fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Ai että mikä kiekkoilta!

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – SaiPa       5-0 (1-0, 2-0, 2-0)

Hakametsässä oli melkoinen tykitysilta lauantaina! Sometähdet Roni Back ja Miklu avasivat pelitapahtuman melkoisella fanitapaamisellaan ennen kuin Tappara ja SaiPa kohtasivat kaukalossa. Iso merkkipaalumaali näki päivänvalonsa, nähtiin hattutemppu ja nollapeli, ja lopuksi vielä Tappara voitti ottelun yli kuuden tuhannen katsojan edessä. SaiPa kaatui upeasti 5-0!

Tomáš Záborský iski pelissä hattutempun ja teki kolme maaliaan vielä kaikki peräkkäin. Muut maalintekijät illassa olivat Juhani Jasu ja Veli-Matti Vittasmäki. Vittasmäki keräsi maalinsa lisäksi syöttöpisteen, kahteen syöttöön puolestaan ylsivät Otto Rauhala ja Niko Ojamäki. Maalissa nollapelin torjui Christian Heljanko.

Pelin ensimmäisen maalin ohjasi taitavasti ilmasta Jasu. Asia käytiin varmistamassa vielä videoltakin, vaikka vyötäröä korkeammasta mailaosumasta ei ollut kyse. Enempiä maaleja avauserässä ei nähty, vaikka kummallakin joukkueella yksi tolpankilahduskin oli.


Tomáš Záborský nostaa Tappara-historian 10000 maalin Frans Tuohimaan taakse.

Toisessa erässä Tappara puursi ja jauhoi, piti kiekkoa pitkiä aikoja hyökkäysalueellaan, mutta Frans Tuohimaa SaiPa-maalissa piti numerot tiukkoina. Lähes vartin väsytyksen jälkeen SaiPan puolustus hajosi sen verran, että Vittasmäki pääsi toisen aallon hyökkääjänä napauttamaan Jan-Mikael Järvisen jättösyötöstä kiekon toisen kerran maaliin. Erä saatiin päätökseen isoilla juhlallisuuksilla, kun Záborský pääsi sutimaan maalin edestä kiekon kolmannen kerran Tuohimaan taakse. Se oli Tapparan seurahistorian 10000:s runkosarjamaali!

SaiPa sai ylivoimalla mahdollisuuden päästä peliin mukaan päätöserän alussa, mutta Tappara kesti jäähynsä. Pian tuon jälkeen Záborský purjehti maalin eteen ja onnistui taas Tuohimaan ohittamisessa. Sama mies iski kolmannen maalinsa kuusi minuuttia edellisen jälkeen Matti Järvisen nastasyötöstä. 5-0 jäi myös lopputulokseksi.

Tappara jatkaa seuraavankin pelinsä kotikaukalossa. Se pelipäivä on keskiviikko ja Hakametsään vastaan tulee Vaasan Sport. Uuteen kiekkohuumaan pääsee Ticketmasterin kautta.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen

Ottelun tilastot

Liiga 23.2.2019
Tappara – SaiPa       5-0 (1-0, 2-0, 2-0)

1. erä:
08:20 1-0 Juhani Jasu (Veli-Matti Vittasmäki, Otto Rauhala)

2. erä:
33:54 2-0 Vittasmäki (Jan-Mikael Järvinen, Kristian Kuusela)
39:31 3-0 Tomáš Záborský (Rauhala, Valtteri Kemiläinen)

3. erä:
46:36 4-0 Záborský (Niko Ojamäki)
52:28 5-0 Záborský (Matti Järvinen, Ojamäki)

Jäähyt:
Tappara 2 x 2 min
(2xJM.Järvinen)
SaiPa 2 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 12+5+4=21
Frans Tuohimaa, SaiPa 6+10+1=17

Erotuomarit: Lassi Heikkinen – Jari Suorsa

Yleisöä: 6001

Alumnien tähdet:
1. tähti: Záborský, Tappara
2. tähti: Heljanko, Tappara
3. tähti: Vittasmäki, Tappara

Ottelun kokoonpano

JM.Järvinen-Malinen-Kuusela
Záborský-M.Järvinen-Ojamäki
Levtchi-Rauhala-Karjalainen
Ollikainen-Jasu-Erkinjuntti

Blood-Kemiläinen
Vittasmäki-Suhonen
Utunen-Mäntylä
Elorinne

Heljanko
(Bäckström)

Uusimmat

Suosituimmat