fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

HPK haki vierasvoiton ja katkopaikan seuraavaan

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – HPK       2-3 (1-3, 1-0, 0-0)

HPK haki vierasvoiton semifinaalisarjan viidennessä ottelussa Hakametsässä, kun se kaatoi Tapparan maalein 3-2. Voitollaan se ansaitsi katkaisupaikan sarjalle maanantaina seuraavassa ottelussa, joka pelataan vieläpä Hämeenlinnassa.

Juhani Jasu teki kevään ensimmäisen playoff-maalinsa ja Tomáš Záborský toisen. Kristian Kuusela antoi yhden maalisyötön ja nousi Liigan playoffien kaikkien aikojen pistepörssin ykkössijalle. Maalissa aloitti tutusti Christian Heljanko, mutta hän joutui tekemään tilaa jo avauserässä Niklas Bäckströmille.

Peli lähti Tapparalta käyntiin hyvin, mutta muuttui avauserässä pieneksi painajaiseksi. Vain reilu kaksi minuuttia oli pelattu, kun Jasu pääsi maalin edestä pyyhkäisemään Anton Levtchin syötöstä kiekon Emil Larmin taakse ja kotijoukkueen johtoon. Mutta seuraavan vajaan seitsemän minuutin aikana Tappara otti kolme jäähyä, ja HPK iski niistä jokaisesta maalin. Petteri Nikkilä, Eetu Tuulola ja Arto Laatikainen pommittivat ylivoimamaaleillaan Heljangon vaihtoon ja Niklas Bäckströmin pelaamaan kevään ensimmäistä pudotuspeliään. Erän lopussa Tapparakin sai ylivoimamahdollisuuden mutta ei onnistunut. HPK teki erässä kolme maalia kaikkiaan vain seitsemällä laukauksella kohti maalia.


Niklas Bäckströmille tuli kevään ensimmäiset playoff-minuutit maalilla.

Toisessa erässä Tappara takaa-ajoi ja HPK keskittyi oman maalinsa varjeluun. HPK:n ainoat hyökkäykset erässä tulivat käytännössä vain ylivoimalla, joita sille taaskin oli tarjolla kaksi. Tapparakin sai erässä kaksi ylivoimamahdollisuutta, joista ensimmäinen meni täysin hukkaan mutta toinen vihdoin onnistui. Záborský pääsi lyömään reboundin sisään, kun ensin oli laukonut Kuusela. Toiselle erätauolle lähdettiin vieraiden yhden maalin johdossa.

Kolmannessa erässä Tappara sai pelattua pari todella pitkää hyökkäysmyllytystä, mutta ei saanut niiden aikana kiekkoa riittävän laadukkaasti kohti maalia. Sama tuloksettomuus tuli myös ylivoimapelissä erän puolivälissä. Pian sen jälkeen oli HPK:n ylivoimavuoro, jonka Tappara kesti – ja sai taas heti perään itse ylivoimapaikan. Vieläkään ei tasoitusta syntynyt. Puolitoista minuuttia ennen loppua Tappara otti molarin pois mutta sortui pitkään kiekkoon 25 sekuntia ennen loppua. Tasoituspaikkaa ei enää syntynyt.

Maanantaina Hämeenlinnassa finaalipaikka on siis katkolla HPK:lle. Tappara pelaa vieraissa selkä seinää vasten ja tarvitsee voiton palauttaakseen sarjan vielä seiskapeliin Hakametsään.

Kuvat: Saana Hakala

Ottelun tilastot

5. semifinaali 13.4.2019
Tappara – HPK       2-3 (1-3, 1-0, 0-0)

1. erä:
02:12 1-0 Juhani Jasu (Anton Levtchi, Tuukka Mäntylä)
03:51 1-1 Petteri Nikkilä (Robert Leino, Jere Innala) yv
07:48 1-2 Eetu Tuulola (Innala, Leino) yv
08:49 1-3 Arto Laatikainen (Teemu Turunen, Janne Tavi) yv

2. erä:
32:28 2-3 Tomáš Záborský (Kristian Kuusela, Teemu Suhonen) yv

3. erä:
Maaliton

Jäähyt:
Tappara 6 x 2 min + Levtchi 10 min
(JM.Järvinen, 2xMäntylä, M.Järvinen, Vittasmäki, Levtchi)
HPK 5 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 1+(0)+(0)=1, vaihto 8:49
Niklas Bäckström, Tappara 3+5+1=9, pois 58:30-59:36 ja 59:43-60:00
Emil Larmi, HPK 10+7+7=24

Erotuomarit: Mikko Kaukokari – Joonas Kova

Yleisöä: 6629

Alumnien tähdet:
1. tähti: Leino, HPK
2. tähti: Tuulola, HPK
3. tähti: Bäckström, Tappara

Ottelun kokoonpano

Záborský-JM.Järvinen-Kuusela
Erkinjuntti-Malinen-Ojamäki
Luoto-M.Järvinen-Karjalainen
Rauhala-Jasu-Levtchi

Vittasmäki-Suhonen
Blood-Kemiläinen
Mäntylä-Fälth
Utunen

Heljanko
(Bäckström)

Uusimmat

Suosituimmat