssa, kun JYPistä hälytetty Markus Ruusu torjui. Tapparassa Teemu Lassila on aloittanut pari viime peliä, mutta sai tiistaina tehdä kesken pelin tilaa Dominik Hrachovinalle.

Tapparan huomisen kokoonpanon kannalta varmasti on jonkinlaisia johtopäätöksiä tehtävissä siitä, että perjantaina viime aikojen Liiga-miehistöstä Hrachovina ja nopeasti maalipörssiin itsensä kolmesti kirjauttanut nuori hyökkääjä Joona Luoto pelasivat perjantaina LeKin paidassa Mestiksessä.

Tero Aalto (Kuva: Mikko Pylkkö)