fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

HPK juhli ennen peliä ja vielä sen jälkeenkin

  • Raportti

HPK – Tappara       3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

HPK juhli Rinkelimäellä lauantaina niin 90-vuotista taivaltaan kuin liigapelin voittoa Tapparasta. Kotijoukkue piti kirvesrinnat kurissa ja vei voiton maalein 3-1. Monien muiden Tapparan vastustajien lailla myös HPK puolusti erinomaisesti, eikä Tappara päässyt hyökkäämään kohti maalia tai sen eteen. Kahteen viime peliin Tappara on tehnyt vain yhden maalin kummassakin.

Jere Rouhiainen täräytti liigauransa ensimmäisen maalin uransa 96. ottelussa! Charles Bertrand oli vapautunut viiden ottelun pelikiellosta. Michael Garteig oli maalissa torjuntavuorossa. Tyler Morley ja Tuukka Mäntylä olivat edelleen sivussa.


Jere Rouhainen iski vihdoin liigauransa ensimmäisen maalin.

Tasaisen alun jälkeen HPK teki pelin ensimmäisen maalin 12 peliminuutin kohdalla nopealla keskialueen vastaiskulla, josta Niclas Lucenius pääsi tuuppaamaan maalin edestä Joona Monton syötöstä kiekon Garteigin taakse. Tapparalla oli erässä joitakin laukauksia, mutta ei oikein varsinaisia maalipaikkoja.

Toisessa erässä Tapparalla oli maalipaikkoja vielä vähemmän. Ensimmäinen kunnollinen tilanne saatiin vasta puoli minuuttia ennen taukosummeria, kun jäähyltä päässyt Juhani Jasu oli maalin edessä yrittämässä ronkkia kiekkoa sisään. HPK oli erässä parempi ja vaarallisempi ja teki yhden maalinkin. Tappara-jäähy oli juuri päättynyt, kun Jere Innala laukoi sekä puolustajan että maalivahdin längistä kiekon verkkoon.

Kolmannen erän alkupuoliskolla Tappara sai rakennetuksi pari maalipaikkaa, joista parhaasta Alexander Ytterell kuitenkin ampui ohi maalin. Välissä Tapparan kiri näytti jo hiipuvan, mutta viimeisellä vitosella löytyi taas uutta virtaa. Kaksi ja puoli minuuttia oli kellossa jäljellä, kun Rouhiainen pyssytti kiekon viivasta ohi HPK-vahti Joona Voutilaisen. Minuuttia myöhemmin Tappara veti molarin pois ja yritti kuudella kenttäpelaajalla, sai pienen paineenkin, mutta lopulta Valtteri Puustinen rokotti tyhjään maaiin loppunumerot.

Seuraavaksi Tappara pelaa kotikaukalossaan vastassaan KooKoo, jolle se hävisi pari viikkoa sitten. Ottelu pelataan keskiviikkona, lippuja siihen saa Ticketmasterista.

Kuvat: Pekka Rautiainen /Liiga

Ottelun tilastot

Liiga 7.12.2019
HPK – Tappara       3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

1. erä:
12:12 1-0 Niclas Lucenius (Joona Monto, Henri Kanninen)

2. erä:
33:33 2-0 Jere Innala (Santeri Lukka, Petteri Nikkilä)

3. erä:
57:24 2-1 Jere Rouhianen (Jarkko Malinen, Jere Karjalainen)
59:57 3-1 Valtteri Puustinen (Elmeri Eronen) tm

Jäähyt:
HPK 1 x 2 min
Tappara 2 x 2 min
(Kemiläinen, Jasu)

Maalivahdit:
Joona Voutilainen, HPK 7+11+7=26
Michael Garteig, Tappara 3+6+5=14, pois 58:42-59:57

Erotuomarit: Antti Boman – Jukka-Pekka Koistinen

Yleisöä: 4685

Alumnien tähdet:
1. tähti: Lucenius, HPK
2. tähti: Voutilainen, HPK
3. tähti: Innala, HPK

Ottelun kokoonpano

Levtchi-Virta-Ojamäki
Kuusela–Iacobellis-Karjalainen
Moilanen-Malinen–Bertand
Rauhala-Jasu-Vauhkonen

Vittasmäki–Suhonen
Rouhiainen-Kemiläinen
Blood–Ytterell
Utunen

Garteig
(Heljanko)

Pelin aikana senttereissä kierrätystä eri ketjuihin.

Uusimmat

Suosituimmat