Arvokas vierasvoitto CHL:ssä

HC Lugano – Tappara       1-3 (1-0, 0-1, 0-2)
CHL:n maalikooste

Tappara otti Champions Hockey Leaguen alkulohkossa ensimmäisen voittonsa, kun se tänään Sveitsissä kaatoi paikallisen HC Luganon 3-1. Kun lohkon joukkueet ovat pelanneet kukin kaksi ottelua, tulokset ovat menneet täysin ristiin ja joukkueet tasapisteissä.

Tänään Tappara jatkoi pientä unehtimistaan vielä avauserän ajan, mutta sai sitten pelirytmistä kiinni ja hallitsi kaksi viimeistä erää. Mikä parasta, se löysi myös hyökkäystehojaan ja pisti riittävästi kiekkoja Luganon maalissa pelanneen Daniel Manzaton taakse.

Lugano meni jo kuudennella peliminuutilla johtoon, kun Dario Bürgler laittoi ylivoimalla reboundista kiekon ohi torjuntavuorossa olleen Dominik Hrachovinan. Se oli Tapparan kolmas alivoima CHL:ssä ja kolmannen kerran helähti omissa. Myöhemmin samassa erässä kirvesrinnat saivat alle myös ensimmäisen onnistuneen jäähyntapon.

Ylivoimalla Tappara ei tänäänkään vielä onnistunut, tilaisuuksia ei tosin nyt ollut kuin kaksi. Tasakentällisin hallitsevilta Suomen mestareilta alkoi toimia toisessa erässä. Erän ensimmäisen viiden minuutin aikana Jere Karjalainen, Henrik Haapala, Otto Rauhala ja Manu Honkanen pääsivät jo kokeilemaan maalintekoa hyviltä paikoilta ennen kuin kiekko lopulta saatiin Manzanon taakse.

Teemu Nurmi laukoi suorasta hyökkäykseltä oikealta, ja keskeltä kohti maalia ja maalivahdin torjumaa kiekkoa rynninyt Otso Rantakari sai osuman nimiinsä. Lopulta kiekon katsottiin menneen sisään puolustajan luistimesta ja maalintekijäksi vaihdettiin Nurmi.

Kolmannessa erässä Tappara karkasi kahden maalin johtoon. Arttu Ilomäki laukoi heti erän alkuun Nurmen syötöstä vieraat johtoon, ja kahdeksan minuutin kohdalla Henrik Haapala iski kolmannen osuman.

Lopussa lisämaaleihin oli paljonkin paikkoja, mutta Manzano esti Jani Lajusen, Jukka Peltolan ja Manu Honkasen läpiajoyritykset. Toisessa päädyssä torjunut Hrachovina oli hänkin tänään erinomainen varsinkin toisen erän pahoissa paikoissa Luganon ylivoimapelin aikana ja Linus Klasenin läpiajossa.

Jani Lajusen johtama ykkösketju oli tänään Tapparan paras, vaikka Ilomäen ketju tärkeät ensimmäiset maalit värkkäsikin. Kokoonpanoaan Tappara ei ollut juurikaan muuttanut sunnuntain pelin jälkeen. Uusina miehiä kaukalossa hääräsivät vain Hrachovina ja Honkanen.

CHL:n alkusarja jatkuu Tapparan osalta seuraavaksi kotiotteluilla. Ensi lauantaina se kohtaa HC Luganon uudelleen, mutta nyt Hakametsässä. Ottelu alkaa poikkeukselliseen aikaan klo 19.