fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Ilves otti voiton vl-kisassa

  • Raportti
  • Galleria

Ilves – Tappara       3-2 (0-1, 1-1, 1-0) vl

Lyhyt joulutauko päättyi Hakametsässä tapaninpäivän paikallisotteluun. Kauden neljännessä paikallispelissä järjestelyvastuussa oli Ilves, joka oli järjestyksessä ensimmäisenä myös kaukalossa. Ilves tasoitti kauden paikallispelien voitot maalilukemin 3-2. Voittomaali syntyi voittolaukauskisassa.

Tapparalle tappio oli neljäs peräkkäinen. Se putosikin nyt sarjataulukossa neljänneksi, tosin sen ohittanut Pelicans on pelannut kaksi ottelua enemmän.

Matti Järvinen teki kauden kuudennen maalinsa, kolme niistä on nyt syntynyt ylivoimalla. Niko Ojamäki liittyi neljäntenä miehenä Tapparan 10 maalin miesten kerhoon, tänään Nikolle 1+1. Maalissa tänäänkin torjui Christian Heljanko.

Peliin lähdettiin hyvällä kipinällä, läheltä piti -tilanteita riitti kummassakin päädyssä. Tappara pääsi ensin ylivoimalle ja onnistui välittömästi, kun kiekko pomppasi Matti Järvisen eteen helposti viimeisteltäväksi maalivahti Antti Lehtosen kadotettua sen näkyvistä. Ilves sai erään vielä kaksi ylivoimaa, mutta Tappara kesti ne molemmat. Ben Bloodin saama jäähy oli 2+10 minuuttia laitataklauksesta.


Niko Ojamäki oli mukana Tapparan kummassakin maalissa.

Toinen erä oli hienokseltaan Ilveksen hallintaa, mutta maalit menivät tasan, eli Tappara piti johtoasemansa myös toiselle tauolle mentäessä. Arttu Ruotsalainen pääsi lyömään maalin edestä reboundista tasoituksen, mutta vain puolitoista minuuttia myöhemmin Tappara johti uudelleen. Ilves-vahti Lehtonen tarjoili Ojamäelle oikein lahjan pudottamalla kiekon hanskastaan ja tökättyään sen vielä mailallaan Ojamäelle maaliin iskettäväksi. Ilveksellä oli erässä vielä pari tolppaosumaa.

Kolmannen erän Tappara pääsi aloittamaan ottelun toisella ylivoimapelillään, mutta ilman tulosta nyt. Seuraavaksi mentiinkin minuuttitolkulla ilman pelikatkoja, kummallakin joukkueella siinä jaksossa erinomainen maalipaikka. Kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Heljanko tasoitti lahjamaalit pudottamalla helpon kiekon hanskastaan Juho Liuksialan lapaan ja tämä tasoitti pelin.

Mentiin jatkoajalle. Siinäkään ei syntynyt maalia, joten seurasi voittolaukauskilpailu. Tappara meni johtoon Valtteri Kemiläisen maalilla, mutta Ilves teki kaksi seuraavaa. Ratkaisumaalin teki Teemu Rautiainen, joka jatkoajalla oli selvinnyt ilman rangaistusta hyppytaklattuaan Ben Bloodia päähän..

Ilves oli edellisen kerran voittanut  runkosarjassa paikallispelin jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa syyskuussa 2007. Sen jälkeen Tappara oli voittanut peräkkäin yhdeksän jatkoajalle mennyttä paikallispeliä.

Seuraavaksi Tappara vihdoin pelaa kotiottelunkin ja vuoden viimeiseksi kotipeliksi onkin osunut todellinen herkkupala. Kirvesrintojen vieraaksi perjantaina tulee sarjaa selvästi johtava Kärpät. Liput huippukamppailuun saa hankittua Ticketmasterista.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen

Ottelun tilastot

Liiga 26.12.2018
Ilves – Tappara       3-2 (0-1, 1-1, 1-0) vl

1. erä:
04:08 0-1 Matti Järvinen (Valtteri Kemiläinen, Niko Ojamäki) yv

2. erä:
24:04 1-1 Arttu Ruotsalainen (Juha Leimu, Topias Haapanen)
25:39 1-2 Ojamäki

3. erä:
57:09 2-2 Juho Liuksiala

Jatkoaika:
Maaliton

Voittolaukauskilpailu:
– Teemu Rautiainen, Ilves
– M.Järvinen , Tappara
– Teemu Lepaus, Ilves
– Jarkko Malinen, Tappara
– Joose Antonen, Ilves
– Tomáš Záborský, Tappara
+ Kemiläinen, Tappara
+ Ruotsalainen, Ilves
– M.Järvinen, Tappara
65:00 3-2 Rautiainen vl

Jäähyt:
Ilves 3 x 2 min
Tappara 4 x 2 min ja Ben Blood 10 min
(Blood, 2xZáborský, JM.Järvinen)

Maalivahdit:
Antti Lehtonen, Ilves 8+7+6+3=24
Christian Heljanko, Tappara 13+12+8+2=35

Erotuomarit: Antti Boman – Kristian Vikman

Yleisöä: 7300

Alumnien tähdet:
1. tähti: Rautiainen, Ilves
2. tähti: Ruotsalainen, Ilves
3. tähti: Ojamäki, Tappara

Ottelun kokoonpano

Záborský-Malinen-Ojamäki
Erkinjuntti-JM.Järvinen-Kuusela
Luoto-M.Järvinen-Puistola
Rauhala-Jasu-Levtchi

Blood-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
Elorinne-Fälth
Rautanen

Heljanko
(Rautiainen)

Uusimmat

Suosituimmat