fbpx

Pelaajaesittelyssä #11 Patrik Virta

Uutiset tarjoaa:

Yksi Tapparan kauden 2019-2020 uusista hyökkääjistä on 23-vuotias Patrik Virta. Viime kaudella KHL:n Bratislavassa ja Ruotsin SHL:n Örebrossa pelannut Virta on tuttu Liiga-kaukaloistakin TPS-paidassa, jossa hän toissa kaudella iski 40 tehopistettä. Muutama Liiga-peli on taskussa myös HPK:sta, jonka riveissä kuluivat vanhimmat juniori-ikävuodet.

Patrik oli jo nuorena varsinainen kiekkokansalainen, sillä hänen isänsä Tony Virta oli huippupelaaja, joka kotimaisten HPK:n, TPS:n ja Jokerien lisäksi pelasi myös Saksassa, Sveitsissä, Ruotsissa ja Pohjois-Amerikassa NHL:ää myöten.

NHL on tavoitteena myös Patrikilla. Viime kauden KHL-kokeilu ei mennyt nappiin, nyt Tapparasta haetaan lisäkehitystä.

– Kyllä päällimmäisenä syynä Tapparaan tulolle on oma kehittyminen. Tässä varmasti kehittyy ja jos vaan jaksaa tehdä töitä kovasti, niin uskon että mennään paljon eteenpäin. Toinen syy oli se, että haluaa tulla joukkueeseen, joka menestyy. Se on mulle tosi tärkee juttu, Patrik kertoo syitään valita Tappara uudeksi joukkueeksi.

Virta pelaa ensimmäiset ottelunsa Tappara-paidassa tänä viikonloppuna pelattavassa Decens Tampere Cupissa.

– Oon aina kokenut, että Tappara pelaa fiksua lätkää ja voittaa pelejä järjellä, eikä lähde pelaamaan tyhmästi. Tosi rauhallinen ja fiksu joukkue, ja luulen että se sopii omaan tyyliin aika hyvin, Patrik sanoo ja kuvailee itseään pelaajana:

– Oon aika monipuolinen pelaaja nykyään, pystyn puolustamaan jos tarvii puolustaa ja hyökkäyspäähän löytyy avuja aika hyvin. Luulen, että iso yleisö pitää mua ehkä enemmänkin hyökkäys- kuin puolustuspelaajana, mutta viime kaudella ehkä oppi oman pään peliä ja sitä kautta pystyy auttamaan joukkuetta myös siellä, ettei pelkästään katsota tehopisteitä koko ajan.

Katso koko Patrik Virran henkilöhaastattelu alla olevalta videolta.

Tappara kaukalossa tänään perjantaina klo 20 paikallispelissä Ilvestä vastaan. Lauantaina klo 14 Tappara pelaa joko HIFK:ta tai SaiPaa vastaan perjantain tuloksista riippuen.