fbpx

Popeda kävi tapaamassa Tapparaa

Uutiset tarjoaa:

Viime lauantaina tamperelainen rockinstituutio Popeda vetäisi loistavan keikan Ratinan stadionilla lähes 30 tuhannen katsojan edessä. Yleisössä mukana oli myös koko Tapparan liigajoukkue taustaorganisaatioineen. Muutama päivä myöhemmin Popeda yllätti pelaajat tekemällä vastavierailun joukkueen treenatessa Kaukajärven sentterissä.

Kirvesrintojen harjoitusten jälkeen Pate Mustajärvi ja Costello Hautamäki astelivat pukukoppiin täysin tottuneina “urheilun tuoksuun” vuosikymmenten keikkalavojen takahuonekokemusten peruina. 1970-luvun lopusta saakka maata kiertäneillä rokkareilla oli antaa vinkkejä, kuinka vuosi toisensa jälkeen valmistautua uuteen kiertueeseen ja kuinka syttyä ilta toisensa jälkeen antamaan itsestään kaikkensa lavalla.

– Rane Korven kanssa joskus juttelin ja sanoin, että mä tuun Popedan treeneistä, kitaristi Costello Hautamäki kertoi kuuntelevalle joukkueelle. – Rane sitten ihmetteli, että mitä, treenaako Popeda, te ootte soittaneet 40 vuotta! Mä sanoin Ranelle, että eikö Tappara sitten treenaa? Eli vaikka sä oot kuinka kova ja kuinka on homma hanskassa, niin on pakko treenata.

– Jokainen osaa soittaa tai teidän tapauksessa pelata, mutta se yhteissoitto tai yhteispelaaminen, se vaatii jatkuvaa harjoittelua. Keväällä kun me aloitettiin talven tauon jälkeen treenit kesän keikkoja varten, niin me kuulostettiin ihan joltain koulubändiltä.

Vaikka mukaan tempautuva yleisö sytyttää niin rockbändiä kuin jääkiekkojoukkuettakin parempaan fiilikseen, niin pitkän linjan muusikot muistuttavat myös, että lavalla pistetään kaikki peliin keikan koosta riippumatta. Joskus Popedakin on soittanut keikan viidelle maksaneelle katsojalle, mutta siitä huolimatta antoi täyden shown eikä mennyt lavalle haukottelemaan.

– Se on kova juttu, että kotikaupungissa teitä tulee joka viikko katsomaan neljä-viisi tuhatta ihmistä, Costello muistuttaa. – Jos Popeda pystyisi vetämään joka viikko Pakkahuoneella viidelle tuhannelle ihmiselle, niin me oltaisiin miljonäärejä.

Jääkiekon viehätyksen hyvin tunteva Pate Mustajärvi kiitteli myös Tapparan pelaajat:

– On todella hienoa, että oon saanut käydä katsomassa teidän matseja. En nyt tarkkaan tiedä, ketkä kaikki teistä oli viime talvenakin mukana, mutta ootte te sellasia gladiaattoreita, Pate hehkutti.

– Ja muistakaa, että Popeda on suomeksi voitto. Lähtekää metsästämään lisää voittoja! Costello heitti vierailun lopuksi.