fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

IFK parempi Hakametsässä

  • Raportti

Tappara – HIFK       1-4 (1-3, 0-0, 0-1)

Tapparan viikko päättyi yli 6800 katsojan edessä huikeaan kiekko-otteluun, jossa tosin valitettavasti voitto lipsahti vierasjoukkue HIFK:lle. Helsinkiläiset valko-Punaiset tasoittivat sarjan Sinisiä vastaan nyt voittoihin 1-1. Loppulukemat lauantain myöhäispelissä IFK:n eduksi 4-1.

Patrik Virta teki kauden kahdeksannen maalinsa. Hänen kauden osumistaan kolme on syntynyt neljässä viime ottelussa. Maalissa Tapparalla aloitti Michael Garteig, joka kuitenkin kolmen takaiskun jälkeen teki tilaa Christian Heljangolle.

IFK:lla oli allaan kova peliviikko, mutta se ei näkynyt avauserän esityksessä vähääkään. Päinvastoin, vieraat veivät peliä erässä lähes mielin määrin ja tekivät kolme maaliakin. Kaksi niistä tuli ylänurkkalaukauksilla kauempaa, yksi maalivahtia nöyryyttävästi takapuolen kautta päätyviivan takaa. Ylivoimatykityksen ja kimmokemaalin tekijänä oli Michael Keränen, niiden välissä maalasi Ville Varakas. Tappara istui erässä kolme jäähyä eikä muutenkaan päässyt peliin mukaan. Tasoitusmaalin se sai värkättyä 1-1:een, kun maalinedussähinästä maaliin päätynyt kiekko hyväksyttiin osumaksi pitkän videotarkistuksen jälkeen. Maali merkittiin Patrik Virran nimiin.

Christian Heljanko tuli Garteigin tilalle maaliin toiseen erään ja niin nähtiin ensimmäistä kertaa Heljangon veljesparin kohtaaminen liigakaukalossa, sillä HIFK:n riveissä pelaa pikkuveli Rasmus. Toinen erä oli Tapparan kovaa painetta, mutta eilen Kärpät nollannut Frans Tuohimaa kesti ja piti maalinsa puhtaana koko erän huipputilanteista huolimatta. IFK:lla oli pari vaarallista vastaiskua, ihan läpiajojakin, mutta myös Heljanko torjui kaiken.

Tappara ei saanut ylivoimalla kavennusta kolmannen erän alkuun ja joutui sen perään itse alivoimalle. Ylivoimalla IFK ei onnistunut, mutta vain muutama sekunti jäähyn päättymisen jälkeen Lennart Petrell punnersi vieraille neljännen maalin. Niko Ojamäki pääsi pian läpiajosta yrittämään kavennusta, mutta Tuohimaa jatkoi erinomaisia otteitaan. Kavennus ei onnistunut ylivoimallakaan, ja sitten peliä olikin enää viisi minuuttia jäljellä ja takaa-ajomatkaa kolme maalia. Sen verran eroa jäi myös loppulukuihin.

HIFK:sta Iikka Kangasniemi keräsi kolme maalisyöttöä, mutta pelin ykköspelaaja oli silti maalivahti Tuohimaa.

Seuraavaksi Tappara kohtaa Hakametsässä juuri valmentajaa vaihtaneen Pelicansin. Ottelu pelataan tiistaina, liput siihen myy pääasiassa Ticketmaster tästä linkistä, mutta vanhoja tuttuja siipilippujakin on saatavissa Tapparan toimistolta ja jäähallin lipunmyynnistä.

Ottelukuvia tulossa

Ottelun tilastot

Liiga 30.11.2019
Tappara – HIFK      1-4 (1-3, 0-0, 0-1)

1. erä:
05:07 0-1 Michael Keränen (Joonas Lyytinen, Iikka Kangasniemi) yv
11:21 1-1 Patrik Virta (Anton Levtchi)
12:35 1-2 Ville Varakas (Mikko Kousa, Kangasniemi)
15:15 1-3 M.Keränen (Joonas Järvinen, Kangasniemi)

2. erä:
Maaliton

3. erä:
46:39 1-4 Lennart Petrell (Micke-Max Åsten, Juho Keränen)

Jäähyt:
Tappara 4 x 2 min
(Mäntylä, Suhonen, Karjalainen, Virta)
HIFK 4 x 2 min

Maalivahdit:
Michael Garteig, Tappara 15+(0)+(0)=15, vaihto 20:00
Christian Heljanko, Tappara (0)+4+5=9
Frans Tuohimaa, HIFK 6+10+13=29

Erotuomarit: Aaro Brännare – Joonas Kova

Yleisöä: 6811

Alumnien tähdet:
1. tähti: M.Keränen, HIFK
2. tähti: Tuohimaa, HIFK
3. tähti: Petrell, HIFK

Ottelun kokoonpano

Levtchi-Virta-Kuusela
Ojamäki–Rauhala-Karjalainen
Moilanen-Malinen–Vauhkonen
Lehtonen-Jasu-Simontaival

Vittasmäki–Suhonen
Blood-Kemiläinen
Mäntylä–Ytterell
Utunen

Garteig
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat