Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Viiri kattoon – kevään finalistit vastakkain

Tiistai 12.9. 18:30 VS.

Tapparakin pääsee avaamaan kotipelikautensa kahden vieraspelin jälkeen, kun se tiistaina isännöi viime kevään finaalivastustajaansa KalPaa Hakametsässä. KalPakaan ei ole vielä kotipeliä tällä Liiga-kaudella pelannut.

Hakametsän kiekkoilta alkaa seremonialla, jossa Tapparan tuorein mestaruusviiri nostetaan Hakametsän kattoon. Tapparalaisten lisäksi viirin nousemista joutuvat seuraamaan kalpalaiset, jotka tuon mestaruuden keväällä viime hetkellä hävisivät.

KalPan joukkue tosin on finaalien jälkeen muuttunut totaalisesti. Päävalmentaja Pekka Virta on lähtenyt, tilalla on viime kauden kakkosvalmentaja Sami Kapanen. Ykkösvahti Eero Kilpeläinen on poissa, kovat pakit Niko Mikkola, Jussi Timonen ja Joonas Lyytinen ovat lähteneet, hyökkääjistä muualla ovat nyt Jaakko Rissanen, Janne Keränen, Matias Myttynen, Arttu Ilomäki, Jesse Mankinen, Jyri Junnila ja Miikka Pitkänen – monet aivan kärkisakkia kevään hopeajoukkueesta.

Uusia miehiä on kymmenkunta, heistä Liigasta tutuimmat hyökkääjät Janne Tavi (JYP) ja Kai Kantola (KalPa). Ulkomaisia apuja on hankittu puolustaja Mathew Maionen sekä hyökkääjien Alex Lavoien ja Alexander Texierin verran. Uusia kotimaisia nousevia lahjakkuuksia ovat mm. Joni Ikonen ja Frank Gymer.

KalPa pelasi viikonloppuna vain yhden ottelun, sen vieraissa Jukureita vastaan. Niko Hovinen piti nollan, Gymer, Lavoie ja Alexander Ruuttu iskivät maalit, kun KalPa haki vierasvoiton 3-0.

KalPa on myös yksi viidestä suomalaisesta CHL-joukkueesta tällä kaudella. Neljästä CHL-pelistään se on voittanut yhden ja hävinnyt kolme. Se voitti Malmö Redhawksin kotonaan mutta hävisi vieraissa. Tšekkiläiselle Kometa Brnolle se hävisi kahdesti, toisen jatkoajalla.

Tappara avasi voitolla ja tappiolla

Tappara pelasi viikonloppuna kaksi liigapeliä. Se voitti ensin Ilveksen 3-0, mutta hävisi lauantaina Turussa TPS:lle peräti 6-2. Tappio oli kirvesrinnoille ensimmäinen tällä kaudella kahdeksan voitetun pelin jälkeen, CHL- ja harjoituspelit mukaan luettuna.

Tappara on tehnyt viisi maalia, niistä kolme on mennyt puolustajille. CHL:ssä loistaneista hyökkääjistä mm. Kristian Kuusela ja Tomáš Záborský ovat vielä kokonaan ilman tehopisteitä. Joukkueen paras pistemies on ollut kahdessa pelissä tehot 1+2 kerännyt Matti Järvinen. Maalissa Dominik Hrachovina pelasi molemmat pelit, ja itse asiassa on pelannut koko ajan CHL:n alusta lähtien.

Puolustaja Niko Mikkola siirtyi täksi kaudeksi KalPasta juuri Tapparaan, mutta hän ei pelaa tiistaina vaan on edelleen NHL-lupausten leiripeleissä. Jan-Mikael Järvinen on sivussa kuntoutumassa loukkaantumisen jäljiltä.

KalPa on viime viikkoina kokenut takaiskuja, kun ensin loukkaantui Kai Kantola ja nyt aivan tuoreena tapauksensa maalivahti Hovinen. Denis Godlan aisapariksi Kuopioon tulee lyhyellä sopimuksella Riku Helenius.

Ottelutapahtuman alkamisaika huomenna on 18.30. Kannattaa olla paikalla hyvissä ajoin, luvassa on tälläkin kertaa koskettava viirinnostoseremonia!

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö ja Mika Kylmäniemi)