fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Jukurit kaatui Hall of Fame -juhlaottelussa

  • Raportti
  • Galleria
  • Maalikooste

Tappara – Jukurit     4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Upean Tappara Hall of Famen avajaispäivän jälkeen päästiin hienosta historiasta takaisin nykypäivään, kun Tappara ja Jukurit kohtasivat Hakametsässä. Tappara otti mikkeliläisistä kauden kolmannen voittonsa. Loppuluvut Hakametsässä isännille 4-2.

Tänään olikin erikoinen ilta, sillä Tapparan maalintekijöissä tänään oli vain hyökkääjiä: Niko Ojamäki, Tomáš Záborský ja kumpikin Järvinen Matti sekä Jan-Mikael. Syöttöpisteenkin keränneelle Záborskýlle maali oli kauden kahdeksas, Ojamäelle seitsemäs, Jan-Mikael Järviselle kuudes ja Matti Järviselle viides. Kultakypärä Kristian Kuusela syötti kaksi maalia, samoin puolustaja Mikko Lehtonen. Torjuntatehtävissä jatkoi Dominik Hrachovina.

TBK-logolla varustetuissa erikoispaidoissa ensimmäisen erän pelannut Tappara oli vahvassa vedossa. Se sai avausmaalin jo toisella minuutilla, kun Jukurit-vahti Sami Rajaniemi ei onnistunut pysäyttämään rännikiekkoa vaan se päätyi Ojamäelle, joka löi kiekon tyhjiin. Tappara hallitsi muutenkin menoa kaukalossa lähes mielin määrin.


Matti Järvinen teki voittomaaliksi jääneen kolmannen maalin toisessa erässä.

Toisessa erässä Tappara karkasi jo kolmen maalin johtoon ennen kuin Jukurit sai oman maalitilinsä auki. Záborský löi ilmasta reboundin sisään ja lukemiksi 2-0 ja oli myöhemmin erässä tarjoamassa takatolpalle passin, josta Matti Järvinen jatkoi kotijoukkueen kolmannen osuman. Jukureiden kavennusmaalin laukoi Ville Hyvärinen.

Kolmannen erän Jukurit aloitti vahvasti ja nousi jo maalin päähän, kun Ville Leskinen punnersi Tappara-puolustuksen ohi ja kiersi myös Hrachovinan. Ennen erän puoliväliä Tappara kuitenkin toipui, ja Jan-Mikael Järvinen lisäsi johdon kahteen komealla soolohyökkäyksellä. Jukurit otti Rajaniemen pois maalilta jo viisi ja puoli minuuttia ennen loppua ja haki nälkäisesti kavennusta. Tappara puolusti noppavitosessa rauhallisesti, ja Hrachovina torjui kaukolaukaukset.

Sivussa Tapparalta oli nyt jo neljä miestä: Juhani Jasu ja Jere Karjalainen ovat olleet jo useamman pelin poissa, perjantain jäljiltä sivuun jäivät myös Otso Rantakari ja Anton Levtchi. Jere-Matias Alanen pelasi nyt kauden ensimmäisen liigapelinsä.

Tapparan seuraava ottelu pelataan tiistaina, jolloin se matkaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Kotikaukalossa ollaan taas ensi lauantaina, silloin vastassa Pelicans.

Kuvat: Mika Kylmäniemi

Ottelun tilastot

Liiga 3.2.2018
Tappara – Jukurit      4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

1. erä:
01:19 1-0 Niko Ojamäki (Aleksi Elorinne, Joona Luoto)

2. erä:
24:52 2-0 Tomáš Záborský (Mikko Lehtonen, Kristian Kuusela)
36:54 3-0 Matti Järvinen (Záborský, Kuusela)
38:41 3-1 Ville Hyvärinen (Teemu Suhonen, Jesper Piitulainen)

3. erä:
41:43 3-2 Ville Leskinen
48:17 4-2 Jan-Mikael Järvinen (Lehtonen, Dominik Hrachovina) tv

Jäähyt:
Tappara 3 x 2 min
(Luoto, 2xKemiläinen)
Jukurit 3 x 2 min

Maalivahdit:
Dominik Hrachovina, Tappara 5+9+17=31
Sami Rajaniemi, Jukurit 11+6+2=19, pois 54:33-57:43 ja 58:47-60:00

Erotuomarit: Timo Favorin – Jukka-Pekka Koistinen

Yleisöä: 5370

Alumnien tähdet:
1. tähti: Záborský, Tappara
2. tähti: Jukka Peltola, Tappara
3. tähti: J-M.Järvinen, Tappara

Ottelun kokoonpano

Záborský-M.Järvinen-Kuusela
Peltola-JM.Järvinen-Repo
Luoto-Rauhala-Ojamäki
Alanen-Mäkinen-Nurmi

Vittasmäki-Kemiläinen
Mikkola-Lehtonen
Elorinne-Salonen
(Utunen)

Hrachovina
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat