fbpx

Kristian Kuuselasta Liigan herrasmiespelaaja

Uutiset tarjoaa:

Tappara-kapteeni Kristian Kuusela on palkittu Liiga-kauden herrasmiespelaajana tänään pidetyssä Jääkiekkogaalassa. Hänelle luovutettiin merkiksi kunnianosoituksesta Liigan Raimo Kilpiö -palkinto.

Kuusela pelasi Tapparan kaikki ottelut niin runkosarjassa kuin playoffeissakin. Runkosarjassa hän keräsi 54 pistettä ja playoffeissa yhdeksän. Rangaoistusminuutteja yhteensä 71 ottelussa kertyi vain 20. Semifinaalien aikaan Kuusela nousi myös Liigan playoff-historiassa kaikkien aikojen parhaaksi pistemieheksi. Liigassa pronssimitaliin päättynyt kausi kirkastui  vielä MM-kisoissa uskomattomaan maailmanmestaruuteen, kun 36-vuotias Kuusela oli pitkän uransa aikana valittu ensimmäistä kertaa mukaan MM-joukkueeseen.

Kyseessä oli yhdeksäs kerta, kun Tappara-pelaaja palkittiin Raimo Kilpiö -palkinnolla. Edellisen kerran kirvesrintavoittaja nähtiin kaksi vuotta sitten, kun Pekka Saravo sai kunnian. Aiempia voittajia ovat olleet lisäksi Janne Ojanen (2008), Erkki Lehtonen (1986), Jukka Alkula (1976 ja 1979), Keijo Järvinen (1973), Yrjö Hakala (1959) ja Jouni Seistamo (1958).