fbpx

Ykkönen ja kakkonen vastakkain Oulussa

Otteluraportin tarjoaa:
Kärpät
Tappara
ke 15.1. klo 18:30

Keskiviikkona Oulussa vastakkain ovat Liigan sarjataulukon ykkönen ja kakkonen, eli kärkikamppailusta on kyse. Kotijoukkue Kärpät on sarjakärjessä kymmenen pistettä Tapparaa edellä, vaikka on vielä pelannutkin yhden ottelun vähemmän.

Tappara on kuitenkin kaksikon tämän kauden keskinäisissä peleissä ollut niskan päällä ja voittanut ne molemmat. Kumpikin peli on päättynyt lukemiin 3-2, Hakametsässä niin tapahtui varsinaisella peliajalla, Oulussa puolestaan vasta voittolaukauskilpailun jälkeen. Tuon lokakuun puolivälin Oulun-pelin jälkeen Tappara oli Kärppiä viisi pistettä edellä, mutta sittemmin oululaiset ovat menneet menojaan.

Kärpät on kotonaan jäänyt ilman yhtäkään sarjapistettä tällä kaudella vain kerran kun HIFK voitti sen. Kahdesti se on hävinnyt jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa, ja niistä toinen oli se Tapparan lokakuinen vl-voitto. Se toinen tuli viime pelissä lauantaina jatkoajalla, kun voiton vei Ilves.

Tappara puolestaan jäi lauantaina kotonaan kokonaan ilman pisteitä hävittyään sarjan viimeisellä sijalla olleelle TPS:lle 3-4. Niinkin voisi sanoa, ettei tuo tulos ihan pelitapahtumia vastannut, mutta loppujen lopuksi kuitenkin vain ne maalit ratkaisevat.


Ben Bloodilla ja muulla Tappara-puolustuksella riittää taatusti kiirettä Jesse Puljujärven paimentamisessa.

Tappara lähtee Ouluun kokoonpanon suhteen hiukan rampana, kun pitkään sivussa olleiden kärkisenttereiden Tyler Morleyn ja Patrik Virran lisäksi sivussa on myös alkuviikosta treeneissä tärskyn saanut kärkilaituri Charles Bertrand. Puolustuskalusto sentään on kuosissa, kun uusi hankinta Adam Polášek oli mukana pelissä jo lauantaina.

Kärpiltä viime pelistä sivussa olivat ainakin kokeneet hyökkääjät Jussi Jokinen ja Janne Pesonen, Otto Karvinen sekä nuorten MM-kisavahti Justus Annunen.

Oululaisten pistekärkikaksikko ja ainoat 30 pisteen ylittäjätä ovat Jesse Puljujärvi (32 pistettä) ja Juho Lammikko (31). Puljujärven lisäksi Julius Junttila on osunut 14 kertaa. Pakeista tehokkain on 20 tehopsiteen Shaun Heshka. Maalivahdeista tšekki Patrik Rybár on pelannut enemmän kuin Annunen (ottelumäärät 25-13), osin nuorten MM-kisojenkin takia.

Tapparassa maalivahtien pelit ovat 23-17 Christian Heljangon eduksi, mutta Michael Garteig on pelannut neljä edellistä peliä. Pörssikärjet Tapparassa ovat entisellään: Kristian Kuusela pistekärki 36 pisteellä, Jere Karjalainen maaliykkönen 16 osumalla ja Valtteri Kemiläinen pakkien tehokkain koko Liigankin tasolla, 32 pistettä.

Kärppien maalit Tapparaa vastaan ovat tehneet Lammikko, Puljujärvi, Karvinen ja Aku Räty. Lammikko on ainoa kahden pisteen mies. Tapparan maalarit näissä peleissä ovat olleet Sami Moilanen 2, Karjalainen, Virta ja Ojamäki. Moilasen lisäksi Bertrand, Kemiläinen ja Virta ovat kahden pisteen miehet. Rybár on torjunut Kärppä-maalissa molemmat Tappara-pelit. Tapparalla tulessa ovat olleet molemmat veskarit.

Kuvat: Saana Hakala