fbpx

Viikon tauon jälkeen Lahteen ja siitä joulutauolle

Otteluraportin tarjoaa:
Pelicans
Tappara
pe 20.12. klo 18:30

Viikon verran on kulunut edellisestä pelistä, ja nyt on aika viimeiselle ottelulle ennen Liigan joulutaukoa – joka tosin on lyhyempi kuin tämä nyt mennyt viikon peliväli. Joulua viettämään lähdetään kuitenkin Lahden kautta Pelicans-vierasottelun jälkeen.

Pelicansin puolikautinen ei ole ollut hyvä. Se on nyt sijalla 13 kuusi pistettä viimeistä pudotuspelipaikkaa perässä. Valmentaja on vaihtunut jo kolmisen viikkoa sitten, mutta uutta päävalmentajaa ei ole vielä virallistettu vaan valmennusryhmästä nostettu Jesse Welling luotsaa edelleen laivaa. Isoa muutosta vaihdoksen jälkeen ei ole tapahtunut, vaan voittoja on tullut vain yksi. Se on lahtelaisten ainoa voitto kahdeksaan peliin. Viimeksi turpaan tuli KooKoolta 4-0 viikko sitten perjantaina. Jaksoon kuuluu myös yksi tappio Tapparallekin.

Tappara pelasi niin ikään viime perjantaina, jolloin se hävisi paikallispelin Ilvekselle 3-4. Vaikka otteissa ja tuloksissa on ollut ailahtelevuutta, niin sarjasijoitus on pysynyt edelleen kakkosena, vaikka takaa-ajajat ovatkin lähestyneet. Viimeisistä kahdeksasta pelistään Tappara on voittanut neljä ja hävinnyt neljä.

Keskinäisiä pelejä Pelicansilla ja Tapparalla on tällä kaudella kaksi. Tappara on voittanut ne molemmat: Lahdessa 3-2 ja Hakametsässä 6-3.


Anton Levtchi teki viime Pelicans-pelissä kolme tehopistettä, 2+1.

Pelicans teki juuti yhden pelaajamuutoksenkin, kun kauden hyvin aloittanut mutta sittemmin hiipunut unkarilainen Janos Hari vapautettiin sopimuksestaan. Puolustusta vahvistamaan sen sijaan hankittiin Janne Jalasvaara. Joukkueen maali- ja pistekärki on Juhamatti Aaltonen, jolla on kasassa 10+11=21 pistettä. Hannes Björninen ja Aleksi Mustonen ovat pisteen perässä. Maalivahdeista Tomi Karhunen karkasi myös vähän aikaa sitten ulkomaille, ja sen jälkeen Atte Tolvanen on vastannut torjuntahommista. Toiseksi maalivahdiksi hankittu Riku Helenius ei ole saanut peliaikaa kuin muutaman minuutin.

Tapparassa myös sisäinen pistekärki on tasainen, kun Kristian Kuusela on kärjessä 11+15=26 pisteellä, loukkaantuneena oleva Tyler Morley pisteen päässä ja hänestä yhden pisteen takaan Anton Levtchi ja liigapakkien pisteykkönen Valtteri Kemiläinen. Joukkueen maalikärki on 13 osuman Charles Bertrand. Maalissa Christian Heljanko on pelannut viime aikoina enemmän kuin Michael Garteig.

Morleyn lisäksi Tapparan Tuukka Mäntylän pelikuntoa tarkkaillaan, mutta perjantaina hän ei ainakaan vielä pelaa. Mäntylää väärin taklannut Pelicansin Taavi Vartiainen on puolestaan perjantaina edelleen pelikiellossa. Viikko sitten Pelicansin sairaslistalla olivat Casimir Jürgens ja Severi Lahtinen.

A-maajoukkuepelaajista Tapparan Kemiläinen ja Jere Karjalainen sekä Pelicansin Björninen ovat nyt taas takaisin palkanmaksajansa riveissä. Toni Utunen, Patrik Puistola ja Hugo Haš sen sijaan ovat nyt nuorten maajoukkueiden MM-leirillä. Viikko sitten kirvesrinnoissa yli 13 vuoden tauon jälkeen pelannut KooVee-laina Mikko Pukka on mukana Lahdessakin.

Kuvat: Saana Hakala