fbpx

Vuoden ensimmäinen ottelu Kouvolassa

Otteluraportin tarjoaa:
KooKoo
Tappara
la 4.1. klo 17:00

Tapparan pelivuosi 2020 käynnistyy samalla lailla vieraskaukalossa kuin edellinen vuosi loppui. Silloin oltiin Lappeenrannassa, nyt edelleen samassa suunnassa Kouvolassa. Vastassa siis KooKoo kolmannen kerran tällä kaudella.

KooKoon kanssa on ollut tällä kaudella melko kuumaa, ja pelien jälkeen on tarvittu tohtoreita ja kurinpitäjiä. Tuloksetkin ovat olleet tiukkoja, sillä kummallakin on alla maalin kotivoitto. Kouvolan ensimmäinen peli päättyi KooKoolle 2-1, Hakametsän matsi Tapparalle 3-2.

Sarjatilannekin kummallakin on hyvä, sillä Tappara on pitänyt kakkossijastaan kiinni jo kuukausitolkulla ja KooKookin on kuudentena viimeisenä suoran puolivälieräpaikan joukkueena. Tapparalla on kumpaankin suuntaan 6-8 pinnan puskurit, KooKoo menee niukemmilla 1-2 pisteen marginaaleilla.

KooKoo porskuttaa vahvassa vaiheessa, sillä se on voittanut viisi kuudesta viime pelistään ja se ainoa tappiokin tuotti “tasapelipisteen”. Viimeisin peli maanantailta päättyi vieraissa 3-1 -voittoon Jukureista. Tappara päätti viime vuotensa ronskilla 7-1 -vierasvoitolla Lappeenrannasta, ja vaikka esityksissä ja tuloksissa vielä vähän haparointia on ollut, niin neljä viimeisintä peliä ovat kuitenkin tuottaneet kaikki sarjapisteitä.


Karjalainen ja Kemiläinen ovat erinäisissä ennätysvauhdeissa, jos loppukausikin sujuu hyvin. (Kuva: Saana Hakala)

KooKoon loppusyksyn hankinta Libor Sulak valittiin juuri Liigan joulukuun parhaaksi pelaajaksi, hän on pakin tontiltaan tehnyt 12 peliin tehot 5+5=10. Joukkueen kultakypärä on Juha-Pekka Haataja pyörein lukemin 10+20=30 perässään joukkueen maaliykkönen, 14 osumaa tehnyt Kim Strömberg. Maalissa Henrik Haukeland on selvä ykkönen, Niilo Halonen pelaa silloin tällöin.

Tapparan kolmen kärki on kaikki saavuttaneet jo 30 pisteen rajan. Kristian Kuuselalla on 33, maaliykkösellä Jere Karjalaisella 15 maalia ja yhtä monta syöttöä sekä Liigan syöttöpörssin ja pakkien pistepörssin ykkösellä Valtteri Kemiläisellä 2+28=30. Viimeksi maalissa nähtiin Michael Garteig, jolla pelattuja pelejä on kaudelta kymmenkunta vähemmän kuin Christian Heljangolla.

Kirvesrintojen kärkisentterit Tyler Morley ja Patrik Virta ovat loukkaantuneina sivussa. Nuorten MM-kisojen välieräpelissä tänään pelaa kummastakin joukkueesta pakki ja hyökkääjä: KooKoosta Peetro Seppälä ja Joonas Oden, Tapparasta Toni Utunen ja Patrik Puistola.

Tapparan kokoonpano Kouvolassa sama kuin edellisessäkin pelissä:

9 Charles Bertrand – 76 Anton Levtchi – 20 Niko Ojamäki
71 Kristian Kuusela – 28 Jarkko Malinen – 26 Jere Karjalainen
70 Matias Lehtonen – 42 Otto Rauhala – 88 Steven Iacobellis
96 Sami Moilanen – 61 Juhani Jasu – 23 Olavi Vauhkonen

19 Ben Blood – 4 Teemu Suhonen
33 Veli-Matti Vittasmäki – 13 Valtteri Kemiläinen
18 Tuukka Mäntylä – 91 Alexander Ytterell
50 Jere Rouhiainen

34 Michael Garteig
(30 Christian Heljanko)

Iso kuva: Arno Hämäläinen