Lauantai 6.4. VS.

0 - 0
()

HPK – Tappara 4-1 (1-0, 0-1, 3-0)

HPK tasoitti semifinaalisarjan voitot, kun se voitti lauantaina kotiottelunsa maalein 4-1. Kahden tasaisen erän jälkeen kotijoukkue käänsi pelin itselleen vahvalla kolmannella erällään.

Tuukka Mäntylä oli Tapparan ainoa maalintekijä tänään, se oli hänelle kevään toinen playoff-maali. Maalissa Christian Heljanko torjui 22 kiekkoa. Toisessa päädyssä Emil Larmi joutui töihin vain 14 laukauksen edessä.

Tappara aloitti pelin vahvalla hallinnalla ensimmäisessä erässä. Ihan huippupaikoille se ei kuitenkaan päässyt eikä sitä myöten myöskään tulostaululle. Reilun 13 minuutin pelin jälkeen HPK ottikin johdon voitettuaan hyökkäyspään aloituksen, jonka jälkeen Markus Nenonen osui tarkasti ylänurkkaan. Kotijoukkue sai maalista virtaa ja hallitsi peliä seuraavat minuutit. Erän lopussa Tappara pääsi vielä ylivoimalle, jonka aikana Kristian Kuusela kilautti kiekon tolppaan.

Toinen erä jatkui tasaisena, edelleen niukasti Tappara-merkkisenä. Tasoitus syntyi erän 14. minuutilla, kun kummallakin joukkueella oli yksi mies jäähyllä. Matti Järvinen toi kulmaruuhkasta kiekon ja syötti sen maalin eteen unohdetulle Mäntylälle, joka veti sen heti Emil Larmin olkapään yli maaliin. Tasoituksen jälkeen johtomaalikin oli Tapparalle lähellä.

HPK sai edun kolmannessa erässä, kun se pääsi erän alkuun ensimmäistä kertaa ylivoimalle ja onnistui heti, kun Petteri Nikkilän laukaus kimposi Tapparan pelaajasta ohi Heljangon. Taas kotijoukkue sai maalistaan uuden vaihteen ja otti pelin haltuun. Tappara kesti seuraavan alivoiman, mutta pian sen jälkeen tuli taas kylmää vettä, kun Jere Innalan huitaisu pomppivaan kiekkoon nosti kiekon kaaressa yli Heljangon. Paine jatkui ja Tappara-tolppakin kilahti kahdesti. Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Tappara veti maalivahdin pois, mutta yritys lannistui jo minuuttia myöhemmin, kun Teemu Turunen löi loppunumerot tyhjiin.

Semifinaalien voitot ovat nyt siis 1-1, kun neljä voittoa tarvitaan finaalipaikkaan. Tämä varmisti sarjaan myös viidennen pelin, joka pelataan Hakametsässä ensi lauantaina. Liput tuohon peliin tulevat myyntiin myöhemmin tänä iltana.

Sitä ennen semifinaalien kolmas ottelu pelataan Hakametsässä jo tiistaina. Ottelu alkaa klo 18.30, mutta jo kaksi tuntia aiemmin aloittaa palvelunsa Meijoun Playoffs-teltta hallin pihassa! Liput tiistain otteluun tästä.

Iso kuva: Saana Hakala