Keskiviikko 26.12. VS.

3 - 2 (vl)
(0-1, 1-1, 1-0, 1-0)

Ilves – Tappara 3-2 (0-1, 1-1, 1-0) vl

Lyhyt joulutauko päättyi Hakametsässä tapaninpäivän paikallisotteluun. Kauden neljännessä paikallispelissä järjestelyvastuussa oli Ilves, joka oli järjestyksessä ensimmäisenä myös kaukalossa. Ilves tasoitti kauden paikallispelien voitot maalilukemin 3-2. Voittomaali syntyi voittolaukauskisassa.

Tapparalle tappio oli neljäs peräkkäinen. Se putosikin nyt sarjataulukossa neljänneksi, tosin sen ohittanut Pelicans on pelannut kaksi ottelua enemmän.

Matti Järvinen teki kauden kuudennen maalinsa, kolme niistä on nyt syntynyt ylivoimalla. Niko Ojamäki liittyi neljäntenä miehenä Tapparan 10 maalin miesten kerhoon, tänään Nikolle 1+1. Maalissa tänäänkin torjui Christian Heljanko.

Peliin lähdettiin hyvällä kipinällä, läheltä piti -tilanteita riitti kummassakin päädyssä. Tappara pääsi ensin ylivoimalle ja onnistui välittömästi, kun kiekko pomppasi Matti Järvisen eteen helposti viimeisteltäväksi maalivahti Antti Lehtosen kadotettua sen näkyvistä. Ilves sai erään vielä kaksi ylivoimaa, mutta Tappara kesti ne molemmat. Ben Bloodin saama jäähy oli 2+10 minuuttia laitataklauksesta.

Toinen erä oli hienokseltaan Ilveksen hallintaa, mutta maalit menivät tasan, eli Tappara piti johtoasemansa myös toiselle tauolle mentäessä. Arttu Ruotsalainen pääsi lyömään maalin edestä reboundista tasoituksen, mutta vain puolitoista minuuttia myöhemmin Tappara johti uudelleen. Ilves-vahti Lehtonen tarjoili Ojamäelle oikein lahjan pudottamalla kiekon hanskastaan ja tökättyään sen vielä mailallaan Ojamäelle maaliin iskettäväksi. Ilveksellä oli erässä vielä pari tolppaosumaa.

Kolmannen erän Tappara pääsi aloittamaan ottelun toisella ylivoimapelillään, mutta ilman tulosta nyt. Seuraavaksi mentiinkin minuuttitolkulla ilman pelikatkoja, kummallakin joukkueella siinä jaksossa erinomainen maalipaikka. Kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Heljanko tasoitti lahjamaalit pudottamalla helpon kiekon hanskastaan Juho Liuksialan lapaan ja tämä tasoitti pelin.

Mentiin jatkoajalle. Siinäkään ei syntynyt maalia, joten seurasi voittolaukauskilpailu. Tappara meni johtoon Valtteri Kemiläisen maalilla, mutta Ilves teki kaksi seuraavaa. Ratkaisumaalin teki Teemu Rautiainen, joka jatkoajalla oli selvinnyt ilman rangaistusta hyppytaklattuaan Ben Bloodia päähän..

Ilves oli edellisen kerran voittanut runkosarjassa paikallispelin jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa syyskuussa 2007. Sen jälkeen Tappara oli voittanut peräkkäin yhdeksän jatkoajalle mennyttä paikallispeliä.

Seuraavaksi Tappara vihdoin pelaa kotiottelunkin ja vuoden viimeiseksi kotipeliksi onkin osunut todellinen herkkupala. Kirvesrintojen vieraaksi perjantaina tulee sarjaa selvästi johtava Kärpät. Liput huippukamppailuun saa hankittua Ticketmasterista.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen