Ilomäen hattutemppu toi Tapparan tauolta

Tappara – Blues     4-1 (3-1, 0-0, 1-0)
Ottelun kuvagalleria

Tappara avasi uuden vuoden pelinsä ja pelasi vasta toisen ottelunsa kolmeen viime viikkoon, kun se tänään Hakametsässä kohtasi Bluesin. Tauolta tultiin riittävän terävänä, sillä espoolaiset kaatuivat kirkkaasti maalein 4-1.

Terävimpänä kaukalossa hääri Arttu Ilomäki, joka painoi peräti hattutempun eli kolme maalia. Temppu oli sentterille uran ensimmäinen. Hän nousi 12 osumaan ja Tapparan parhaaksi maalintekijäksi. Ilomäen aiempi yhden kauden maaliennätys ennen tätä kautta oli neljä.

Ilomäen lisäksi maalin makuun pääsi Jani Lajunen, joka teki pelin avausosuman Tapparan pelatessa alivoimalla. Maalissa kirvesrinnoilla torjui Dominik Hrachovina, joka yllättyi kerran oudosta päätypompusta mutta torjui muuten varmasti.

Kovan urakan tänään painoi myös MM-kultamitalisti Patrik Laine, joka ei ollut liigajoukkueen kokoonpanossa, mutta kulki hallissa haastattelusta toiseen ja jakoi satoja nimikirjoituksia.

Avauserässä molarien erikoiset kumpaankin päätyyn

Illan ottelu ei noussut tasoltaan huimaksi, mikä pitkälti johtui Tapparan selkeästä paremmuudesta. Bluesin rooli pelissä oli vain yrittää pyristellä vastaan. Jos Tapparan ylivoimapelaaminen olisi ollut nälkäisempää tai parempaa, lukemat olisivat voineet karata rumiksi.

Tappara meni johtoon viiden peliminuutin kohdalla Henrik Haapalan istuessa kotijoukkueen illan ainoaa jäähyä. Jani Lajunen karkasi Jukka Peltolan kanssa alivoimalla hyökkäykseen, jossa kiekko lopulta lirui maaliviivan yli, kun Bluesin maalivahti Christian Engstrand teki kaikenlaisia lumienkeleitä jäässä maatessaan.

Muutama minuutti myöhemmin Arttu Ilomäki laukoi Peltolan esityöstä 2-0 ja peli alkoi näyttää jo siinä vaiheessa hyvin taputellulta.

Avauserässä nähtiin vielä kummassakin päädyssä erikoinen maali, jossa kiekko lyötiin täysin tyhjään verkkoon. Ensin Tapparan tšekkiveskari Dominik Hrachovina löi ohi päädystä pompanneesta kiekosta, joka liukui suoraan Bluesin Peter Tiivolan lapaan ja tämä pisti sen helposti verkkoon. Myöhemmin Bluesin ruotsalaiskassari Engstrand löi maalinsa takana kiekon ränniin eikä ehtinyt enää takaisin maalin eteen, kun Ilomäki katkaisi kiekon kulun laidan vieressä ja laukoi sen heti tyhjään maaliin.

Kaksi viimeistä erää pelattiin aika ympäripyöreätä peliä, jossa Tappara piti aloitteet käsissään ja vei peliä. Se ei kuitenkaan innostunut iskemään kovempia vaihteita silmään, vaan tyytyi ottamaan hyvän rutiinivoiton.

Ilomäki pääsi täydentämään hattutemppunsa kolmannessa erässä seitsemän minuuttia ennen loppua Jan-Mikael Järvisen oivasta syötöstä Tapparan pelatessa illan viidettä ylivoimapeliään. Sentterin illan kolmas osuma meni jo nuoren Samuli Rasilaisen taakse, kun Blues oli vaihtanut maalivahtiaan avauserän jälkeen.

Nyt alkaa kovempi pelitahti

Voitto nosti Tapparan sarjan kuudennelta sijalta neljänneksi tasapisteisiin kolmospaikan kanssa. Se on edelleen pelannut vähemmän otteluita kuin muut joukkueet.

Sarjaohjelma on tosiaan päästänyt kirvesrinnat kaukaloon harvakseltaan viimeisen kuukauden aikana, mutta nyt tahti muuttuu. Loppukuun aikana Tappara pelaa 10 ottelua ja kuukausi huipentuu peräti neljän ottelun peliviikkoon.

Seuraavaksi Tappara pelaa lauantaina Lahdessa Pelicansia vastaan. Kotikaukalossa ollaan taas viikon päästä, kun Patrik Laine saa vastaansa MM-ketjukaverinsa Ahon ja Puljujärven Tapparan kohdatessa Kärpät.