fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Ilves vei taas paikallispelin

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – Ilves       3-4 (0-2, 1-0, 2-2)

Ilves otti kolmannen peräkkäisen paikallispelivoittonsa, kun se tänään Hakametsässä kaatoi Tapparan maalein 4-3. Kun keskinäisiä otteluita on jäljellä enää kaksi, Tapparalla on kova työ päästä kaupungin sisäisessä sarjassa edes tasoihin voitoissa, jotka nyt ovat Ilveksen eduksi 3-1.

Patrik Virta teki kaksi maalia ja nosti kauden saldonsa kymmeneen osumaan, hän sai myös yhden syöttöpisteen. Anton Levtchi teki kauden kahdeksannen maalinsa. Steven Iacobellis oli syöttäjänä kahdessa maalissa. Yllätysvetona kirvesrintojen takalinjoilla nähtiin Mikko Pukka, joka oli edellisen kerran edustanut Tapparaa yli 13 vuotta sitten! Poissa rosterista oli edelleen pari loukkaantunutta pelaajaa ja pari maajoukkue-edustajaa. Maalissa torjumista jatkoi Christian Heljanko.

Tapparan avauserä oli jälleen kerran todella huonoa tekemistä. Ilves hallitsi peliä täysin viisikoin selvästi ja sen päälle Tappara otti vielä kolme jäähyäkin. Niistä ylivoimistaan Ilves rokotti kaksi kertaa, maalintekijöinä Joose Antonen ja Niko Peltola. Toisessa päädyssä Ilves-vahti Lukáš Dostál koski kiekkoon yhtä monta kertaa kuin Ilves teki maaleja. Toinen niistä kosketuksista oli laukauksen torjunta.


Mikko Pukka luuti Tappara-pakistossa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2006.

Toisessa erässä Tapparakin muisti taas, miksi jäähalliin oli tultu. Nyt oli sen vuoro pelata hyökkäyspäässä ja rakentaa tilanteita, kun Ilveksen yritykset olivat harvemmassa. Tappara pääsi pari kertaa ylivoimallekin, joista ensimmäisen aikana Virta kavensi rebound-kiekosta. Tasoitus oli lähellä toisen ylivoiman aikana, mutta Ilves-pakki sai torjuttua jalallaan Niko Ojamäen kohti lähes tyhjää maalia lähettämän kiekon. Ilveksen paras tilanne oli Miro Nallin kova laukaus ylärimaan.

Kristian Kuusela pääsi kolmannen erän alussa läpiajoon, mutta hänen yrityksensä nuoli vain tolppaa. Erän viiden minuutin kohdalla Ilveksen Antti Saarela luisteli Tappara-viisikon läpi ja iski joukkueelleen kolmannen maalin. Tappara kavensi vielä kerran, kun Virta oli tosien kerran ylivoimalla tarkkana maalin edessä ja jatkoi Iacobellisin lähettämän kiekon verkkoon. Viisi minuuttia ennen loppua Ilveksen Eetu Päkkilä kuitenkin käytännössä ratkaisi pelin laukomalla taas yhden miehen syöksyhyökkäyksestä maalin. Tappara sai vielä kolmannella ylivoimamaalillaan kavennuksen Levtchin tekemänä, mutta tasoitukseen jäi vain 11 sekuntia eikä se riittänyt.

Tämäkin peli oli loppuunmyyty kuten ovat olleet kaikki tämän kauden paikallispelit. Ottelun erikoisuuksiin kuului jäähyjakauma, jossa Tapparan kaikki seitsemän jäähyä vihelsi Mikko Kaukokari, Ilveksen jäähyt jakautuivat tasan raitapaidoille.

Tapparalla on tässä vaiheessa viikon mittainen “joulutauko” peleistä. Sen seuraava ottelu on perjantaina 20. joulukuuta vieraissa Pelicansia vastaan. Seuraava kotiottelu on vasta lauantaina 28. joulukuuta, jolloin onkin Mikki Leinosen viimeinen kotiottelu Tamhockey Oy:n toimitusjohtajana ja meno hallissa juhlavaa!

Kuvat: Arno Hämäläinen

Ottelun tilastot

Liiga 13.12.2019
Tappara – Ilves       3-4 (0-2, 1-0, 2-2)

1. erä:
11:31 0-1 Joose Antonen (Kalle Maalahti, Lukáš Dostál) yv
18:27 0-2 Niko Peltola (Matias Maccelli, Robert Leino) yv

2. erä:
27:03 1-2 Patrik Virta (Anton Levtchi, Steven Iacobellis) yv

3. erä:
44:57 1-3 Antti Saarela (Peltola, Jarkko Parikka)
49:26 2-3 Virta (Iacobellis, Teemu Suhonen) yv
54:49 2-4 Eetu Päkkilä (Saarela, Joona Ikonen)
59:49 3-4 Anton Levtchi (Niko Ojamäki, Virta) yv im

Jäähyt:
Tappara 7 x 2 min
(Rouhiainen, Utunen, Blood, Ojamäki, Lehtonen, 2xVauhkonen)
Ilves 5 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 9+5+11=25, pois 58:07-58:43 ja 58:48-60:00
Lukáš Dostál, Ilves 2+10+9=21

Erotuomarit: Mikko Kaukokari – Jari Levonen

Yleisöä: 7300

Alumnien tähdet:
1. tähti: Saarela, Ilves
2. tähti: Virta, Tappara
3. tähti: Pukka, Tappara

Uusimmat

Suosituimmat