fbpx

Vuosi 2019 pakettiin Lappeenrannassa

Otteluraportin tarjoaa:
SaiPa
Tappara
ma 30.12. klo 18:30

Liigassa pelataan tänään harvinainen maanantain täysi kierros, joka samalla merkitsee myös vuoden 2019 viimeisiä liigaotteluja. Tapparan osalta vuosi saatetaan päätökseen Lappeenrannassa SaiPan kanssa.

Kotijoukkue SaiPa lähtee peliin sijalta 11 vain yhden pisteen viimeisen pudotuspelipaikan perässä. Lauantaina se voitti KalPan vieraissa 3-2, mutta sitä ennen tappioita ehti tulla viisi peräkkäin.

Tappara on edelleen sijalla kaksi, mutta takaa-ajajat kurovat koko ajan väliä umpeen. Viimeisissä kahdessa pelissään Tappara on menettänyt kolme pistettä hukattuaan niissä kummassakin kolmen maalin johdon ja jaettuaan sitten voitot jatkoajoilla. Viimeksi lauantaina kirivoiton jatkoajalla otti HPK maalein 4-3.

SaiPan ja Tapparan keskinäiset pelit tällä kaudella ovat kummatkin päättyneet kirvesrintojen voittoon maalein 4-1, kerran kummallakin paikkakunnalla.


Jere Rouhiainen tulee taas kokoonpanoon. (Kuva: Saana Hakala)

Lauantaisessa voitossaan Tapparalle tuttu Tomás Záborský iski SaiPalle joukkueensa kaikki kolme maalia, ja kaikissa niissä syöttäjänä oli Teemu Ramstedt. Kaksikko on myös SaiPan kärki koko kauden osalta: Zabo 14+17=31 ja Ramu 4+23=27. Siinä varmasti ykkösnyrkki, jota kannattaa varoa! Maalissa Niclas Westerholm on pelannut jonkin verran enemmän kuin Karolus Kaarlehto, mutta molemmilla on hyvin pelejä alla tältä kaudelta.

Tapparan pistekärjessä jatkaa Kristian Kuusela 30 pisteellä. Jere Karjalainen ja Valtteri Kemiläinen ovat seuraavina. Maalikärki on Charles Bertrandin 14 osumaa. Maalissa Christian Heljanko on pelannut viime aikoina paljon, ja Michael Garteigille on viiteen viime peliin liiennyt vain kuusi minuuttia peliaikaa.

Tänään Garteig on aloittavana maalivahtina. Muuten kokoonpanonsa suhteen Tappara on lujilla, kun siltä lauantaina telottiin toinenkin kärkisentteri Patrik Virta ulos peleistä Tyler Morleyn lisäksi. Matias Lehtonen nousee kokoonpanoon hyökkääjänä, ja puolustuksessa Jere Rouhiainen palaa riviin, kun Mikko Pukan liigapelit lienevät ainakin toistaiseksi nyt pelattu.

Tappara tänään SaiPaa vastaan:

9 Charles Bertrand – 76 Anton Levtchi – 20 Niko Ojamäki
71 Kristian Kuusela – 28 Jarkko Malinen – 26 Jere Karjalainen
70 Matias Lehtonen – 42 Otto Rauhala – 88 Steven Iacobellis
96 Sami Moilanen – 61 Juhani Jasu – 23 Olavi Vauhkonen

19 Ben Blood – 4 Teemu Suhonen
33 Veli-Matti Vittasmäki – 13 Valtteri Kemiläinen
18 Tuukka Mäntylä – 91 Alexander Ytterell
50 Jere Rouhiainen

34 Michael Garteig
(30 Christian Heljanko)

Vuoden viimeinen ottelu alkaa Lappeenrannassa klo 18.30

Iso kuva: Arno Hämäläinen