fbpx

Voitoista huolimatta Tapparan puolustuksessa tilkittävää

Otteluraportin tarjoaa:

Isojen kansallisten syntymäpäiväjuhlien jälkeen seuraa toisenlainen juhlapäivä: pelipäivä! Liigan kärkipaikastaan luopumaan joutunut Tappara matkustaa Poriin, jossa odottaa Ässät.

Tappara tosiaan menetti viime viikolla sarjataulukon ykkössijansa, kun se kuudesta mahdollisesta pisteestä sai vain kaksi voitettuaan lauantaina Kouvolassa KooKoon voittolaukauskisan jälkeen 4-3. KalPa on nyt neljä pistettä edellä, tosin yhden ottelun enemmän pelanneena.

Ässät puolestaan on kahdeksannella sijalla 15 pistettä Tapparaa vähemmän keränneenä. Rästipelinsä voittamalla Ässillä on mahdollisuus nousta kuuden parhaan sakkiin. Porilaiset ovat voittaneet kaksi edellistä peliään, ensin kotonaan Pelicansin 2-0 ja viimeksi lauantaina SaiPan Lappeenrannassa jatkoajalla 3-2.

Ässät ja Tappara kohtasivat toisensa Liigan avausottelussa syyskuussa. Silloin kirvesrinnat voittivat 3-0.

Tapparan pistetilin karttumistahti on ollut viime aikoina ihan kelvollista, mutta kaikki ovat yhtä mieltä, että ihan parhaassa kuosissaan joukkueen peli ei ole pitkään aikaan ollut kuin yksittäisissä peleissä ja joskus vain erissä. Kehitettävää on etenkin puolustuspelissä, joka on sallinut vastustajille aivan liikaa hyviä maalipaikkoja viime peleissä. Viiden viime pelin aikana Tappara onkin ollut koko Liigan eniten maaleja päästänyt joukkue – ja siitä huolimatta voittanut neljä noista peleistä!

Dominik Hrachovina piti viimeksi mm. Simon Suorannan nollilla.
Dominik Hrachovina piti viimeksi mm. Simon Suorannan nollilla.

Simon Suoranta on jatkoaikaspesialisti

Ässät on tällä kaudella joutunut jatkoajalle vain neljä kertaa ja ratkaissut joka kerralla itselleen voiton sen lisäviisiminuuttisen aikana. Kertaakaan se ei ole siis voittolaukauskilpailuun joutunut. Kolme kertaa noissa neljässä jatkoaikavoitossa voittomaalin tekijä on ollut täksi kaudeksi Oulusta Poriin siirtymut Simon Suoranta.

Suoranta on myös Ässien paras maalintekijä (11) ja pistemies, yhteensä 18 pinnaa, joilla hän on Liigan pörssissä 18:s. 13 tehopisteessä ovat Ville Korhonen ja Jussi Makkonen. Niko Ojamäki on tehnyt kahdeksan maalia. Maalissa 15 peliä torjunut Andreas Bernard ja 11 peliä torjunut Ari Ahonen ovat olleet sarjan eliittiä. Bernard on pelannut kuusi viimeisintä peliä.

Tapparan Henrik Haapala palasi loukkaantumisen jälkeen kehiin lauantaina, saalisti syöttöpisteen ja on edelleen Liigan pistepörssin kärjessä 28 pisteellään. 16 maalilla maalipörssiä johtava Veli-Matti Savinainen on pistepörssin kakkonen yhdellä vähemmälä pisteellä – maalittomia pelejä tosin on jo muutama putkeen. Maalissa Dominik Hrachovina korvasi Teemu Lassilan kesken tiistain pelin ja jatkoi lauantainakin. Arvaamaton vuorotahti on ollut Tapparan myöhäissyksyn maalivahtipeluutuksen kuvio.

Ässät on vahvistanut rivejään kauden aikana keskushyökkääjä Tommi Paakkolanvaaralla, joka tosin on viime peleistä puuttunut loukkaantuneena. Lauantaina sivussa olivat myös Jussi Makkonen ja Juha Kiilholma. Tapparan kokoonpanosta puuttuivat lauantaina puolustajat Otso Rantakari ja Niko Tuhkanen.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)