fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Hakametsässä ikävää draamaa ja kotivoitto

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – Pelicans       6-3 (2-2, 1-1, 3-0)

Tapparan ja Pelicansin perustiistaikamppailusta tuli normaalia dramaattisempi, kun jo pelin toisella minuutilla Tappara-konkari Tuukka Mäntylä tuotiin kaukalosta pois paareilla pahan taklaustilanteen jälkeen. Pelikin saatiin lopulta pelattua, ja sen voitti Tappara maalein 6-3.

Jere Karjalainen ja Anton Levtchi kumpikin tekivät Tapparan maaleista kaksi, Levtchi keräsi vielä syöttöpisteenkin. Karjalaisen maalimäärä tällä kaudella on nyt 10 ja Levtchin kuusi. Kristian Kuusela (1+1) teki kauden 11:nnen maalinsa ja Olavi Vauhkonen (1+1) kolmannen maalinsa. Liigan syöttöpörssin ykkönen Valtteri Kemiläinen syötti tänäänkin kaksi osumaa, samoin Teemu Suhonen. Maalissa torjui Christian Heljanko.

Tapparan oli myös tarkoitus peluuttaa tänään uutta hyökkääjäänsä Steven Iacobellisiä, mutta pelilupaa Kanadasta ei kuulunut ajoissa. Alkulämmittelyssäkin mies oli jo mukana, mutta lopulta Matias Lehtonen otti paikan kokoonpanosta.


Saatiin Steve Iacobellisistä sentään kuva Tappara-paidassa alkulämmittelyssä.

Pelin alku Hakametsässä oli kammottava. Jesse Ylösen avausmaali Pelicansille ennen minuutin täyttymistä oli pelkkää kosmetiikkaa, mutta seuraavalla minuutilla Taavi Vartiaisen taklaus lennätti Tuukka Mäntylän pahasti laitaan ja jäähän. Pitkän hoidon jälkeen loukkaantunut Mäntylä tuotiin jäältä paareilla. Vartiainen lensi suihkuun ja Tappara pelasi viiden minuutin ylivoiman. Jere Karjalainen tasoitti vitosen aikana, ja heti perään tulleen Pelicans-kakkosen aikana Anton Levtchi vei kotijoukkueen johtoon. Pelicansin Hannes Björninen tasoitti vielä ennen erätaukoa.

Toinen erä oli varsinkin Tapparan osalta melko mitäänsanomatonta kiekkoa. Pelicans hallitsi ja meni ylivoimalla johtoonkin, kun Aleksi Mustonen purjehti koko Tappara-nelikon läpi ja ohitti vielä Christian Heljangonkin. Erän lopussa Tappara oli pitkään ahdingossa omalla alueellaan, mutta Heljanko piti numerot kurissa. Viimeisellä minuutilla Pelicans-pakin törmäys linjatuomariin avasi Karjalaiselle tilaa nousta vasemmalta maalille iskemään toisella yrityksellä peli tasoihin.

Kolmas erä oli Tapparan parasta. Vauhkonen pyöräytti vanhanaikaisella kotijoukkueen taas johtoon erän kahden minuutin kohdalla. Kahdeksannella minuutilla Levtchi harhautti komean osuman ja lukemiksi 5-3. Seitsemän minuuttia ennen loppua Tappara pääsi yli minuutiksi kahden miehen ylivoimalle. Sitä ei kauaa kulunut, kun kiekko sahattiin kultakypärä Kuuselalle maaliin viimeisteltäväksi.

Enempiä maaleja ei nähty, joten loppuluvut Tapparan eduksi siis 6-3.

Tappara pelaa tällä viikolla vielä kaksi vierasottelua. Torstaina se on Vaasassa Sportin vieraana, lauantaina Hämeenlinnassa on vuorossa HPK:n 90-vuotisjuhlaottelu. Seuraava kotipeli kirvesrinnoilla on keskiviikkona 11. joulukuuta, silloin vastassa KooKoo.

Kuvat: Saana Hakala

Ottelun tilastot

Liiga 3.12.2019
Tappara – Pelicans       6-3 (2-2, 1-1, 3-0)

1. erä:
00:58 0-1 Jesse Ylönen (Aleksi Mustonen, Ossi Ikonen)
04:17 1-1 Jere Karjalainen (Valtteri Kemiläinen, Kristian Kuusela) yv
07:50 2-1 Anton Levtchi (Olavi Vauhkonen, Teemu Suhonen) yv
09:55 2-2 Hannes Björninen (Miihkali Teppo) sr

2. erä:
23:30 2-3 Mustonen (Topi Jaakola, Janos Hari)
39:17 3-3 Karjalainen (Alexander Ytterell, Toni Utunen)

3. erä:
41:53 4-3 Vauhkonen (Kemiläinen, Jarkko Malinen)
47:51 5-3 Levtchi
53:00 6-3 Kuusela (Levtchi, Suhonen) 2yv

Jäähyt:
Tappara 2 x 2 min
(Kemiläinen, Vauhkonen)
Pelicans 5 x 2 min ja Taavi Vartiainen 5+20 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 2+11+2=15
Atte Tolvanen, Pelicans 9+6+13=28

Erotuomarit: Mikko Kaukokari – Jari Levonen

Yleisöä: 3903

Alumnien tähdet:
1. tähti: Karjalainen, Tappara
2. tähti: Levtchi, Tappara
3. tähti: Kuusela, Tappara

Ottelun kokoonpano

Levtchi-Virta-Ojamäki
Kuusela–Rauhala-Karjalainen
Moilanen-Malinen–Vauhkonen
Lehtonen-Jasu-Simontaival

Vittasmäki–Suhonen
Blood-Kemiläinen
Mäntylä–Ytterell
Utunen

Heljanko
(Garteig)

Rauhala ja Malinen vaihtoivat paikkoja toisessa erässä.

Uusimmat

Suosituimmat